Durian meyvesinin fiyatı oldukça yüksektir. Meyveyi bütün halinde ya da parça halinde satın alabilirsiniz. Bütün halinde satılan meyveler doğal olarak daha pahalı olacaktır. Meyvenin parçası 20 TL'ye bulabileceğiniz gibi 100 – 200 TL'ye hatta daha fazla fiyatlara da bulabilirsiniz.
Durian'ın yasak olmasının sebebi, özellikle olgun olanlarının kötü bir koku yaymasıdır. Olgunlaşması ile çürümesi arasında çok fazla zaman bulunmaz. Bundan dolayı da olgun Durian meyveleri, çevrelerine mide bulandırıcı bir koku yayar.
Bitki bilimde Durio zibethinus olarak adlandırılan durian ağacı, Güneybatı Asya; Malezya, Tayland ve Vietnam kökenli. 40 metreyi aşan boyuyla çok uzun bir ağaç olan durian, ormanda yaşıyor. 5 – 10 yaşları arasına meyve vermeye başlıyor.
Durian (Durio zibethinus), Malezya, Tayland ve Endonezya kökenli bir bitkidir.
Vücut direncini arttırır. Bir adet tüketilmesinin bile bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenir. B vitamini kompleks grupları ( B5 vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini) bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kan bacınsı kontrolüne yardımcı hücreler için elektrolit özelliğindedir.
İlgili 45 soru bulundu
Kötü ve keskin kokusu nedeniyle Durian meyvesinin Endonezya'da otellere sokulması yasak. Singapur'da ise bu meyve yanınızdayken metroya ya da otobüse binemiyorsunuz.
% 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir. Portakaldan yüzlerce kat daha fazla C vitamini içerir. Karbonhitratların enerjiye çevrilmesi için gerekli B vitaminleri içerir. Sağlıklı bir cilt yapısını destekleyen Manganez ve Bakır açısından zengindir.
Düryan, Güneydoğu Asya ülkelerinde 'meyvelerin kralı' olarak adlandırılırken, bazı bölgelerde 'cennet ve cehennem meyvesi' olarak da biliniyor. Düryana 'cennet ve cehennem meyvesi' denmesinin sebebi; dikenlerle dolu kabuğunun olması ve kötü kokusu nedeniyle cehennemi, lezzeti ve faydalarıyla da cenneti anımsatması.
güney amerika'nın nispeten serin bölgelerinde yetişen bu meyvenin tadı çilek, papaya, ananas karışımı olarak tarif ediliyor. gerçek bir tutti frutti olan çerimoya kesildiğinde bembeyaz ve siyah kocaman çekirdekleri var. çekirdekler de kabuğu da zehirli. yenmesi halinde felce sebep olabiliyor.
Durian. Güney Asya'da bolca yetiştirilip yenilen hatta bir diğer adı "meyvelerin kralı" olan durian, kocaman bir meyve. Dışında iğneye benzeyen çıkıntıları var, içinde ise bademsi bir yenilebilir kısım.
Malezya'da ağaçta yetişen ve dünyanın en büyük meyvesi olan JackFruit'in uzunluğu 1 metreyi, çapı yarım metreyi, ağırlığı ise 40 kilogramı buluyor. Bu meyve şimdi Türkiye'de... Karpuz büyüklüğünde ve ağırlığında bir meyve ama ağaçta yetişiyor. Muz ile Ananas arasında bir tadı var.
Nasıl Yetiştirilir
Durian kesinlikle tropikal bir meyvedir ve bol yağmurlu bölgelerde yetişir. Organik olarak zengin, derin ve iyi drenajlı kumlu veya killi toprakları sever . Durian ağaçları yılda iki defa çiçek açar ve 2 defa meyve verir. Genel olarak bir Durian ağacı 4-5 yaşlarında meyve vermeye başlar.
İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor. Yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önlüyor.
Yunan mitolojisinde eski insanların bütün meyvelere aynı ismi takmaları sonucu elma olarak adlandırılmış olduğu varsayılmaktadır. Yasak elma o zamanlardan kalma bir mitolojik isimdir. Bu sebeple yine Yunan mitolojisinde portakal ve mandalina olarak da geçmektedir.
Yasak meyve, insanların ilk yaratıldığında yasaklanmasına rağmen yedikleri meyvedir. Daha çok elma olarak bilinir; ancak İslam'da meyve olarak geçmemektedir. Daha çok, yapılan işin kötülüğüne (Tanrı'nın emrine isyan) dikkat çeken bir yaklaşım vardır.
TOPLU TAŞIMADA 'DURİAN' YASAĞI
Singapur'a özgü durian adlı meyve toplu taşımada yasak. Bu meyvenin için oldukça tatlı ve lezzetli ama dışı çok kötü koktuğundan dolayı kapalı alanlarda bulundurulmasına yasak getirilmiş durumda.
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Gazipaşada Tropikal Meyveler Nasıl Yetiştirilir dediğimiz zaman; Durian kesinlikle tropikal bir meyvedir ve bol yağmurlu bölgelerde yetişir. Organik olarak zengin, derin ve iyi drenajlı kumlu veya killi toprakları sever. Durian ağaçları yılda iki defa çiçek açar ve 2 defa meyve verir.
Meyvenin etli kısmı ile çekirdekler arasında bir boşluk vardır, bu nedenle meyve sallandığında tıkırtı sesi duyulur. Meyvenin tadının elma ile kavun arasında olduğu söylenir, belirgin bir gül kokusu vardır.
Kabuğun içinde ise mandalina dilimlerine benzer bir meyve yer alır. Bu meyveler bir nebze de sarımsak dişlerini andırır. Kabuk içindeki meyveler 5 ya da 7 dilimdir ve dokusu muz ve ananas karışımındadır. Bu meyveyi tadanlara göre; mangostanın tadı ananas ya da üzüm karışımında bir aromaya sahiptir.
Gülgiller ailesinden olan elmanın 7000'den fazla çeşidi bulunmaktadır. Yeşil, kırmızı ve sarı meyve olarak farklı renklere sahiptir. Elma hem vitamin hem de lif bakımından zengin bir meyvedir.
Hem erkek hem dişi organı tek bir çiçekte bulunduruyorlar. Elma, armut gibi yumuşak çekirdekli meyveler böyledir. Bir de tek eşeyli veya bir cinsli çiçekler var. Bunlar eşey organlarından sadece birini barındırıyorlar.
2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
"Acai meyvesi, beslenme ve sağlık alanında büyük sansasyon yarattı ve dünyada "bir numaralı süper meyve" olarak adından söz ettiriyor..."
Faydası saymakla bitmeyen ve fazla tanınmayan hünnap meyvesi kemikleri güçlendiriyor, uykusuzluğa iyi geliyor, kan dolaşımını düzenliyor, zayıflamaya yardım ediyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, strese iyi gelirken, kansere karşı etkili olduğu da bilinen faydaları arasında.
Dünya'nın en lezzetli meyvelerinden bir tanesi olan Çerimoya, 20 cm uzunluğunda, 7-10 cm genişliğinde olabilir. Bu da aslında kocaman bir meyve olduğunu işaret ediyor. İçi beyaz ve etlidir. Anavatanı Güney Amerika'dır fakat Asya'da da oldukça sık bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri