ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İsviçre, Singapur ve Avustralya gibi ülkeler, yazılım mühendisliği eğitimi açısından popüler ülkeler arasındadır.
Yazılım mühendislerine en çok talep hangi ülkede var? Genel olarak, yazılım geliştirme dünyada en çok talep gören meslektir . PageGroup'a göre yazılım geliştiricilere en çok talep olan ülkeler Kanada, Avustralya, Rusya, İsveç ve Yeni Zelanda .
Yazılım eğitimi veren, dünya üniversitelerinde üst sırada olan başlıca ülkeler; Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Kanada, İngiltere, İrlanda, Letonya ve Macaristandır. Siz de bu ülkelerden size en uygun seçenekleri derleyerek hayalinizdeki yazılım eğitimini alarak geleceğinize yön verebilirsiniz.
Küçük ölçekli yazılım geliştiricilerinin ortalama maaşı ise Birleşik Krallık genelinde daha düşüktür. Yıllık ortalama maaşları 38.664 dolar veya aylık 3.222 dolar iken, üst düzey geliştiricilerin ortalama maaşı yılda 77.603 dolar veya aylık 6.466 dolar olarak belirlenmiştir.
En iyi yazılımcılar hangi ülkeden çıkıyor? Bu sorunun cevabı her ne kadar değişiklik gösterse de ABD, Hindistan, Rusya, Çin, Kanada, İsrail gibi ülkeler yazılım alanında başarılı yazılımcılar yetiştirmekle bulunan ülkeler arasındadır. Bu yüzden en iyi yazılımcılar bu ülkeler arasından çıkıyor diyebiliriz.
İlgili 26 soru bulundu
Belirledikleri kriterlere göre en başarılı geliştiriciler Rus ve Çinli olanlar. Rusların algoritma konusunda başarılı oldukları, Çinlilerin ise matematik, fonksiyonel programlama ve veri yapılarında herkesi geçtiği raporlanıyor. İlk 5'deki diğer ülkeler Polonya, İsviçre, Macaristan, Japonya şeklinde.
Bilgisayar mühendisliği Polonya'da kaç yıl? Polonya'da bilgisayar mühendisliği eğitimi genellikle lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere üç farklı seviyede sunulur. Lisans eğitimi genellikle 3-4 yıl sürerken, yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürer ve doktora eğitimi 3-4 yıl sürer.
Üniversitenin yazılım alanında Ankara'da ilk olduğu biliniyor. Atılım Üniversitesi bu alanda öğrencilere lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veriyor.
Yazılım mühendisliği lisans programı, her biri 30 AKTS iş yükü olan sekiz yarıyıldan oluşan toplam 240 AKTS kredili 4 yıllık bir programdır. Eğitim dili en az %30 İngilizcedir. Müfredatı takip edebilecek derecede İngilizce bilmek zorunludur.
Kodlama, program ve yazılım gelişme üzerine yoğunlaşmak için en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi de İngilizce bilgisidir. Günümüzde geçerliliğini sürdüren popüler programlama dili İngilizcedir. Sizlerde kodlamayı kolay bir şekilde kavramak ve kod yazmak için İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
İlk olarak şunu söylemeliyiz ki sadece yazılım öğrenmek için İngilizce bilmeniz gerekiyor kuralı doğru değildir. Bunun bir zorunluluk olması Türkçe kaynakların az olmasından kaynaklanmaktadır. Gerçekten de yazılım öğrenmeniz için İngilizce öğrenmenize gerek yoktur.
Türkiyede 140 bin yazılım geliştirici olduğu görülürken, birinci sıraya 837 bin ile Almanya'nın yerleştiği kaydedildi. Almanya'ya en yakın ülke ise 814 bin ile İngiltere olurken, üçüncü ülke 467 bin yazılım geliştiriciyle Fransa olarak kayıtlara geçti.
Yazılım mühendisi maaşlarını kıdemli ve yeni mezun olarak iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni mezun yazılım mühendisleri ortalama 15.000 TL maaş alırken, kıdemli yazılım mühendisleri ise 25.000 TL ila 75.000 TL arasında maaş almaktadır.
Yazılım mühendisliği alanı sürekli gelişmekte, bu da onu heyecan verici ve dinamik bir kariyer yolu haline getirmektedir. Yazılım mühendisleri yüksek talep görmektedir ve ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, yazılım mühendisleri için istihdam fırsatlarının 2030'a kadar olan on yılda %22 oranında artacağını öngörmektedir.
Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkelerin bu alanda yatırım yaptığı yazılım alanı geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), yapay zekâ ve birçok teknolojik yenilik yazılıma ihtiyaç duyuyor.
Yazılım mühendislerinin genel olarak iş alanları; veri tabanı uzmanlığı, programcılık, iş analistliği, test ve proje yöneticiliğidir. Bilgisayarların, akıllı telefon ve bilgisayarların ve hatta otomobillerin bile yazılımını yazılım mühendisleri üstleniyor.
Tecrübesiz bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 21.000 TL ile 28.000 TL arasında olabilir. İlk deneyimli bir yazılım mühendisi ise genellikle 29.000 TL ile 46.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli bir yazılım mühendisinin maaşı ise ortalama olarak 50.000 TL ile 100.000 TL arasında değişebilir.
Dünyada yazılımcıların durumu: Evans Data Corporation'ın yaptığı ve Daxx'ın yazdığı araştırmaya göre bugün dünyada 23 milyon yazılımcı var ve bu sayının 2023'e kadar 27.7 milyona yükselmesi bekleniyor. Yaklaşık 4 milyon yazılımcıyla Amerika, en yüksek yazılımcı sayısına sahip olan ülke.
Polonya, Avrupa'da üniversite eğitimi almak için en ideal ülkelerden biri. Polonya'da hem eğitim ücretleri hem de konaklama ve yaşam giderleri oldukça ekonomiktir. Polonya üniversiteleri yıllık eğitim ücretleri 3.000 – 4.500 Euro civarındadır.
Çeşitli kurumların tahminlerine göre Türkiye'de 2020 yılında 170 bin yazılımcı vardı. Son yıllarda eklenenler ve yurtdışına gidenler dikkate alındığında, bugün 180 bin düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. 2023 hedefi 500 bin idi ama talep artmasına rağmen bu hedefe ulaşmak zor görünüyor.
“Dijital Yakalı” ifadesi akla ilk, bilişim teknolojilerinde çalışan iş gücünü getirebilir. Yazılımcılar, sistem destek uzmanları, sosyal medya danışmanları, dijital grafik tasarımcıları vd. Beyaz yakalı ifadesi sektör bağımsızdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri