- Sıra yatak altına gelince biraz daha gözünüz korkabilir. Yatak altına ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız uzun bir sopa kullanabilirsiniz. Temiz ve nemli bir bezi sopaya dolayınız ve yatağın altını bu şekilde temizleyiniz. Hatta nemli beze sirke dökerek yatak altını temizlemek bakterilerin de ölmesine sebep olur.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Sirke ile yatak temizliği de yatağın üzerindeki lekelerden kurtulmak için etkili bir yöntemdir. Sirke ve ılık su kullanarak lekeleri çıkardığınız gibi yatak yüzeyini dezenfekte de edebilirsiniz.
Bunun için her yere girebilen uzun bir sopadan yardım alın. Mikrofiber temizlik bezini bu sopaya dolayarak dilediğiniz kısmı temizleyebilirsiniz. Baza temizliği konusunda size yardımcı olacak temizlik ürünlerini de doğru seçmelisiniz.
Karbonat ile yatak temizliği, yatağınızın çarşaflarını kaldırdıktan sonra her bölgesine denk gelecek şekilde karbonat dökün. Döktüğünüz karbonatların üzerinden yatağınızı dairesel hareketler ile ovalayın. Yatağınızın bu şekilde 2-3 saat kalması tavsiye ediliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Bu nedenle yüksek vakumlu süpürgeler ile evin özellikle halıların süpürülmesi, yatak, nevresim ve yastıklarda kılıf olarak Goretex gibi özel kılıfların kullanılması, miteların yok edilmesi için benzyl benzoate ve permethrin içeren özel deterjanlar ile yıkanması önerilmektedir.
Peki çamaşır suyunun sararmış yatakların bir numaralı düşmanı olduğunu biliyor musunuz! Temizlik kovamızın yarısına kadar soğuk su koyduktan sonra içerisine 1 kapak çamaşır suyu ekleyin. Hazırladığınız karışıma mikrofiber bezi batırıp çıkardıktan sonra yatağınızı ovarak güzelce silin.
Sirke: Sirke, altın takılarını temizlemek için de kullanılabilir. Sirke ve suyu karıştırarak bir çözelti hazırlayın ve takılarınızı bu çözeltiye batırın. Yaklaşık 15-20 dakika beklettikten sonra takılarınızı çıkarın ve bir bezle kurulayın.
Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir.
Tüm bu faktörlerden korunmak için temizliğinizi düzenli bir hale getirmeniz gerekir. İyi bir yatak temizliği için kullandığınız malzemelerin doğru olması önemlidir. Leke çıkarıcı, elektrikli süpürge, temizlik bezi, soğuk su, çamaşır suyu, esansiyel yağ gibi ürünleri kullanarak doğru bir hijyen yakalayabilirsiniz.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Genellikle tüm yatak pedleri ılık suda, kokusuz ve renksiz deterjan ile yıkanmalıdır. Böylece yatak pedinin deforme olması da önlenecektir. Bunun yanı sıra yatak pedi eğer makinede yıkanacak ise ve mümkünse mutlaka tek başına yıkanmalıdır.
Günde ortalama 8 saat geçirdiğimiz yataklarımızda zamanla kulanım sonucunda sararmalar ve lekeler oluşabilmektedir. Yatak süngerlerimizi korumaya yönelik önlemler almamıza rağmen sararmaların önüne bazen geçemeyiz.Yatak süngerinin sararması yataklarımızda oluşan havasızlık,ter ve nemden kaynaklanmaktadır.
Temiz ve nemli bir bezi sopaya dolayınız ve yatağın altını bu şekilde temizleyiniz. Hatta nemli beze sirke dökerek yatak altını temizlemek bakterilerin de ölmesine sebep olur. - Eğer yatak altınız elektrik süpürgesiyle temizleme imkanı varsa, mutlaka süpürün.
Karbonat ile birlikte oksijenli su yatak üstünde var olan sarı lekelerin düşmanı olduğu her zaman açıklanıyor. Sarı lekelerin üzerine konan karbonat ve oksijenli su iyice köpürdükten sonra karbonatın kuruması beklenmelidir. Ardından kuruyan karbonat yatak üzerinden süpürülür ve lekeler çıkana kadar tekrarlanır.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Karbonat kokuyu alma özelliği olduğu için rutubet kokusunu gidermek için kullanılabilir. Bir poşetin içerisine biraz karbonat koyup bazanın altına koyun. Kokuyu emerek rutubet kokusunu engelleyecektir. Bazanızı belirli aralıklarla havalandırmayı unutmayın.
Kesinlikle toksik değil. Kir ve nemi emer. Hoş olmayan kokuları giderir. Çok sayıda temizlik ürününü yerine kullanılabilir.
Beyaz çarşaflarınızı 40 derecede yıkamanız yeterli olacaktır. Renklilere oranla beyaz çarşaflar çok daha fazla kir ve leke gösterebilir. Beyaz çarşafları 60 derecede de yıkayabilirsiniz. Buna karşın mümkün olduğunca bu dereceyi tercih etmemelisiniz.
Limonun asidik yapısı, altın takıları parlatmada oldukça etki gösterir. Bir kabın içerisinde 2 yemek kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı tuz ve su karıştırılır. Altın takılar, bu karışımın içerisine koyulur. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanır ve bez ile kurulanır.
Takıyı ıslak ve sabunlu bir bez ile silin. İlk yöntemdeki gibi az miktarda bulaşık deterjanı solüsyonu hazırlayın. Sonrasında ise yumuşak ve narin bir havluyu solüsyona batırın ve takılarınızı nazikçe silin. Takıyı suyla ıslatılmış olan bir bezle durulayın.
Öncelikle hangi sirke ile ev temizlenir sorusunun cevabını öğrenmeniz gerekir. Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır.
Bir çay bardağı boraks, yarım su bardağı limon suyu ve yarım su bardağı suyu birlikte karıştırın. Karışımı klozetin her yerine gelecek şekilde dökün. Birkaç saat beklettikten sonra fırçayla durulayın.
Yastıkta Sarı Lekeler Neden Olur? Özellikle yastığa yatarken terleme ve yağlanma nedeniyle yastıkta sarı lekeler oluşabilir. Bu lekeler, zamanla yastık dolgusuna nüfuz edebilir ve kalıcı hale gelebilir. Ayrıca, yastığa yatarken makyaj yapmak veya yağ bazlı ürünler kullanmak da yastıkta sarı lekelere neden olabilir.
Çamaşır suyu ve ağartıcı kullanmayın.
Ancak söz konusu kanepe temizliği olduğunda çamaşır suyu ve diğer ağartıcı temizleyicilerden uzak durmak gerekir. Bunlar bakteriler için güçlü temizleyiciler olsalar da koltuklarda renk değişimlerine ve deformasyona neden olacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri