İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Tıpkı pamuklu kumaşlar gibi keten kumaşlar da hava alma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla vücudu oldukça serin tutar ve ıslaklık hissi yaratmaz. İPEK: İpek böceğinden elde edilen ipek kumaşlar maliyeti yüksek kumaşlar arasında olsa da yaz gecelerinde tercih edilebilecek doğal kumaş türlerindendir.
İlgili 29 soru bulundu
Bu nedenle vücudunuzdaki nemi ve teri önleyen pamuklar, çabuk serinlemenizi sağlıyor. Ter izlerini tamamen önlemek istiyorsanız kalın pamuk kumaşları yerine ince ve açık renk pamuk kumaşlarını tercih etmenizi öneriyoruz.
Hiperhidroz durumunda ve aşırı terlemekten kaçınmak için, yalnızca pamuk veya yün gibi doğal liflerden yapılmış giysiler giymek en iyisidir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
KABARTMA TOZU Kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak yapılan bu kür, hem bakteri hem de koku oluşumunun önüne geçer. Banyo yapmadan önce, limon suyu ve kabartma tozu karıştırılarak hamurlaştırın. Bu hamurlaşmış karışımı koltuk altlarına uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin.
Keten Kumaş Terletir mi? Keten kumaş; iri gözeneklere sahiptir. Bu yüzden sıcak aylarda tercih edilen bir kumaş çeşidi olup, terletmeyen yapılı olması, tercih edilmesinde önemli bir etkendir.
Yazlık kumaşların çeşidi oldukça fazladır. En çok tercih edilen kumaşlar ise sırasıyla; keten kumaşlar, pamuklular ve ipek kumaşlardır. Bu kumaşlar arasında keten kumaşlar oldukça hafif ve rahattır. Keten kumaşları özellikle sportif bir tarza sahip kişilerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.
Polyester ve Pamuk Karşılaştırması
Polyester sentetiktir ve büzülmeye karşı dayanıklıdır, ancak pamuk doğaldır ve büzülür ve esner. Polyester ve pamuk arasındaki temel farklardan bir diğeri de dayanıklılığıdır. Polyester, kimyasal yapısı nedeniyle pamuktan çok daha dayanıklıdır.
Tekstil sektöründe sıklıkla tercih edilen viskon kumaşın, terletme yapıp yapmayacağı merak konusudur. Viskon kumaş yapısı itibariyle hava geçirgenliği sağlamaktadır. Bu nedenle kişide herhangi bir terleme sorunu yaratmamaktadır. Bu özelliği ile yaz aylarında gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.
%100 pamuk kumaş yazın giyilir mi? %100 pamuklu kumaşlar yumuşak, hafif yapısı ile özellikle de nem çekme özelliğinden dolayı yazın tercih edilen kumaşların başında gelir. Nefes alma özelliğinden dolayı yazın serin tutar.
Sıcak havalarda tercih edilmemesi gereken bir kumaştır. Çünkü terletir ve teri emmez. Hava geçirgenliği sağlamadığı için teninizi yakabilir. Özellikle hassas cilde sahip olanlarda alerji sorunlarına yol açabilir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Polyester kumaşın terleten bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle sıcak havalarda mutlaka kullanılmaması gereken bir kumaş olduğunu eklemek gerekir. Çünkü herhangi bir şekilde teri emmez ve ciddi anlamda terleme yaratır.
Viskon kumaş yazın giyilir mi gibi sorular da sorulmaktadır. Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür.
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
Duş almak, vücuttaki gözeneklerin açılmasını sağladığı için daha çok terin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu nedenle duş aldıktan sonra antiperspirant özellikli deodorantlar kullanarak terlemeyi kontrol altına alabilir ve kuru kalmasını tercih ettiğiniz bölgelerinizde ter oluşumunu önleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri