Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Çıkartmış olduğunuz kartuşunuzu sıcak suyun içerisinde 2 dakika boyunca bekletmeli, ardından kurumasını beklemelisiniz. Siyah beyaz ve renkli kartuşlar için sıcak su yöntemini deneyerek kartuşun tekrardan baskı vermesini sağlayabilirsiniz. Tercih edeceğiniz suyun çok fazla sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Tıkalı olan kartuşların demirli olan kısımları suya temas etmelidir. Suya temas eden uçlardan kartuşun yayıldığı görülür. Yaklaşık olarak 2 ile 3 dakika arasında suyun içinde bekletilmelidir. Kartuşlar suyun içinden çıkartıldıktan sonra kurutma yapılmalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Kartuşun ağız kısmındaki kafaya yani püskürtme uçlarına kartuş temizleme spreyini sıkalım. 30 saniye bekleyip, temiz bir peçete ile temizleyelim.
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
uzun süre kullanmayacaksanız kartuşları çıkarıp hava almayacak bir kapta saklayabilirsiniz. hp'lerde çok çabuk kuruma olmadığını duymuştum. kurumasın diye haftada bir ihtiyacınız olmasa da bir-iki sayfa çıktı almak da çözüm olabilir belki...
Kartuş Temizleme Solüsyonu (Genel Kullanım için) - 500gr
Püskürtme "nozzle"larındaki tıkanıklıkları gidermek amacıyla üretilmiş etkili bir solüsyondur. HP, Canon, Lexmark yazıcılar için kartuş ve püskürtme ağzı problemlerinde kullanılabilir. (Epson ve Brother yazıcılar için piezo kafa solüsyonu önerilir.)
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Hepimizin başına gelmiştir: Mürekkep püskürtmeli bir yazıcınız varsa ve 2-3 ay baskı almazsanız kartuşlarınız kurur ve kullanılamaz hale gelir. Kurumuş kartuş sorununa çare bulmak için bizzat denediğim bir çözümü sizlerle paylaşıyorum.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Bitmeyen kartuş yazıcının yan tarafına monte edilen mürekkep besleme sistemidir. İçerisinde 4x100 ml mürekkep bulunan bitmeyen kartuş sistemi ile 3000-5000 sayfa civarı baskı alınabilmektedir. Bitmeyen kartuş sayesinde tüm kullanıcıların ortak sorunu olan baskı/kartuş maliyeti %90 oranında düşürülebilmektedir.
Baskı kafaları tıkanır, çünkü püskürtme uçları hava veya mürekkeple tıkanır. Tıkanmalar genellikle şu durumlarda olur: Düşük mürekkep uyarısı aldığınızda mürekkep kartuşunuzu hemen değiştirmezsiniz ve bunun yerine soluk çıktıları görene kadar yazdırmaya devam edersiniz.
Epson Printer Utility 4'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusundaki Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesine tıklayın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı bir temizleme sürecinden geçerken ışığı yanıp söner.
EPSON Printer Utility 3'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusunda Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesini tıklatın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı, temizleme döngüsü gerçekleştirirken güç ışığı yanıp söner.
Ofislerde yaygın olarak kullanılan inkjet (mürekkep püskürtmeli) yazıcıların ve lazer (tonerli) yazıcıların verimli kullanma yöntemlerinden birisi de kartuş dolumu yapmaktır. Bu işlem bir kere dikkatlice yapıldıktan sonra pratikleşen bir eylemdir.
Epson Yazıcı yazılımını açın ve "Ayarlar" menüsüne gidin. "Temizleme" seçeneğine tıklayın ve "Kafayı Temizle" seçeneğine gidin. Epson Yazıcının kafasını temizlemek için gerekli olan süre boyunca bekleyin. Epson Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra, yazıcının çalışmasını kontrol edin ve test yazısı yazdırın.
Mürekkep Kartuşu Sorunu: Diğer Renklerin bitmiş olması nedeni ile pembe baskı yapar. Siyah, Sarı ve mavi mürekkep kartuşlarının eksik veya tükenmiş olması, bu renkte sorunlara yol açabilir. Mürekkep seviyelerini kontrol edin ve eksik olan kartuşları doldurun.
Tıkanıklığın ciddiyetine göre; Kartuş yuvasındaki sivri çıkıntılara serum hortumuyla basılarak, Kartuşun içerisine solüsyon basılıp kafa temizletme işlemi yapılarak, Püskürtme kafaları sökülüp solüsyon içerisinde bekletilerek kullanılabilir.
Bir kartuşun ömrü, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Bu faktörler şunlardır: Kartuş tipi: Toner kartuşları, mürekkep kartuşlarından daha uzun ömürlüdür. Ortalama bir toner kartuşu 2.000 ila 10.000 sayfa arasında baskı yapabilirken, ortalama bir mürekkep kartuşu 200 ila 500 sayfa arasında baskı yapabilir.
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri