Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Karbonat İşlemi
Yataklarınızın ve yorganlarınızın üzerine bolca karbonat dökerek bir süre bekledikten sonra elektrikli süpürge ile temizleyin. Bir süre bekledikten sonra karbonat buralardaki rutubete sebep olan nemi emecektir. Böylece rutubet kokusunun hafiflediğini ya da tamamen yok olduğunu görürsünüz.
Yatakta yer alan ter kalıntıları, toz ve diğer atıklar ile yatak bir süre sonra farklı ve hoş olmayan bir koku üretebilir. Bu kokuyu temizlemek için yatağın üzerine karbonat serpiştirin ve 30 dakika boyunca bekleyin.
Rutubet Kokusu Neden Olur? Soğuk havaların yaşandığı sonbahar ve kış mevsiminde oluşabilen rutubet kokusu, küf sporlarının çoğalmasından dolayı ortaya çıkıyor. Kötü ve belirgin olan rutubet kokusu, kıyafetlerden kumaşlara, binalardan duvarlara kadar farklı alanlarda görülebiliyor.
Yeni mobilyaların yerleştirildiği alanların kokusu, sürekli olarak havalandırıldığında birkaç gün veya hafta içinde ortadan kaybolur.
İlgili 27 soru bulundu
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Karbonat kokuyu alma özelliği olduğu için rutubet kokusunu gidermek için kullanılabilir. Bir poşetin içerisine biraz karbonat koyup bazanın altına koyun. Kokuyu emerek rutubet kokusunu engelleyecektir. Bazanızı belirli aralıklarla havalandırmayı unutmayın.
Kesinlikle toksik değil. Kir ve nemi emer. Hoş olmayan kokuları giderir. Çok sayıda temizlik ürününü yerine kullanılabilir.
Kişi uyurken bile görev başında olan koku duyusu duman kokusu gibi tehlikeli durumlarda bizi uyarırken, annemizin kahvaltı için hazırladığı çöreklerin kokusuyla şahane bir sabaha uyanmamızı da sağlıyor.
Ter kokusu oluşmasına yatkın bir vücudunuz varsa mutlaka sabun ya da duş jeli ile cildinizi temizleyin. Koltuk altları, kasık ve vücudunuzdaki kıvrımlarda sabun ya da duş jelini bir bez yardımı ile uygulamanız daha etkili olur. Sıcak ve aşırı nemli bir iklimde yaşıyorsanız günde iki kere duş alınabilir.
Ter kokusunun hafiflemesi için açık havada havalandırılması gerekir. Bunun dışında ter kokan alanlar için kullanılabilecek ürünler vardır. Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Özellikle yatak odaları için koku alırken sakin ve huzurlu bir ruh hali yaratabilen, huzur duygusunu güçlendiren ve güzel bir uyku uyumaya yardımcı olan lavanta, bergamot, buhur, paçuli gibi popüler kokular seçilebiliyor.
Evinde karbonat bulunan kişiler biraz karbonat alarak su ile karıştırarak macun haline getirdikten sonra yatağın üzerinde oluşan sarı lekeye sürebilirler. Sürme işleminden sonra 1 saat beklendikten sonra nemli bir bez ile karbonatlı yerler titizlikle silinmelidir.
Visco Yatak Kokuyor
Viscojel ise içinde barındırdığı özel hava gözeneklerine sahiptir. Bu hava gözenekleri sayesinde kötü kokuların oluşumunun önüne geçilir. Çünkü yatak sürekli olarak hava alır bir durumdadır.
Kötü kokuları karbonatla yok edin
Aslında bu soruna bir kase karbonatla çözüm getirebilirsiniz. Karbonat kokusu evin her köşesine yayılmış istenmeyen kokuları kolayca yok eder. Bu yöntem özellikle kilerde ve küçük mutfaklarda işe yarıyor.
Tüm bu faktörlerden korunmak için temizliğinizi düzenli bir hale getirmeniz gerekir. İyi bir yatak temizliği için kullandığınız malzemelerin doğru olması önemlidir. Leke çıkarıcı, elektrikli süpürge, temizlik bezi, soğuk su, çamaşır suyu, esansiyel yağ gibi ürünleri kullanarak doğru bir hijyen yakalayabilirsiniz.
Karbonatla yatak temizliği leke ve sararmaları giderdiği gibi yatağınızın kokusunu da değiştirebilir. Hem doğal hem etkili yatak temizleme yöntemleri arasında karbonat size aradığınız verimliliği sunar.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz.
Buna rağmen yine de kötü kokular oluşuyorsa koku giderici tabletler, en büyük yardımcımız. Ayrıca klozet ve lavabolara yarım bardak karbonat veya limon suyu dökmek, sonra bol suyla durulamak kötü kokuların emilmesini sağlayacaktır. Aynı işlemi beyaz sirkeyle de yapabilirsiniz.
Gardenya, yasemin, sandal ağacı, amber..
Gardenya, yasemin ve sandal ağacı kokuları, afrodizyak etkiye sahiptir ve romantik duyguları harekete geçirirler. Bu sebeple yatak odaları için ideal seçimlerdir. Parfüm dışında kokulu mum veya tütsülerle de ortamın atmosferini iyileştirmeniz mümkün.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri