GMT'yi kullanıyor olmamızın nedeni ise tamamıyla ülkemizin dünya üzerindeki yer almış olduğu konumdur. Bizimle aynı sıra üzerinde yer alan diğer bölgeler de aynı şekilde GMT +2 saat dilimini kullanmaktadır. Yaz saati uygulaması yapılan zamanlar ise bu fark +3 ya da +4'e çıkabilir ve buna göre saat düşülmesi gerekir.
Sonuç olarak Türkiye saati değişmeksizin GMT+3 olarak sabitlenmiştir.
Yerel Saat
(GMT+1) saat diliminde bulunan Almanya'nın yerel saati, Türkiye'den iki saat geridedir.
Ancak 2016 yılında kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla tüm yıl için üçüncü saat dilimi olan GMT+3 (Iğdır) Türkiye'nin ulusal saatidir.
GMT+3 Türkiye ile aynı saate sahip.
İlgili 32 soru bulundu
Türkiye gibi GMT +3'ü sabit zaman dilimi olarak kullanan diğer ülkeler, Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar.
Optimum nokta, kışın GMT+2:30 saat diliminin yani Ordu-Fatsa'dan geçen 37,5 derece doğu meridyeninin referans alınmasıdır.
Her boylam derecesi arası 4 dakikadır. Bu nedenle 15 derecelik her meridyen dilimi bir saate eşittir. Böylece 12 saat doğuda, 12 saat batıda olmak üzere, yeryüzü 24 saat dilimine bölünmüştür. Greenwich meridyeninden doğuya doğru gidildikçe saatler ileri (+), batıya doğru gidildikçe geri (-) gider.
Hollanda için saat dilimi bilgisi
UTC +2 / Central European Summer Time (CEST) geçti. Saatler ileri bir saat'den 02:00'den 03:00'e yerel saat olarak ayarlanır.
Saat dilimi: GMT+2.
Almanya için saat dilimi bilgisi
UTC +2 / Central European Summer Time (CEST) geçti.
Greenwich Mean Time Berlin'in 1 saat gerisindedir.
GMT'yi kullanıyor olmamızın nedeni ise tamamıyla ülkemizin dünya üzerindeki yer almış olduğu konumdur. Bizimle aynı sıra üzerinde yer alan diğer bölgeler de aynı şekilde GMT +2 saat dilimini kullanmaktadır. Yaz saati uygulaması yapılan zamanlar ise bu fark +3 ya da +4'e çıkabilir ve buna göre saat düşülmesi gerekir.
Yaz saati uygulaması ile Türkiye 45° doğu meridyeninin saatini kullanmaya başlar. Böylece saatler bir saat ileri alınır ve Türkiye saati UTC+3 olur. Yaz saati uygulaması (saatlerin bir saat ileri alınması) martın son pazar günü başlatılır ve ekimin son pazar günü bitirilir.
Avrupa'da saatler, 30 Mart Cumartesi gününü 31 Mart Pazar gününe bağlayan gece 02.00'de bir saat ileri alındı. ABD "yaz saati" uygulamasına 10 Mart Pazar günü geçmişti. Avrupa'da yaz saati uygulaması 27 Ekim 2024, ABD'de ise 3 Kasım 2024 tarihlerinde sona erecek.
Doğu Avrupa Saati (kısaca DAS), UTC+02.00 zaman diliminin bir parçasıdır. GMT'den 2 saat ileridir. Doğu Avrupa ülkeleri ile birlikte, bazı Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri tarafından kullanılır.
Birleşik Krallık'ta yasal olarak GMT olarak bilinir.
Greenwich Mean Time Amsterdam'ın 1 saat gerisindedir.
GMT+1'de saat 00:00 31 Mart Pazar iken Türkiye'de 02:00 dir. GMT+1 Türkiye'nin 2 saat gerisindedir.
Türkiye'de saat 15:00 olacak. Türkiye Greenwich Mean Time'nin 3 saat ötesindedir.
Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+3 zamanı kullanılmaktadır. Geçmişte kullanılan yaz saati uygulamasına 8 Eylül 2016'da son verilmiş, kışın da yaz saati kullanılacak şekilde ülkenin resmî saati UTC+2'den UTC+3'e sabitlenmiştir.
Türkiye'de saat 17:00 olacak.
Türkiye'de saat 14:00 olacak. Türkiye Greenwich Mean Time'nin 3 saat ötesindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri