2. Yöntem: Ayarlar > Pil > Diğer pil ayarları > Akıllı Şarj bölümüne giderek Akıllı Şarj özelliğini kapatın.
1.Telefonunuzda bir kılıf mevcutsa çıkarınız. 2.Telefonun şarj girişinin tıkalı, paslı veya hasarlı olup olmadığını kontrol ediniz. 3.Şarj aletinizde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol ediniz. 4.Bataryanızı telefon kapalı şekilde şarja takıp en az 30 dakika boyunca şarjda bekletiniz.
Hızlı şarj ayarları genellikle telefonunuzun ayarlar menüsünden pil ayarlarına girip, daha sonra gelişmiş ayarlardan ve en son hızlı şarj ayarlarından bu hızlı şarj özelliğini kapatabilirsiniz.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Güç oranı, telefonun bataryasının kapasitesiyle orantılı bir sürede dolar. Bunun yanı sıra USB kablo kalitesi ve adaptör orijinalliği gibi konular da şarj süresini doğrudan etkiler. Hızlı şarj teknolojisine sahip yeni nesil akıllı cep telefonlarında ise aktarılan watt oranı yükselir.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Yöntem: Ayarlar > Pil > Diğer pil ayarları > Akıllı Şarj bölümüne giderek Akıllı Şarj özelliğini kapatın.
Telefonların şarjlarını bitiren en büyük etkenlerin başında ekranları geliyor. Zira ekran parlaklığı yüksek olunca cihaz bu gereksinime yanıt vermek için daha fazla güç harcıyor ve doğal olarak bataryası daha hızlı bitiyor. Bunun dışında yoğun uygulama kullanımı şarjın çabuk bitmesine neden oluyor.
Cihazınızın normal şarj olması durumunda sorun şarj cihazından kaynaklı olabilir. Farklı şarj aleti ile denediğinizde de sorun devam ediyor ise verilerinizi yedekleyip hesaplarınızı kaldırdıktan sonra ürünü fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekmektedir.
Android telefonların zaman içinde yavaşlamasının birkaç nedeni vardır: Depolama alanınız bitiyor olabilir. Android sürümünüz güncel olmayabilir. Çok fazla uygulama yüklemiş olabilirsiniz ve bunlar arka planda çalışarak kaynakları tüketmeye başlamış olabilir.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Eğer önemli bir arama, mesaj ya da bildirim beklemiyorsan telefonunu şarj ederken kapatabilirsin. Telefonun kapalıyken güç tüketimini en aza indirecek, böylece açık olduğu duruma göre daha hızlı şarj olacaktır. İşte tasarruf!
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Akıllı telefonlarda bataryaların tüm devreleri problemsiz çalışıyorsa, hızlı şarj bataryaya zarar vermez. Fakat sonradan gerçekleştirilen hızlı şarj özelliğine çevirme işlemleri batarya ve telefona zarar verir.
Hızlı şarj adaptörü 18W, 30W, 45W, 55W ve 120W seçenekleri ile cihaz türlerine göre çeşitlilik gösterir. Elektronik cihazınızın performansını artıran üstün özelliklere sahip olan bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
Hızlı şarj istasyonları (seviye 3 şarj cihazları) giderek daha yaygın hale geliyor ve 31 dakika gibi kısa bir sürede %80'e kadar kapasite sağlayabilirler. Sonuç olarak elektrikli araçların şarj süresi kullandığınız şarj cihazının türüne ve aracınızın aküsünün boyutuna bağlıdır.
Şarj cihazımızın amper değeri şarj hızımızı direkt olarak etkiler. Amper değerimiz ne kadar yüksek ise o kadar çabuk şarj olur demektir. 5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir.
Bu süreleri Android tarafındaki bazı cihazlarla da kıyaslamak gerekirse; Samsung'un en güçlüsü Galaxy Note 10 Plus 65 dakika da tam şarja ulaşabilirken OnePlus 7 Pro 76 dakika, Huawei P30 Pro ise 59 dakika da tam şarja ulaşabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri