Lazın Köşkü Beylerbeyi Şemsi Efendi Sokak Üsküdar İstanbul adresinde bulunan bir köşktür. Çevresi ile uyum halinde bulunan Arnavut kaldırımları etrafında farklı bir ruhu olan bir mekan olarak 1982'den beri dizi ve film çekimlerine ev sahipliği yapmaktadır.
Lazın Köşkü, Lazın Konağı, Lazların Köşkü, Tuzcuoğlu Köşkü veya İzzet Tuzcuoğlu evi, Üsküdar'ın Beylerbeyi mahallesinde konumlanmış, 1982 yılından beri çeşitli dizilerin çekildiği tarihi bir köşktür.
Yaprak Dökümü - Beylerbeyi
Kanal D'nin 3 yıldır reytinglerden düşmeyen dizisi Yaprak Dökümü Beylerbeyi'nde çekiliyor.
📍Yaprak Dökümü Tahsin Ve Fikret'in Adapazarı'ndaki ikinci Evi ! Hepinize Merhabalar.
İlgili 26 soru bulundu
En az diziler kadar meşhur olan köşk: Lazın Köşkü
Yaprak Dökümü denince ilk akla gelen ve diziyle adeta bütünleşen köşk İstanbul Beylerbeyi'nde bulunuyor. Yaklaşık 120 yıllık bir geçmişe sahip olan köşk, geçmişte de birçok dizi ve film setine ev sahipliği yapmış.
21 odası ve dört seyir kulesi var. İzzet Tuzcuoğlu evini 1982'den beri dizilere kiralıyor. “Gırgıriye”, “Darbukatör Baryam”, “Güler misin Ağlar mısın?” ve “Çemberimde Gül Oya” burada çekilmiş. Köşk yaklaşık 120 yıllık.
Oğuz, Mithat'tan Köşkü Satın Aldı!
Şekerpare, Bizim Aile, Yaprak Dökümü dizi çekimlerinin yapıldığı köşk (Laz'ın Köşkü) - YouTube.
Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu Yaprak Dökümü'nün ağacının nasıl bulunduğunu anlatıyor:'Yaprak Dökümü' dizisinin son bölümünün çekildiği ağaç, bizim gazetenin Bağcılar'daki merkezinden tam 215 kilometre uzakta bir yerde. Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinin çıkışındaki Fazlı Malkoç Köyü'ndeki bir tarlada.
Valpreda Apartmanı (İtalyan Apartmanı), İstanbul'un Kadıköy ilçesi Yeldeğirmeni semtinde Akif Bey Sokak üzerinde yer alan tarihi apartman.
Baba Evi, Muhteşem Film imzalı, 1997-2001 yılları arasında atv'de yayımlanmış olan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. İstanbul Emirgan'da dizi aslen Orhan Kemal'in “Küçük Adamın Romanı” adını taşıyan üçlemesinin ilk kitabından uyarlanmış olup, seri “Avare Yıllar” ve “Cemile” ile devam eder.
Adanalı Çengelköy, Silivri Beyoğlu ve daha bir çok semtte çekilmişti.
Yalı Çapkını dizisi İstanbul'da çekiliyor. İstanbul'un Sarıyer, Beşiktaş ve Galata gibi yerlerinde çekilen Yalı Çapkını dizisinde renkli görüntüler oluştu.
Yaprak Dökümü, Ay Yapım imzalı, 2006-2010 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan aile ve drama türündeki Türk televizyon dizisidir.
Son zamanların en çok konuşulan dizisi Kızılcık Şerbeti'ndeki ofis sahneleri Salt Galata'da çekiliyor!
YAPRAK DÖKÜMÜ EV NEREDE? Diziye 5 sezon boyunca ev sahipliği yapan bu köşk, Üsküdar'a 3.5 kilometre mesafe uzaklıkta olan Beylerbeyi'nde bulunmaktadır. Kuzguncuk semtinin bir durak ilerisinde bulunmaktadır.
Star TV'nin yeni dizisi Yalı Çapkını'nın çekimleri Gaziantep ve İstanbul'da yapılıyor. Dizinin Gaziantep çekimleri Millet Hanı'nda yapılırken, İstanbul sahneleri ise Beylerbeyi Hasip Paşa Yalısı'nda çekildi. 2.sayfa haberine göre Hasip Paşa Yalısı, Sabancı ailesine ait.
Ziyaretçiler için ücret alınmayan mekanda halen daha çekimler ve kiralamalar olduğu için boş bulabilmek oldukça zordur. Lazın köşkünde restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Lazın Köşkü'nün yanında beylerbeyinde bulunan bir çok köşk de diziler için ev sahipliği yapmıştır.
YAPRAK DÖKÜMÜ
Dizide kullanılan ve çok beğenilen köşkün sahibi Çaykur'dan emekli Rizeli izzet Tuzcuoğlu. Kendisi hiç evlenmemiş olan izzet Tuzcuoğlu'nun babası 170 yıllık bu köşkü zamanında emeklilik ikramiyesiyle satın almış. Köşk 1982'den beri dizilere kiralanıyor.
'Yaprak Dökümü'nde hapisten çıkan Ferhunde, Mithat'a köşkü geri verir. Mithat geçmişle bağını koparmak için köşkü satılığa çıkarır. Oğuz bu fırsatı kaçırmaz.
Başbakanlık yardımcıları Başbakanlık Merkez Binası'nda kalmaya devam etmekteydi. Günümüzde yapı, 10 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından resmî ikametgâh olarak kullanılmaktadır. Güncel olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından resmi olmasa da halen kullanılmaktadır.
Televizyon Gazetesi'ni haberine göre; Kanal D'nin sevilen dizisi Yaprak Dökümü'nde Ali Rıza Bey'in borçları yüzünden baba yadigarı evi satması herkesi hüzne boğdu. Borçlarından kurtulduktan sonra elinde kalan bir avuç parayla yeni bir ev alma telaşına giren aile, kapı kapı gezmeye başladı.
Atatürk Köşkü'nün İnşası ve Mekân Kullanımı
Cumhuriyet dönemi Türk sivil mimarlığının erken örnekleri arasında yer alan köşk, kareye yakın dikdörtgen planlı ahşap bir yapıdır. Bodrum ve çatı katı ile birlikte dört katlı olup, dört salon, on yedi oda ve dört banyodan oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri