Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yargıtay kararına itiraz süresi kaç gün?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yargıtay kararına itiraz süresi kaç gün?

(1) Yargıtay ceza dairelerinden birinin kararına karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, re'sen veya istem üzerine, ilâmın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde Ceza Genel Kuruluna itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: afyonhukukburosu.com

Yargıtayda onaylanan dosyaya itiraz edilir mi?

Yargıtay Onama Kararına İtiraz Süreci

Re'sen itiraz yoluna başvurabilmesi için kendisine verilen ilamda hukuka aykırılık görmesi yeterlidir. Verilen onama kararına karşı sanık da Yargıtay C.başsavcısına bir dilekçe vererek CMK m.308 gereği C. Başsavcısının itirazda bulunmasını isteyebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Temyizden gelen karara itiraz edilir mi?

Hakkında temyiz incelemesi yapılarak hüküm kurulmayan sanık hakkında itiraz kanun yoluna başvurulması mümkün değildir (CGK-K.2022/769).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Yargıtaydan bozulan karara tekrar itiraz edilir mi?

Yargıtayın bozma kararı üzerine ilk derece mahkemesince bozmaya uygun olarak karar verildiği takdirde, bu karara karşı temyiz yoluna başvurulabilir. İlk derece mahkemesi veya bölge adliye mahkemesi kararında direnirse, bu kararın temyiz edilmesi durumunda inceleme, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunca yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

Itiraz dilekçesi kaç gün içinde verilir?

Hâkim veya mahkeme kararına karşı itiraz, ayrıca hüküm konulmayan hâllerde Kanun'un 35'inci maddesine göre ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde, kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: caneryenidunya.com

İstinaf ve Yargıtay'da Kesinleşen Davaya İtiraz Yolu

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7 gün itiraz süresi geçerse ne olur?

Borçlu yedi gün dolmadan itirazı olmadığını bildirirse, takip kesinleşir; artık bundan sonra borçlu itiraz süresi dolmasa da itiraz edemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.istanbul.edu.tr

İtiraz süresi geçerse ne olur?

Alacaklı bir yıl içinde itirazın iptali davası açmazsa, yaptığı ilamsız takip düşer. Fakat bir yıllık süreyi geçiren alacaklının, genel hükümlere göre alacağını dava etmek hakkı saklıdır. Yani alacaklı, alacağı zamanaşımına uğramadığı sürece, genel mahkemelerde bir alacak (tahsil) davası açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unsalavukatlik.com

Yargıtaydan sonra nereye itiraz edilir?

Yargıtay ceza dairelerinden birinin kararına karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, re'sen (kendiliğinden) veya istem üzerine ilamın kendisine verildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde Ceza Genel Kuruluna itiraz edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Yargıtay kararına nasıl itiraz edilir?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı itirazname ile itiraz yetkisini kullanması üzerine dosya Onama kararını veren Ceza Dairesine gönderilir. Daire, mümkün olan en kısa sırada itirazı inceleyecektir. Burada Yargıtay Ceza Dairesi iki şekilde davranabilir. İtirazı incelediğinde itirazı haklı bulur ise kararını düzeltecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

Yargıtay kararı bozdu şimdi ne olacak?

Yargıtay' dan verilen bozma kararına mahkemenin direnme hakkı vardır. Ancak direnme üzerine Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca verilen kararlara karşı direnilemez. Önceki hükmünde direnmeyen mahkeme, davayı yeniden inceler, gerekirse delil toplar ve yeni bir hüküm verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Yargıtay kararına itiraz edilebilir mi?

Yargıtay'ın verdiği karara itiraz edilebilir mi? Hukuk Genel Kurulu ve Ceza Genel Kurulu kararları dışında Yargıtay Daire kararlarına itiraz edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Kesinleşmiş karara itiraz var mıdır?

CMK 308/A maddesi : “Bölge adliye mahkemesi ceza dairelerinin kesin nitelikteki kararlarına karşı bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığı, re'sen veya istem üzerine, kararın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde kararı veren daireye itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetkursatkilic.av.tr

Yargıtayın üstü kimdir?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANI. Mehmet AKARCA

21.01.1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Yargıtay'ın onayladığı cezaya itiraz edilir mi?

Yargıtay ceza dairelerinin onama kararına karşı İTİRAZ edilebilir ve bu itiraz neticesinde kesinleştiği düşünülen mahkumiyetlerin kaldırılmasına, sanığın BERAATİNE hükmedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alpersarica.av.tr

Yargıtayda onaylanan ceza bozulur mu?

Sanık hakkında hükmedilen hapis cezası, temyiz incelemesi neticesinde Yargıtay ilgili Ceza Dairesi'nin ceza kararını onaması halinde kesinleşir. Kesinleşen hapis cezası, hükmün infazını gerektirir. Fakat, ceza kararı kesinleşmiş olsa dahi hapis cezasına itiraz mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Yargıtay karar düzeltme ne kadar sürede sonuçlanır?

Yargıtay'ın karar düzeltme yolu açık olan bozma kararları, mahkeme başkatibince onbeş gün içinde kendiliğinden taraflara tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Yargıtay onama kararından sonra ne olur?

Yargıtay Ceza Dairesince yapılan temyiz incelemesinde karar Onama ya da Düzelterek Onama kararı verilmesi durumunda sanık hakkındaki karar kesinleşmiş olmaktadır. Kararın kesinleşmesi, söz konusu karar ile ilgili yargılamaya konu edilemeyeceği anlamına gelir ve bir takım sonuçlar doğurmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: safsoz.av.tr

Temyiz itiraz dilekçesi ne demektir?

Temyiz dilekçesi, esasen Bölge Adliye Mahkemelerinin veya bazı istisnai durumlarda Ceza Mahkemelerinin vermiş olduğu aleyhe kararlara itiraz etmek için verilen bir dilekçedir. Ceza davasında sanıklar veya katılanlar “Yargıtay İlgili Ceza Dairesine” gönderilmek üzere kararı veren mahkemeye temyiz dilekçesi verebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fatihyasar.av.tr

Mahkeme kararına itiraz edince ne olur?

Kararına itiraz edilen hâkim veya mahkeme, itirazı yerinde görürse kararını düzeltir; yerinde görmezse en çok 3 gün içinde, itirazı incelemeye yetkili olan mahkemeye gönderir. Cumhuriyet savcısının kararlarına karşı itiraz ise doğrudan sulh ceza hâkimliğine yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Yargıtaydan sonra hangi mahkemeye gidilir?

8.3.

Yargıtay bozma kararı sonrası kararın dosyanın hangi mahkemeye gönderileceği Bölge Adliye Mahkemesinin verdiği karara göre değişmektedir. Buna göre; Yargıtay'ın bozma kararı, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından esas hakkında verilen bir karara ilişkinse, dosya ilgili Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Istinaf itiraz süresi geçerse ne olur?

Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ilk derece mahkemelerince verilen kararın kesinleşmesine sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Itiraz dilekçesinden sonra ne olur?

İtiraz üzerine tutuklama kararını veren yargıevi bu kararını ya 3 gün içinde düzeltir ya da itiraz dilekçesinin kendisine verildiği tarihin- den itibaren 3 gün içerisinde bu kararından dönmezse (tutuklamaya devam kararı verirse) en geç 3. günün sonunda itirazı bir üst dereceli yargıevine kendiliğinden gönderir. (CMK ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Tebligata itiraz süresi kaç gündür?

B. Seçkin Yayınevi 2022) 101. Elektronik Tebligat Yönetmeliği, İcra ve İflas Kanunu ve İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği'nde yer almış bulunmaktadır7. Genel haczi yoluyla takip bakımından itiraz süresi kural olarak, ödeme emrinin tebliğinden itibaren borçluya yedi gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

7 günlük itiraz süresi ne zaman biter?

Söz konusu 7 günlük süre kesin süredir. İtiraz gününün son günü tatil gününe veya erteleme gününe denk gelirse itiraz süresi ilgili günü izleyen ilk iş gününün mesai saati bitimine kadar uzamış sayılır. Süresi içerisinde yapılan itirazlar icra takibini durdurmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kartalhanhukuk.com

7 günlük itiraz süresi nasıl hesaplanır?

Süre de 7 gün olarak belirlendiğinden; Tebligat Kanununa göre yapılacak tebligatın yapıldığının ertesi günü hesaplanmaya başlayacaktır. Örneğin; 02.01.2022 tarihinde yapılan tebligatta süre ertesi gün yani 03.01.2022 tarihinde hesaplanmaya başlanır. 7 gün eklenerek sürenin son günü 09.01.2022 tarihi olarak hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT