Dosyanızın e-posta yoluyla yayınevi adresine ulaştırılması gerekmektedir. ([email protected]) Elden teslim edilen dosyalar değerlendirmeye alınmamaktadır. Dosya ile berabe Kitap Öneri Formu'nun eksiksiz doldurulup gönderilmesi gerekmektedir. Değerlendirmemiz 8 ila 10 ay kadar sürebilmektedir.
Kültür Bakanlığının veri tabanına yazar girişi yapmak ve ISBN alımını gerçekleştirmek. Bandrol alımını gerçekleştirmek ve kitabın arkasına bandrol yapıştırmak. Yayınlanan her kitaptan Kültür Bakanlığına, basın savcılığına ve emniyet birimlerine ulaştırmak yayınevlerinin sorumluluklarındandır.
Bilgisayar ortamında yazılmış kitap veya makalenizden iki nüsha halinde (disketi ile birlikte) bir dilekçe ve özgeçmiş ekinde Bakanlığımız HAGEM'e başvurulur. II. Başvurusu yapılan eser, makale veya derleme Genel Müdürlüğümüzün Yayın Şubesi Müdürlüğünce Yayın Danışma Kurulunda (YDK) görüşülmek üzere gündeme alır.
Başvuruyu doğrudan yayınevine, posta ya da e-posta yoluyla yapmalısınız. Yayınevinin ve/ya çalışanlarının sosyal medya hesaplarından yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.
Kitabımı nasıl yayımlarım, diye sorduğumuz Can Yayınları, Doğan Kitap, Everest, Kırmızı Kedi, Notos, OkuyanUs, Sel ve diğer bütün yayınevleri posta veya e-posta ile, diyor. Gönderirken, kendi özgeçmişiniz ve dosyanızın içeriği hakkında kısa bir bilgi bölümü de ilave ederseniz, süreci hızlandıracaksınız demektir.
İlgili 24 soru bulundu
200 TL - 22000 TL
Profesyonel ve güvenilir Kitap Baskı hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Kitap Baskı fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Kitabevleri belirli periyotlarla sattıkları kitaba dair dağıtımcıya bir telif öderler, dağıtımcılar da kendi paylarını düştükten sonra yayınevinin telifini aktarırlar. Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır.
Kitap çıkarma maliyeti, 2023 yılı başları itibariyle ortalama 25 Bin TL ile 40 Bin TL arasında değişmekle birlikte, Loti Kitap markamızda bu ücretler 8-12 Bin TL bandında olarak çok daha aşağıda seyretmektedir.
Yani bir yazar adayı, tanesi 15 liradan 2 bin adet kitap satarsa eline geçecek aylık para 280 TL. Yazara verilen oran yüzde 10 da olabiliyor yüzde 20 de. Basılan kitap sayısı 20 bin de olabilir 200 bin de. Bu oranlar yazara ve kitaba göre değişebiliyor.
Kişisel kitap basımı için hiç bir resmi makamdan izin alınmıyor (bazıları emniyetten falan izin alma teşebbüsünde bulunuyorsa da yersiz). Ancak telif hakları yönünden resmi bir güvence istiyorsanız kültür bakanlığına yazılı başvurun.
Dağıtım şirketi aracılığı ile satılan kitaplar için telif hesaplaması ise kitap etiket fiyatından uygulanan iskonto düştükten sonra. Yani kitap satış fiyatı üzerinden yine %25 olacak. Örneğin kitap satış fiyatı 20 TL ise 5 TL alacaksınız.
ISBN almak ülkemizde zorunlu bir uygulama değildir. Bununla birlikte ISBN almamış bir yayının reel olarak satış ağına girmesi mümkün bulunmamaktadır. Türkiye'de ISBN tahsis işlemleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Herhangi bir yazar ya da kurumun sizden istediği siparişlerde, kelime ya da sayfa başına fiyatlandırma yapılabilmektedir. Yapılan fiyatlandırmada kitap başına ciddi paralar kazanılabilmektedir. Kitaba göre değişiklik göstermekle birlikte 500 TL – 2000 TL arasında aylık kazanç sağlamaktadır.
-1000Kitap, kitapları merkeze alan bir sosyal ağ uygulamasıdır. 1000Kitap Ücretsiz mi? 1000Kitap, kitap okumayı yaygınlaştırmayı amaçlayan ücretsiz bir uygulamadır.
Yazar olmak için belli bir eğitim almak şart değildir. Yazarlık becerisi olan herkes, bu mesleği yapabilir. Meslekte avantajlı konumda olmak isteyen kişiler, Metin Yazarlığı Eğitimi ve Dijital İçerik Yazarlığı Eğitimi gibi programlara katılabilir.
Dünyanın en önemli online kitap satış sitesi Amazon'un yakın zamanda açtığı "self-publishing" bölümüyle artık yazarlar yayınevine ihtiyaç duymadan ve masrafa girmeden kitaplarını satabiliyor.
Leonardo Da Vinci'nin Codex Leicester kitabı 48,4 milyon dolar ile Bill Gates tarafından alınarak bugüne kadar satılan en pahalı kitap oldu.
Tasarım olarak bitmiş bir kitabınız var ise ücretsiz bir şekilde basabilirsiniz. Talep üzerine baskı yapıldığı için kazan-kazan durumu oluşuyor ve basım için sizden ücret alınmıyor.
Wattpad yazarı bir Büşra olsanız, 400 küsur sayfalık romanınız basılıp 40 liradan satışa sunulsa ve % 15 telif alsanız, kitabınız da 200 bin satsa, 1 milyon liranın üzerinde bir telif kazanmanız mümkün. Bir yıllık emek için oldukça iyi bir gelir.
SORU : Yazdığım romanımın telif hakkını almak istiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Türkiye'de, iyi satacağı hesaplanan kitaplar 2.000 (yazıyla iki bin) adet basılır. Bu sayıdaki kitaplar, genellikle aylarca raflarda sürünür. Bazen ilk basılan 2 bin adet kitap yıllarca bitmez.
KDY'de kitap bastırmak isteyenler için yaş sınırı var mıdır? Hayır, ancak reşit olmayan (18 yaş altı) yazarlarımızın sözleşmelerini yasal vasileri (ebeveynleri) imzalamak durumundadır.
Kitap basımı elbette matbaalarda yapılmaktadır. Fakat öncesinde editör kontrolü, iç sayfa ve kapak tasarımı, isbn-bandrol başvurusu gibi yayınevlerinin yapacağı işler vardır. Bunlar olmadan kitap çıkarmak mümkün olsa da profesyonel bir kitap basımı gerçekleşmeyecektir.
Toparlayacak olursak düzenli kitap okumak; zihni dinlendirir, stresi azaltır, kelime dağarcığını genişletir, başarmayı, karar vermeyi, güzel konuşup, güzel düşünmeyi sağlar. Kitap okumak hayatı sevdirir, insanları daha iyi anlamanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri