Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yargıtay dosya ne zaman kapanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yargıtay dosya ne zaman kapanır?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Yargıtay dosya kapandı ne demek?

Dosyalarınızı sorguladığınızda dosya durumu kapalı olarak görülüyor ise taraflarca itiraz edilmeden kesinleştiği ya da itiraz edildikten sonra üst yargı yolu değerlendirilmesi sonrasında kesinleşerek sonuçlandığı anlamına gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Yargıtayda olan dosya ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

Yargıtayda bir dosya ne kadar sürede sonuçlanır?

Yargıtayda İncelemede Olan Dosya Kaç Günde Çıkar? Yargıtay incelemelerinin süresi 473 güne kadar çıkabilir. Yaklaşık olarak 1,5 yıllık bir süreye kabul eden inceleme aşaması Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Yargıtaydan sonra dosya nereye gider?

Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt edilir ve daire esas numarası alır. Dosyanın takibi bu numara üzerinden yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Dosya görülme süreleri kısalıyor! Yargıtay'da 460 bin dosya bekliyor

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yargıtay da onaylanan dosya ne olur?

Yargıtayın onama kararı vermesi halinde karar kesinleşmiş olacaktır. Ceza davasında verilen ceza kesinleşmiş, cezanın infazı başlayacaktır. Sanık sıfatını hükümlü olarak alacaktır. Karara itiraz olarak olağan kanun yolları sona ermiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Yargıtay dosyayı neden bozar?

Yargıtay, temyiz edilen hükmü, hükmü etkileyecek nitelikteki hukuka aykırılıklar nedeniyle bozar. Yargıtay' dan verilen bozma kararı üzerine davaya yeniden bakacak olan mahke- me, ilgililere bozmaya karşı diyeceklerini sorar. Yargıtay' dan verilen bozma kararına mahkemenin direnme hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Karara Çıkmış dava ne zaman kapanır?

Karara çıkmış davanın kapanması için, temyiz yolunun da tamamlanması gerekir. Bu, ilk derece mahkemeleri, Yargıtay ya da hak ihlali halinde Anayasa Mahkemesinin dosyayı incelemesi ile tamamlanır. Temyiz yoluna gidilmezse, dosyanın karara çıkmasından sonra ortalama 2 ay içinde dosya kapanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgorkemdemircan.com

Yargıtay dosya süreci nasıl işler?

Dosya inceleme sırasını beklemek üzere arşive gönderilir. Sırası gelen dosya Cumhuriyet savcısına tevzi edilir. Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Yargıtay beraat kararı verir mi?

Yargıtay temyiz incelemesi esnasında ceza hükmünü onayabilir, bozabilir ya da mahkumiyeti kaldırarak beraate hükmedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malumatfurus.org

Yargıtay da onanan ceza ne zaman gelir?

Yargıtayda verilen onama kararının dosyanız ile birlikte Yerel Mahkemeye gönderilmesi ve Yerel Mahkeme kalemince kesinleşmiş kararın infaz savcılığına bildirilmesi, hakkınızda yakalama kararı veya cezanız 3 yılın altında ise çağrı kağıdı çıkarılması bir müddet (birkaç hafta veya ay) zaman alacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alpersarica.av.tr

Yargıtay Savcısı onama isterse ne olur?

Yargıtay daireleri için tebliğname bağlayıcı değildir. Yani tebliğnamede onama istense de daire bozma verebilir yahut tam tersi de söz konusu olabilir. Tebliğnamede savcının sanık lehine mütalaa vermesi, dairenin mutlaka değerlendireceği bir husus olduğu için önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Davanın Yargıtayda olması ne demek?

Yargıtay, temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir. Adliye mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adi yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme mercii olarak bakan bağımsız bir yüksek mahkemedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayildizhukuk.com

Yargıtay dosya karara çıkmış ne demek?

Dava dosyası karara çıkmış demek davanın artık kesinleşmiş yani net bir şekilde sonuca varmış olduğu anlamına gelmektedir. Dava dosyasının karara çıkması sonucunda karar kesinleşerek uygulanır ve asla kararda bir değişim söz konusu olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatismailyildirim.com

Dosya karara çıkmış ne demek?

Bir davada nihai yani son karar verildiyse kanun yolu süreci yani istinaf ya da temyiz süreci başlamaktadır. Kararın istinafa gidilmesi ya da kesin kararlardan olmaması halinde kararın icrası sağlanabilmektedir. Karara çıkmış dosya, sonuçlanmış bir dosyadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Yargıtay dosya durumu açık ne demek?

“Dosya durumu açık” demek; dava dosyanızın istinaf incelemesi aşamasında olduğunu ve henüz karar verilmediği durumu anlatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adaletgerek.com

Dava dosyasının kapandığını nasıl anlarız?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Yargıtay kesin karar verir mi?

Yargıtay Büyük Genel Kurulunun verdiği kararlar kesin olup, bu kararlar aleyhine başka bir yargı merciine başvurulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Karara Çıkmış dava dosyası ne zaman sonuçlanır?

Karara çıkmış olan dosya, neticelendiği için gerekçeli karar yazma süreci başlar. Gerekçeli kararın yazılma süresi ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerindeyse 1 aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Dava dosya ne zaman kapanır?

Türk Ceza Kanunu'na göre, suçun niteliğine bağlı olarak bu süre değişkenlik gösterebilir. Örneğin, ağır ceza gerektiren bazı suçlarda bu süre 15 yıl iken, daha hafif suçlarda bu süre 8 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Davayı kazandım paramı ne zaman alırım?

Kişinin adına açılmış bir banka hesabına yatırılacak tutar mahkemenin belirlediği ve karara bağladığı tutarlardı. İşveren alacağı mahkemenin verdiği karara bağlı olarak 7 ila 14 gün içerisinde ödenmelidir. Bu süreler içerisinde tutarlar ödenmiyor ise işçiler icra yoluna gidebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkokhukuk.com

Gerekçeli karar ne zaman kesinleşir?

Gerekçeli karara karşı kanunda verilen süre içerisinde kanuna başvurulmaz ise karar kesinleşir. Gerekçeli karara karşı kanuna başvurulma durumunda istinaf ve temyiz incelemesi yapılır. İstinaf ve temyizi inceleyen üst dereceli mahkemelerin hükmü hukuka uygun bulması halinde karar kesinliğe kavuşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

5 yıl ceza alan Yargıtay a gider mi?

Şimdi 5 yıl ve altı ceza verilen kişiler temyiz yerine cezaevine gidiyor. 5 yılın üstünde ceza verilen arkadaşlarımız Yargıtay'da temyize gidebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Yargıtaydan bozulan karara tekrar itiraz edilir mi?

Yargıtayın bozma kararı üzerine ilk derece mahkemesince bozmaya uygun olarak karar verildiği takdirde, bu karara karşı temyiz yoluna başvurulabilir. İlk derece mahkemesi veya bölge adliye mahkemesi kararında direnirse, bu kararın temyiz edilmesi durumunda inceleme, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunca yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

Yargıtay kararını kim bozar?

Yargıtay Ceza Dairelerinin onama veya bozma kararlarına karşı, Yargıtay Başsavcılığının itiraz yetkisi vardır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının itiraz yetkisi, Yargıtay Ceza Daireleri kararlarına karşı başvurulan olağanüstü bir kanun yolu olup bu yetki sadece Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT