YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
öncelikle şunu belirteyim hiç ingilizce bilmeyen biri için bu süreç 6 ay ile 12 ay arasında sürecektir. bu süre istenilen puana, çalışma kapasitesine gibi etmenlere bağlı olarak uzayıp kısalabilir.
48 doğru 60 puan getirir. 52 doğru 65 puan getirir. 56 doğru 70 puan getirir.
Dolayısıyla emin olamadığınızda, yakın hissettiğiniz şıkkı işaretleyebilirsiniz. YDS'den 55 almak için 44 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor. YDS'den 70 almak zor değil, imkansız hiç değil! Düzenli ve odaklı bir çalışmayla bu puana erişebilmeniz mümkün.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
Yapılan deneyler göstermiştir ki; 100 kelime ezberlemeye çalışıldığında ertesi gün 1/3'ü unutulur, diğer gün en fazla yarısı akılda kalır. Bir hafta sonunda ilk yüz kelimenin 1/4'ü ancak akılda kalabilir. Hergün için süzgece unutulanlar dahil 100 kelime koyulduğunda 1 hafta sonunda 700 kelime ezberlenebilir.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
YDS sınavı Türkiye'de genellikle yılda 4 kez düzenlenir. Ancak, sınav takvimi her yıl değişebilir ve bazı yıllarda sınav sayısı farklı olabilir. Bu nedenle, YDS sınav takvimini güncellemek için ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi web sitesini takip etmek önemlidir.
Diğer Üniversite sınavlarına göre YDS daha uzun süreli kullanım imkanı tanımaktadır. ÖSYM mevzuatı üzerinden bakıldığı zaman, geçerli olan birçok farklı kurum adına YDS puanı 5 yıl boyunca kullanılabilmektedir.
E-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikle adaylar 3 ayda bir kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek. E-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
YÖKDİL sınavının sonucunda elde edilen puanlar, Avrupa Dil Portföyü'ne (CEFR) göre belirli bir dil seviyesini ifade eder. Aşağıdaki tablo, YÖKDİL puanlarına karşılık gelen CEFR dil seviyelerini göstermektedir: 90-100 puan: C2 seviyesi. 80-89 puan: C1 seviyesi.
Öncelikle YDS'den 50 puan alabilmeniz için sınavda 40 net çıkarmanız gerekir. Eğer 55 barajına ulaşmak istiyorsanız da 44 net çıkarmanız gerekir.
Buna göre, YDS sınavı, ÜDS sınavına göre yaklaşık %60 ve KPDS sınavına göre ise yaklaşık %95 oranında daha zor bir sınavdır.
Kelime Hazinesini Geliştirin: YDS sınavında kelime bilgisi çok önemlidir. Bu nedenle, kelime ezberleme yöntemleri, kelime testleri veya kelime kartları gibi çeşitli teknikler kullanarak kelime hazinenizi geliştirebilirsiniz. Gramer Konularını Çalışın: YDS sınavında gramer konuları çok önemlidir.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
Süre kullanımı çok önemli, ilk 36 soru+6 çeviri sorusu; yani ilk 42 soru en fazla 1 saat içerisinde çözülmeli, bunu başarmanın yolu sorulara teknik olarak yaklaşmak. Hedefi 90+ olan öğrenci için önce ilk 42 soruyla başlanmalı sınava, çünkü bu bölüm çok dikkat gerektirir ve bir saatte 52.5 puan getirir.
İngilizce dünyada yaklaşık olarak 427.000.000 kişinin konuşmakta olduğu dildir. İngilizce öğrenilmesi en kolay dil olduğundan Yds sınavında da en kolay dil olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle de bu dil üzerinden Yds sınavına giren kişi sayısı oldukça fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri