Kantaron yağı su ile seyreltilerek kullanılmalıdır. Potasyum içeriği ile patates de birinci derece yanık izinin geçmesi için kullanılabilir. Yanıkla birlikte iltihaplanma meydana gelir. Elma sirkesi ile su ile karıştırılarak kullanıldığında bu iltihaplanmaları ve yanık izlerini önler.
Birinci Derecede Yanık İzi Tedavisi: En hafif yanık türü olan bu derecedeki izler genellikle kısa süreli olarak iyileşir. Yanık oluştuğu anda soğuk suyla bölgeyi rahatlatmak ardından krem ve losyon sürerek yatıştırmak genellikle yeterli olur.
Yaranın boyutuna ve derinliğine bağlı olarak değişmekle birlikte, yanık izlerinde tam iyileşme ortalama 6 ayda tamamlanır. Bu süre sonunda geriye açık beyaz veya pembe renkte yanık izi kalabilir, yine yanığın seviyesine bağlı olarak deride girintili çıkıntılı bir görünüm ortaya çıkabilir.
İlaç tedavisi sayesinde önemli oranda yanık lekesi yüz bölgesinden arındırılır. Geriye kalan izler için kimyasal peeling ya da lazer yöntemi kullanılır. Yüz bölgesinde ayrıca güneş yanıkları çok sık rastlanan durumlar içerisinde gelir. O yüzden böyle problemlere karşı lazer soyma yöntemi ele alınır.
Bepanthol krem, cildinizin hassaslaştığı dönemlerde, cildin ihtiyaç duyduğu nemi kazanması için yardımcı olacaktır. Leke, kızarıklık ve yanıklar için önerilen bir diğer krem ise Advantan kremdir. Mutlaka doktor tavsiyesiyle kullanılması gerekir. İçeriğindeki kortizon sayesinde yanıklara çok iyi gelir.
İlgili 42 soru bulundu
Yanık izi için özel jeller vardır. Yine yaralar iyileştikten sonra yanık izi için kantaron yağı ve içerikli kremler de fayda sağlayabilir. Yanık izi mutlaka güneş ışınlarından korunmalıdır.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Kırmızı yanık izinin meydana geldiği durumlarda yapılması gereken birtakım uygulamalar vardır. Özellikle aloe vera jeli ve kantaron yağı çok işe yarayabilir.
Yanık izi çok kötü değilse deterjanı lekenin üzerine sürün ve silin. Bazı durumlarda, bu şekilde lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz. İnatçı ütü yanığı lekelerini çıkarmak için ise, lekeyi bol miktarda Persil deterjana tamamen batırmanız gerekecektir.
Genel olarak bilinen faydalarının yanında, kantaron yağının birçok kişi tarafından bilinmeyen birçok faydası da bulunmaktadır. Kantaron yağının faydaları; - Yara ve yanık izlerinin tedavisinde sarı kantaron yağı kullanılmaktadır.
Doku hasarı minimaldir, hasar epidermis ile sınırlıdır, deri kırmızıdır, basınç uygulandığında soluklaşır. Ödem oluşabilir ve genellikle deride bül dediğimiz su toplanması söz konusu olmaz. Yara kırmızı, kuru ve acı vericidir ve 3 ila 6 gün içerisinde iz bırakmadan iyileşir.
Eski yara izlerinin geçmesi için çeşitli lazer tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Bunlar arasında iğneli lazer, radyofrekans, IPL lazer ve kimyasal peeling gibi yöntemler bulunur. Yaranın boyutu ve oluşum zamanına göre en doğru tedaviye uzman eşliğinde karar verebilirsiniz.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
Yanık cilt sabunlu su ile güzelce yıkandıktan sonra 2-3 dk soğuk su ile durulanmalıdır. Alkol, povidon iyot, oksijenli su gibi dezenfektan solüsyonlar yara iyileşmesini geciktirebilir bu nedenle kullanılmamalıdır. Nazikçe kurulandıktan sonra yanık üzerine ince bir tabaka vazelin sürülmesi yeterlidir.
Ayrıca bir ağrı kesici ile de ağrının önüne geçmek mümkündür. 1. derece yanıklar genellikle 1-2 hafta içinde herhangi bir iz bırakmadan iyileşir.
Yanık izlerinin tedavisinde lazer yöntemi olumlu ve etkili sonuçlar vermektedir. Yanık izleri derin ve cildi önemli derecede kaplıyor ise etki derecesi azdır. Fakat yanık derecesi az, fazla geniş alanı kaplamayan ve ince deri ile örtülmüş ise büyük etki göstermektedir.
Sirke: İsterseniz sirkeyi su ile seyreltin, isterseniz direkt sirkenin kendisini yanığın üzerine sürün. Sirkenin antiseptik özellik taşıması yanığı temizleyecektir, dokunun yenilenmesine yardım edecektir. Bal: Dezenfektan ve antienflamatuar özelliği sayesinde bal, yanığı hem temizler, hem de iyileşmesini hızlandırır.
Yanığın derecesi, derinliği, bölgesi, büyüklüğü yanık bölgesinde oluşacak izi belirler. Hafif bir yanık tamamen izsiz iyileşebilirken, daha geniş ve derin yanıkların tedavi süresi hem uzundur hem de iz kalması ihtimali artmaktadır.
Kimyasal peeling, zımparalama ya da tıraşlama olarak bilinen teknikler yaralı dokunun soyulmasını ve vücut tarafından yeniden yapılmasını sağlayarak yara ve yanık izlerinin ortadan kalkmasını sağlar. Daha hafifi yara ve yanık izlerinde ise lazer ile cilt yenileme uygulamaları yapılabilir.
Zeytinyağı yanığa iyi gelir mi? Bazı ürünler, yanığa iyi gelmek yerine durumu daha da kötü hale getirebilir. Yağlar da bu ürünlerden... Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve lavanta yağı gibi ürünler ısının tutulmasına neden olabilir. Bu nedenle yanık oluşan bölgeye uygulanmamasında fayda var.
Madecassol 40 Gr ve Baricus 100 Mg Krem, dünyanın en kaliteli ameliyat izi, yara izi, yanık İzi, kesik ve bıçak izi gideri kremlerindendir. Cildi onarararak yenilenmelerini sağlayarak izleri yok eder ve kesin çözüm sağlar.
Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi: Yanıklarda: Yara ve yanık olan bölge uygun hijyenik kurallara göre temizlendikten sonra 3-5 mm kalınlığında bir tabaka halinde SİLVERDİN uygulanmalıdır.
Ütü yanıkları, buhar yanıkları, sıcak bir cisme; çaydanlık, soba, motor v.b. temaslardan oluşan su toplamış kabarık yanıklar, kaynak su dökülmeleri v.b. durumlarda oluşan yanıkların tedavisinden sonraki iz geçirme sürecinde etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri