Gece daha rahat uyumak için çözüm: sabun Çünkü sabundaki uçucu yağlar aromaterapi etkisine sahiptir ve vücudun gevşemesini sağlar.
Başarılı doktora göre sabunda yer alan sodyum klorür ciltten vücuda giriyor ve kasları gevşeterek huzursuz bacak sendromunun verdiği rahatsızlığı hafifleterek gece mışıl mışıl uyumanızı sağlıyor. Mehmet Öz'e göre lavanta sabunu bu noktada daha fazla işe yarıyor.
Dr. Vedat Göral, “Meyve veya sebzeleri sabunla yıkamak, hiçbir şekilde yardımcı olmaz, aksine mide bulantısı, ishal, karın ağrısı gibi sorunlara neden olabilir.
Doğal içeriği sayesinde çevre dostu olan beyaz sabun, yüzeyleri lekeleri ve kirli alanları kolayca temizleyip çözebilir. Özellikle mutfak ve banyo gibi sağlam temizlik gerektiren alanlarda kullanılabilir. Temizlik yaparken kullanılan deterjanlar hem insan sağlığını hem de çevreyi büyük tehlikelere sürüklüyor.
Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz. Deterjan haznesine rendelediğiniz sabundan ekleyin ve çamaşırlarınızı bununla yıkayın. Leke çıkarma konusunda da iyi olan sabunlar tam da aradığınız çamaşır deterjanlarına dönüşebilir!
İlgili 16 soru bulundu
Küçük veya büyük olsun, mutfak aletlerinin sık sık temizlenmesi gerekir ve beyaz sabun harika bir temizleyicidir. Mikrodalgalar, tost makineleri, ızgaralar, fırınlar, ocaklar, buzdolapları ve daha fazlası dahil olmak üzere mutfak aletlerinin hepsini beyaz sabun ile temizleyebilirsiniz.
- Halk iyileştiricisi: “Yumurta akı ve sabun sayesinde doku hızlıca sabitlenir. Böylece bölgedeki şişlik iner ve ağrı azalır. Bir hafta sonrasında alçı çıkartılıp kontrol edilir. Gerekirse yenisi yapılır.
Yüzü sabunla yıkamak için pH değerlerini göz önünde bulundurmanız gerekir. pH değeri düşük olan sabunlar cildinizin kurumasına yol açarken aynı zamanda çatlamasına da sebebiyet verebilir. Yüz sabunu kullanılacağı zaman ortalama olarak pH değerinin 5 ile 6 aralığında olmasına özen göstermelisiniz.
Beyaz Sabunun Mucizesi
Ev temizliği sırasında bol bol toz bezi, yer bezi gibi bezler kullanılır. Camları temizlerken çok çabuk kirlenirler. Arada bir yıkamak gerekir. Beyaz sabun bu tür bezlerin üzerinde biriken kirleri anında temizler.
Duş jeli ile saç yıkanır mı dediğimizde ise kesinlikle burada olumlu bir görüş belirtmek zor. Duş jeli temizlenmek için kullanılsa da saçları yıkamak için kullanılırsa, saç kırıkları ve benzer problemler ortaya çıkabilir. Kısacası duş jeli şampuan kadar yumuşak ve kullanıma uygun değildir.
Eskiden bazlar yerine Soda ya da Potas kullanılmaktaydı ve sabun üretimi genel itibarıyla büyük kazanlarda yapılırdı.
Bıttım sabunu sarı-yeşil renkte olan geleneksel yöntemlerle üretilen bir sabun çeşididir.
Kükürtlü sabun uyuz tedavisinde kullanılmaktadır. Uyuz mikroskopik miteların cildin altına gömüldüğü zamanlarda ortaya çıkabilir. Bu mitelar ağrıya ve kaşıntıya sebep olur. Kükürt bu miteları öldürür.
Uykunuzda bacaklarınızın sürekli hareket etmesini önlemek için çarşafınızın altına sabun yerleştirmeniz yeterli.
Huzursuz Bacaklar sendromu tanısı D vitamini eksikliği olan grupta %58,2, D vitamini yeterli grupta %27,7 olarak belirlendi. Düşük vitamin D düzeyleri olan hastalarda Huzursuz Bacaklar sendromu şiddeti ve Pitssburg skorları anlamlı olarak daha yüksekti.
Basit yaşam tarzı değişiklikleri yapmak huzursuz bacak sendromunun semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ilık bir banyoya girmek ve bacaklara masaj yapmak, kasları gevşetebilir. Sıcak veya soğuk kompresleri uygulamak, ya da ikisini dönüşümlü olarak uygulamak bireyin uzuvlarında hissettiği duyumları azaltabilir.
En ideal temizleyici Arap sabunudur. Her türlü kumaş temizliğinde kullanılabilir ve hiçbir zarar vermez. Ilık su koyduğunuz bir kap içerisine az miktarda Arap sabunu ekleyin ve tamamen çözülene dek karıştırın. Arap sabunu temin etmekte zorlanırsanız beyaz sabun da kullanabilirsiniz.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Naftalin veya sabun ile baca temizliği
Benzer şekilde sabun kullanarak baca temizliği yapabilirsiniz. Soba içinde veya baca girişinde sabunu yakarak islerin dökülmesini sağlayabilirsiniz. Bu iki işlem ile bacanızın içinde kalan tüm isleri dökerek baca temizliği yapmış olursunuz.
Tüm yüz makyaj temizliğiniz için kullanabileceğiniz Dalin bebek şampuanı, rimeli bile kolayca temizleme özelliği ile ideal çözüm sunuyor. Ayrıca doktorlar tarafından da göz temizliği amacıyla öneriliyor ve göz yakmayan formülüyle pek çok faydayı aynı anda sunuyor.
Bu çeşitler arasında öne çıkan bazıları keçi sütü sabunu, defne sabunu, kükürt sabunu ve tarçın sabunudur. Keçi sütü sabunu, cilde muhteşem bir besleyici etki sunar. Cilt tarafından kolayca emilir ve içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde cildi nemlendirir, besler ve yumuşatır.
Keçi sütü sabunu, nemlendirici ve yatıştırıcı özelliklerinin yanı sıra cildin doğal yağlarını çıkarmadan kiri, yağı ve pürüzleri ciltten uzaklaştırabilen etkili bir temizleyicidir. Genellikle kuruluk, egzama, sedef hastalığı ve akne gibi çeşitli cilt sorunlarını giderilmesine destek için kullanılabilir.
Yumurta akıyla maske yapmak için, bir adet yumurtanın akını bir kaseye ayırın. Yumurta akına birkaç damla limon suyu veya bir çay kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı temiz cilde veya saça uygulayın. Cilt maskesi olarak 15-20 dakika, saç maskesi olarak ise en az 30 dakika bekletin.
Yumurta akı maskesi yapımı oldukça kolay ve yüksek etkiye sahip bir uygulamadır. Haftada bir uygulayabileceğiniz yumurta akı maskesi ile cildinize ihtiyacı olan bakımı sağlayabilirsiniz. Göz ve dudak çevresinden uzak tutarak yüzün tamamına rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Yumurta, içeriğindeki faydalı yağlar ve protein sayesinde hem saç dokusunu iyileştirir hem de özellikle saç uçlarında kendisini gösteren rahatsız edici kırıkları onarır. Yumurta beyazında bulunan proteinler saçlarınızı beslemeye ve sağlıklı bir parlaklık kazandırma yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri