Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz. Her mağazada kolay bulunmasa da araştırdığınızda birçok satış noktasında şile bezi ürünlere rastlamanız mümkün.
Sentetik bir yapıya sahip olan elastan kumaş terleten bir kumaştır. Polyester likralı olan kumaş ise ter tutmayan özelliklerde üretilebilir. Ancak polyester genellikle terleten ve hava almayan bir sentetiktir. Farklı liflerle karıştırılan likra kumaşların nefes alan daha özel bir yapıya ulaşması mümkündür.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Terletmeyen kumaşlar denince aklımıza gelen ilk seçeneklerden biri elbette şile bezidir.
İlgili 21 soru bulundu
Pamuk, ipek, keten, kaşmir, kenevir, yün ve alpakadan üretilmiş kumaşlar sağlıklıdır. Pamuk gibi doğal liflerden üretilmiş kumaşlar, teri emdiği için daha sağlıklıdır.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
Pamuklu Kumaşlar
“Hangi kumaş terletmez?” sorusuna herkesin vereceği cevap şüphesiz ki pamuklulardır. En az terleten kumaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmayan pamuklular vegan olma özelliği ile de gönülleri fethetmektedir.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Kıyafetlerim neden kötü kokuyor
Çeşitli tekstiller ve malzemelerin gözenekli yüzeyleri nedeniyle kokuları hapsetme olasılığı daha fazladır. Genellikle başlıcaları polyesterdir, bu nedenle pamuk gibi daha fazla nefes alabilen bir kumaş tercih edin. Kıyafetler vücut kokusuna maruz kalır ve bu lifler arasında hapis olur.
Pamuklu kumaşlar teri dışarı atamadığı için vücutta üşüme hissi yaratıyor ve çoğunlukla aktiviteler sonrası hastalanma ihtimaliniz artıyor. Sentetik spor kıyafetleri ise hafif, esnek ve nefes alabilen yapılarıyla size maksimum hareket özgürlüğü sağladığı gibi terinizi vücutta tutmayarak dışarı atıyor.
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
Yapılan bir çalışmada, egzersiz sırasında giyilen polyester giysilerin, pamuklu giysilere oranla daha kötü koktuğu görülmüş. Bu durum, kokuya neden olan bakterilerin polyester üzerinde daha iyi gelişebilmesinden kaynaklanıyor.
Pamuk, poplin, keten, ipek kumaşlardan tasarlanan gömlekler terletmeyen yapısıyla özellikle sıcak havalarda sıklıkla tercih edilir. Pamuk kumaşlardan tasarlanan gömlekler, hem yumuşak oluşu hem de nemi tutmasıyla uzun süre rahatsız etmeden kullanılabilir.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
7. Tay Tüyü
Saydığımız özelliklerinden dolayı son yılların favori koltuk kumaş türlerinden olan tay tüyü kumaş tüylü yapısıyla oldukça sıcak tutarken, terleme de yapmaz, Kılıflardan yastıklara, koltuklardan sandalyelere geniş kullanım yelpazesi ile de oldukça popüler bir kumaş türüdür.
En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
Mantar ve bakteryel sorunlarla seyreden koku ve akıntıya neden olabilir. Vajinanın sadece ılık suyla temizlenmesi önerilir. Vajinal şampuan kullanacak kişilerin ise haftada iki defa bol su ile durulayarak kullanmalarını önerilir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Opanent ve kadre kumaş türüne göre tişört baskı uygulamalarında daha çok tercih edilen kumaş türü penyedir. % 100 pamuklu yapısı sayesinde nefes alabilen ve terletmeyen bir kumaş türüdür.
Koton kumaş doğal lifler ile dokunarak imal edilen hava alma özelliği bulunmakta olan bir kumaş türüdür. Terletme yapmadığı gibi hava aldırarak serinlik hissetmeyi sağlamaktadır. Koton kumaşlar yazlık kıyafetlerde terletme yapmadıklarından tercih edilmektedir.
Pamuk doğal bir elyaf olduğu için özellikle iç giyimde daha sağlıklı bir tercihtir. Diğer yandan polyesterin pamuktan daha sık tercih edildiği alanlar da tabi ki vardır. Örneğin dış giyim ve spor giyimde sıkça polyester kumaş tercih edilir. Bunun nedenleri de leke tutmaması ve daha dayanıklı olmasıdır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri