Yataktaki idrar lekesini çıkarmanız için yapmanız gereken tek şey lekeli bölgeye bir miktar karbonat dökmek 6 – 7 saat kadar bekledikten sonra lekeli bölgeyi elektrikli süpürgeyle süpürün. İdrar lekeleri için en etkili çözüm ise oksijenli su ile karbonatı karıştırıp lekeyi silmektir.
Karbonat ile birlikte oksijenli su yatak üstünde var olan sarı lekelerin düşmanı olduğu her zaman açıklanıyor. Sarı lekelerin üzerine konan karbonat ve oksijenli su iyice köpürdükten sonra karbonatın kuruması beklenmelidir. Ardından kuruyan karbonat yatak üzerinden süpürülür ve lekeler çıkana kadar tekrarlanır.
Boş bir sprey şişesine ılık su ve beyaz sirke doldurup lekeli bölgeye bolca sıkın. Bu aşamada sirke ve idrar kokusu ağırlaşabilir; pencereyi açmanız işinize yarayacaktır. 5 dakika sonunda temiz havlularla ıslak bölgeye baskı, tampon uygulayın. Sıvıyı çektirdikten sonra lekeli bölgeye bolca karbonat serpin.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
İçimdeki Minik Mucizem. Önce vanish cosla ile iyice silin ,kuruyunca; sprey şeklindeki sıvı ,çamaşır ve ev kokularından (yumoş sprey comfort olabilir)bolca sıkın. Fazla nemi kuru bezle bastırarak almaya çalışın.Pencereyi açıp yatağı pencere önüne yerleştirin kurusun.
İlgili 39 soru bulundu
Karbonat nem alma ve kokuyu hapsetme özelliğine sahip olan bir üründür. İdrarlı olan kısımdaki kokuyu engellemek için bir tatlı kaşığı kadar karbonat bu bölgeye koyularak hem idrarı hem de kokuyu emmesi sağlanabilir.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Yataktaki idrar lekesini çıkarmanız için yapmanız gereken tek şey lekeli bölgeye bir miktar karbonat dökmek 6 – 7 saat kadar bekledikten sonra lekeli bölgeyi elektrikli süpürgeyle süpürün.
İdrar lekesini çıkarmak için bir kovanın içine biraz ılık su koyun. İçine bir çay bardağı deterjan ilave ettikten sonra hazırladığınız su ile idrar lekesini silebilirsiniz. Bu işlem sayesinde hem idrar lekesinden kurtulmuş olacaksınız hem de idrarın verdiği ağır kokudan eser kalmayacaktır.
İdrar lekesi yatağa geçer geçmez hemen yataktaki lekeli bölgeyi soğuk su ile durulayın. Durulama sonrasında başka bir kovada toz deterjan ya da enzim tozunu iyice köpürtün ve bu su ile yatağa ön ıslatma uygulayın. Ön ıslatma sonrasında yatağı her zaman temizlediğiniz gibi temizleyin.
Bu yatakta yatmanın dinen sakıncası var mıdır? Çiş ile kirlenmiş bir yer, namaz kılınması bakımından sakınca oluşturur. Orada siz namaz kılmadığınıza göre sorun yoktur. Yatakta yatıldığında o çiş, yatanın çamaşırını da ıslatacak bir durum oluşturuyorsa o zaman sakıncadan söz edebiliriz.
Bunun için ilk olarak temizlikte kullandığımız kovaya ılık su koyun. Ardından ılık suyun içerisine 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin. Mikrofiber bezi sirkeli suya batırıp çıkardıktan sonra bu bezle yatağınızdaki sararmış yerleri silin. Sarartı lekelerinin temizlendiğini göreceksiniz.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Kesinlikle toksik değil. Kir ve nemi emer. Hoş olmayan kokuları giderir. Çok sayıda temizlik ürününü yerine kullanılabilir.
1/4 fincan Boraks'ı klozete dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. 1 bardak sirke ekleyin ve karışımın yaklaşık 20 dakika klozete oturmasına izin verin. Lekeleri çıkarmak için kaseyi tuvalet fırçasıyla ovarak bitirin. Durulamak için tuvaleti yıkayın.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
İdrar kokusu olmasının en önemli sebeplerinden biri su tüketiminin az olmasıdır. Ayrıca çok kahve içilmesi, gün içinde çok fazla sarımsak ve soğan tüketilmesi de idrar kokusuna sebep olabilir. İdrar kokusu böbrek yetmezliği ya da mesane enfeksiyonu gibi nedenlerden de kaynaklanabilir.
İlk önce yatağın üzerinde bulunan koruma, çarşaf ve yastık kılıflarını çıkarılır, en az 60 derecede yıkanır. Bu işlem yatak temizliğinin en önemli aşamalarındandır. Boşaltmış olduğunuz yatağı, elektrik süpürgesi yardımıyla üzerinde toz ve kir kalmayacak şekilde çekmeniz gerekiyor.
Yarı Yarıya Su Ve Sirke Solüsyonu Yap. Eşit Miktarda Ilık Suyla Damıtılmış Beyaz Sirkeyi Karıştır. Temiz Bir Bezi Solüsyonla Islat, Sonra Da Lekeyi Dairesel Hareketlerle Sil. Bunu En Az İki Kez Yapman Gerekir.
Bu sorunun cevabına ise, bir sodyum bikarbonat yani evlerde kolayca bulunabilen karbonat, sirke ve enzimatik temizleyicilerle bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu ürünleri kullanarak idrar kokusundan etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Karbonat ile yatak temizliği, yatağınızın çarşaflarını kaldırdıktan sonra her bölgesine denk gelecek şekilde karbonat dökün. Döktüğünüz karbonatların üzerinden yatağınızı dairesel hareketler ile ovalayın. Yatağınızın bu şekilde 2-3 saat kalması tavsiye ediliyor.
Su az içtiğiniz zaman idrar daha yoğun hale gelir ve bu da idrarın rengi ile kokusuna yansır. İdrarda bakteri bulunması da idrar kokusuna yol açabilir. Bu genellikle normaldir ve herhangi bir rahatsızlığa yol açmaz. İdrar kokuyorsa, idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir.
Yeteri kadar su içmediğiniz zaman, idrar daha yoğun hale gelir ve bu, rengiyle kokusuna yansır. İdrar koyu ve yoğun bir kokuya sahipse, bu sıvı kaybının bir işareti olabilir. Düşük sıvı alımından kaynaklanan çok yoğun idrar genellikle yoğun kokar. İdrar çok yoğunsa, mesane dokusunu da tahriş eder.
Klozeti uzun süredir kullanmadıysanız dipteki su tamamen buharlaşarak kanalizasyondan gelen havanın geçebileceği bir boşluk bırakmış olabilir. Bu durumda çözüm kolaydır: Sifonu çekmeniz yeterli! Atık boşaltım borunuzda çatlak varsa veya bu boru tıkanmışsa kanalizasyondan gelen kokunun evinize yayılma olasılığı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri