Yarı Merkezi Kilit Sistemi Tek bir kilit yuvası, tek bir hamle ve kapınız üç ayrı yerinden en az sekiz sürgü ile kitlensin. Yarı merkezi kilit sistemi; tek bir anahtar yardımı ile kapınızı üst ve yanlarda olmak sureti ile en az sekiz ayrı noktadan kitlemeğe olanak sağlayan kilit sistemleridir.
Uzaktan kumanda ile devreye giren merkezi kilit sisteminin çalışma ilkesi, infrared yani kızılötesi alıcıya dayalıdır. Kontrol merkezine gönderilen kilitleme veya kilit açma komutları, alıcı tarafından algılanır.
Günümüzde çelik kapıları 2 ya da 3 defa kilitleyerek güvenli hale getiriyoruz. 3 defa kilitlenen bir çelik kapı kilidi 2 kere, 2 kere kilitlenen bir anahtar kilidini de 1 kere kilitleyerek daha güvenli hale getirebilirsiniz.
Merkezi kilit sistemleri aracın tüm kapılarını ya da bagaj kapağını tek bir kumanda ya da düğme ile kontrol edebilmenizi sağlar.
Monoblok kelime anlamıyla tek parça anlamına gelmektedir. Kale marka monoblok çelik kapı gömme kilit ve daha birçok monoblok kilit ise tek parçadan oluşan tam takım bir kilit grubunu temsil eder.
İlgili 19 soru bulundu
DIN-18104-1 Güvenlik standartlarını karşılayan extra Hırsızlık dirençi koruması sağlayan bir kilit sistemidir. Çelik plakalar ile güçlendirilmiş kancalı sürgü sistemi ve kodlu barel ile KGK odanıza yetkisiz ve izinsiz ulaşımı engelleyen bir güvenlik sunar.
Elektromekanik kilit sistemleri nedir? Elektromekanik kilit sistemleri, elektronik ve mekanik bileşenleri bir araya getiren bir güvenlik sistemidir. Bu sistemler, güvenlik ihtiyacı duyulan alanlarda kullanılır ve geleneksel kilit sistemlerine göre daha güvenlidir.
Kış aylarında sık karşılaşılan oto merkezi kilit beyni arızası araç problemi akünün bitmesidir. Böyle bir durumda aracın marşı bir seferde almaz ve otomatik camı çan cam motorunu bile çalıştıramayacağı için camı açıp kapatamaz. Bu durumda araç kapılarının açılmadığı da görülebilir.
Merkezi kilit sistemi ise elektronik kontrol ünitesi tarafından yönetilir.
Otomatik Kilit Açma, eve geldiğinizde, telefonunuza veya anahtarlarınıza ulaşmak zorunda kalmadan kapınızın kilidini otomatik olarak açan bir özelliktir.
Farklı kilit sistemlerini deneyerek en iyi sonucu elde etmeye çalışıyorlar. Burada akıllara, "hırsızlar hangi kilidi açamaz?" sorusu geliyor. Emir Şatak, bu konuda, "Tuzaklı barel, çelik takviyeli barel, alarmlı barel, bu tür kilitlerin açılması daha zordur, kapının açılma süresini uzatır" ifadelerini kullandı.
Ersin adlı çilingir, kapının 3 kez kilitlendiğinde kilidin boyu uzadığı için hırsızların levye ile onu kolayca kırabildiğine dikkat çekti. Çilingir ayrıca, en güvenli yöntemin 2 kez kilitlemek olduğunu söylüyor.
Günümüzde hırsızlar çelik kapıları açmak için birçok yöntem geliştirmiştir. Bu bilginin ışığında her çelik kapı maalesef güvenli değildir. Ucuza alınan bir çelik kapı görüntü dışında size herhangi bir güvenlik önlemi sağlamaz. Çevremizde birçok hırsızlık olayı gerçekleşmektedir.
Bu durumda merkezi kilitiniz çalışmıyorsa yapacağınız ilk şey kumandanın pilini değiştirmek olmalıdır. Sorun düzelmez ise ve kumanda çalışır vaziyette ise yapılması gereken aracın sigortalarını kontrol etmektir. Aşırı bir şekilde anlık elektrik yüklenmişse sigorta atmış olabilir.
Merkezi kilit motoru, araç kapılarının ve bagaj kapısının otomatikman aynı anda kilitlenmesini sağlayan sisteme denir.
AUX özelliği olan sistemlerde, ekstradan bir donanıma ihtiyacınız olmadan bir ses verisini doğrudan sisteme aktarabilirsiniz. Örneğin otomobilinizin teybinde bir AUX girişi varsa telefonunuza takacağınız bir AUX kablosu yardımıyla, telefonunuzdaki ses verisini doğrudan aracın ses sistemine aktarabilirsiniz.
1- Mandallı kilit göbeğini alt tarafa taktığınızdan dolayı evden çıkarken anahtarınızı alttaki kilidinizin üzerinde unutma ihtimaliniz ortadan kalkar. Çünkü hatırlayacağınız gibi mandallı kilit göbeklerine arkadan anahtar takılamaz. Böylece diğer bir yedek anahtarınızla kapınızı açıp evinize girebilirsiniz.
Merkezi Kilit Sistemi
Bazı araç modellerinde belli bir hız sınırının altına geçildiğinde, otomatik olarak merkezi kilit devreye sokuluyor. Bu noktada engellenmek istenen durum, örneğin trafik ışıklarında durulduğunda, dışarıdan kapıların açılamaması ve sevimsiz durumlarla karşılaşılmasıdır.
Akünün bitiş nedeni araç içi elektronik uygulamaların açık kalması, farların açık bırakılması, araç içerisindeki elektrik tesisatında arıza olması, aracın aküyü şarj etmemesi, araçta kaçak akım olması, eksik şarjlı bir akünün araca monte edilmesi gibi faktörlere dayanabilir.
Akü arızaları, zaman veya kullanım kaynaklı olabilir. Araçta elektrik kaçağı olması, akünün araca uygun olmaması, sık aralıklarla motorun çalıştırılması ve araca ilave donanımlar eklenmesi, kullanım kaynaklı akü arızalarına sebep olur.
Akü, kendi kendini şarj edebilme özelliğine sahiptir. Araç çalışırken akü devamlı sarj olur ve böylece beklenmedik anda bitme ihtimali azalır. Ancak bazı durumlarda akü daha kolay deşarj olur, yani boşalmaya başlar. Akünün deşarj olma sürecini hızlandıran önemli etkenlerden biri, olumsuz çevre koşullarıdır.
Hava kilidi, pnömatik iletim sistemlerinin önemli bir bileşenidir. Hava kilitleri çeşitli granül, dane veya toz halindeki malzemenin silo, bunker, siklon, filtre, mikser gibi yerlerden akışını kontrol eder.
Manyetik kapı kilitleri genel olarak düşük enerji ile çalışan mıknatıs sistemli olan bir kapı kilit çeşidi olmaktadır. Mıknatıslar sayesinde kilitli bir hale gelen kapıda mıknatısın etkili bir biçimde çalışabilmesi için elektrik enerjisine ihtiyaç duyar.
Bu sistem tüm kapıların, bagaj kapısının ve benzin kapağının kilitlerine kumanda etmeyi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri