Sarı ve turuncu tonları yatak odalarında sıcak bir etki yaratmaktadır. Ayrıca yine bu renklerin kasları gevşettiği bilinmektedir. Pembe rengi ise insanlara pozitif enerji vermektedir.
Feng Shui'ye göre yatak odasında gümüş, altın ve bronz gibi metalik renkler ile gri ve beyazın tercih edilmesi, odayı düzenli ve steril gösteriyor. Özellikle iletişimini kuvvetlendirmek, isteklerini net bir şekilde ifade etmek isteyen kişiler için bu renkler öneriliyor.
Düzenli bir uyku için yatak odası boya renkleri daha çok açık tonlarda olmalıdır. Bu sayede ferah ve aydınlık odada uyumanız mümkündür. İnsanlar üzerinde huzurlu etki bırakan mavi, yatak odası duvar rengi için uygundur. Aynı zamanda sarı ve turuncu gibi renklerle sıcak ambiyans yaratabilirsiniz.
Tüm renkler arasından en sakinleştirici ve dingin tonlardan biri olan "mavi" de dikkatli kullanılması gereken renklerden biri. Çünkü kobalt mavisi ya da turkuaz tonlarındaki maviler, güçlü ve tok bir enerji sergilediği için yatak odasında kullanmak sizi daha çok yorabilir.
Rüzgar ve suyun yolu anlamına gelen feng shui'de her şeyin bir enerjisi olduğu kabul edilir. Feng shui'ye göre yatak odası düzenlemesi de bu enerjiyi evin dinlenme ve tazelenme mekanına çekmeyi amaçlıyor. Pozitif enerjinin yatak odasında yayılarak tüm yaşamı etkilemesi için de bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
İlgili 39 soru bulundu
Yatak odanızda ayna bulundurmayın!
Çünkü “yin” (sakin, durgun) olması gereken bir yatak odasında aynalar ortama “yang” (canlı, aktif) enerji sağlarlar. Bunun sonucunda da delik deşik bir uyku hali, huzursuzluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Chi'yi hareket ettirip canlandırır.
Kırmızı, sarı, turuncu ve kan akışınızın hızlanmasına neden olan diğer canlı renkleri yatak odanızdan uzak tutmalısınız. Yatak odanızda kahverengi tonları tercih etmek sakin ve dingin bir uyku için yeterli olacaktır. Yatak odasında televizyon ve modemin bulunması, gece boyu radyasyona maruz kalmanıza neden olur.
Yatak Odasında Kullanılabilecek Renkler
Özellikle küçük boyutlu odalarda açık renkler kullanılarak daha ferah ve aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Mavi, turuncu, sarı ve pembe gibi açık tonlu boyalar insanların daha düzenli uykular uyumalarına katkı sağlamaktadır.
Yatak odalarımızda, huzurun ön planda olması gerektiğini düşünürsek turuncu, kırmızı ve sarı gibi renkleri yoğun olarak kullanmamalıyız: Turuncu tonları, yatak odalarında en az tercih edilen renkler arasındadır. Turuncu, eğlenceyi, neşeli ve enerji dolu zamanları simgeler.
Sakinleştirici Renkler
Yeşil ve mavi gibi soğuk renkler kişide sakinleştirici bir etki yaratabilir. Bilhassa lila, nane ve bebek mavisi gibi renkler daha çok rahatlatıcıdır. Bej, beyaz ve gri gibi nötr grubundaki renkler de sakinleştiricidir.
Rahatlatan renk temaları ile evinizde huzura kavuşun...
Mavi, yeşil ve mor tonları serinleten ve huzur veren tonlar olarak bilinir.
Yatağı Doğru Konumlandırın
İnanışa göre yatağınızın ayak ucunun kapı ile aynı hizada olması da kötü enerji yayıyor. Yatağınızın bir de sağlam bir yatak başı olmalı, ancak yumuşak köşeli, mümkünse kumaş bir model tercih etmelisiniz, çünkü Feng Shui'ye göre metal çubuklu modeller enerji akışını kesintiye uğratıyor.
"Mavi, yeşil ve morun tonları, uykusuzluktan şikayet edenlerin yardımına koşuyor." Yatak odanızın duvarlarının, çamaşırlarınızın ya da panjurların rengini yeşil, mavi veya mor tonlarına değiştirerek özlemini çektiğiniz deliksiz uykuya kavuşabilirsiniz.
Renk sıcaklığını doğru seçin
Yatak odasında 2700K ya da 3000K renk sıcaklığına sahip ampuller kullanın. Bunlar daha çok sarı ışık ya da sıcak renk diye satılırlar. Dinlendirici bir etkiye sahiptirler ve yatak odaları için uygundur.
Feng Shui'ye göre yatak odası renkleri sakinleştirici ve rahatlatıcı tonlarda olmalıdır. Bunlar arasında mavi, yeşil, gri, bej ve açık pembe gibi renkler yer alır. Bu renklerin kullanılması, stresi azaltır ve uyku kalitesini arttırabilir. Feng Shui yatak odası için sakin ve yumuşak tonlar kullanılmalıdır.
Siyah yatak odası asil ve şık bir görünüm sunduğu kadar uykuya elverişli bir ortam oluşturur. Siyah renk tasarımda güç, zarafet ve derinlik anlamına gelir. Turuncu ve kırmızı gibi parlak renklerle birlikte kullanıldığı zaman oldukça dikkat çekici bir tasarım oluşturur.
Beyaz yatak odasına uygun olacak renkler aslında çok geniştir. Beyaz her renk ile kombinlenebilir. Bu açıdan en kolay uyum yakalayacak odalar beyazdır denilebilir. Beyaz ile kırmızı, mavi, yeşil, mor ve pembe gibi canlı renkte halılar kullanılabileceği gibi daha pastel tonlar da seçilebilir.
Nötr Renkler: Beyaz, bej, krem, gri gibi nötr renkler yatak odalarında sıkça tercih edilen renklerdir. Bu renkler sakinlik ve temizlik hissi uyandırır, aynı zamanda diğer renklerle kolayca uyum sağlar. Pastel Tonları: Yumuşak pastel tonları, yatak odasına hoş bir romantik ve huzurlu atmosfer katar.
Sarı, evde pozitif enerji kaynağıdır. Evinizde neşeli ve enerjik bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız yumuşak sarı tonlarını kullanmaya çalışın.
Güneş ışığının etkisini en iyi yansıtan beyaz, krem, gri, fildişi, açık mavi, bej, lavanta ve soluk sarı gibi açık renkler aydınlık ve ferah gösteren renklere örnek olarak verilebilir.
Biraz daha koyu maviler ise yeşilin her tonu ile uyum içindedirler. Lacivert, beyaz, yeşil tonların birlikte kullanıldığı örtüler, halılar, koltuklar, beyaz yatak odası takımı modelleri ile birlikte sana harika bir görünüm vadederler.
Evde ayna bulundurmak caizdir. Bunu yasaklayan hiçbir sahih hadis yoktur!
Yatak odalarında taze ve pastel renkler kullanmaya özen gösterin. Mavi tonlarının rahatlatıcı etkisini bilmeyen yoktur sanırım. Uyku öncesinde yatak odanızda mavi, somon, vizon, krem, mint yeşili gibi renkleri görmek sizi rahatlatacak ve uykuya hazırlayacak. Koyu renk mobilyalardan da mümkün olduğunca kaçının.
Evlilikte kız tarafının alacakları listesinde de birçok parça yer alıyor. Öncelikle en çok merak edilen soru şu: Yatak odasını erkek tarafı mı alır kız tarafı mı alır? Bu sorunun yanıtı kız tarafı. Ayrıca kız tarafı beyaz eşyayı da almaktan sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri