YDUS baraj puanı 45'tir. Seçme işlemi 45 veya daha yüksek olanlar arasından yapılmaktadır. Puanı 45'ten düşük olan adaylar yerleştirme işlemine dahil edilmemektedir.
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavda, adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak 100 üzerinden YDUS puanlarına dönüştürülecektir.
Yazılı ve sözlü sınavlar 100 üzerinden puanlanır. Yazılı sınavda 100 üzerinden en az 50 puan alanlar sözlü bilim sınavına girebilir.
YDUS Sınavı İçin Kimler Tercih Hakkına Sahiptir? Sınavda 45 puan yahut üzeri alan adaylar tercih yapma hakkı kazanırlar. 45 puandan az not alan adaylar ise yerleştirme işlemine dâhil edilme hakkını kaybederler. Adayların en çok 30 tercih seçme ve bildirme hakları vardır.
2023-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tarafından 22.08.2023 tarihinde açıklanmıştır.
İlgili 42 soru bulundu
YDUS'ta yabancı dil zorunluluğu kaldırılmıştır….
-Türkiye'de tıp doktorluğu mesleğini yapmaya yetkili olup sınava başvuracağı yan dalın bağlı olduğu ana dalda uzman ünvanını almış olanlar girebilir. YDUS Ne Zaman Yapılır? ÖSYM tarafından uzun yıllardır düzenlenen YDUS, yılda 1 defa uygulanmaktadır.
YDUS Baraj Puanı Kaçtır? YDUS baraj puanı 45'tir. Seçme işlemi 45 veya daha yüksek olanlar arasından yapılmaktadır. Puanı 45'ten düşük olan adaylar yerleştirme işlemine dahil edilmemektedir.
Adaylar, sınav sonuçlarına 18 Temmuz 2023 tarihinde saat 17.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.
2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-YDUS 1. Dönem) 4 Haziran 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular 18-25 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından az önce gelmiş olan duyuru ile 2023 yılı YDUS ek yerleştirme süreci başladı. Kılavuz yayımlayan ÖSYM başvuruların 20 - 26 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacağını belirtti.
Yan dal programına devam edebilmek için öğrencinin ana dal not ortalaması en az 2,00/4,00 olmalıdır. Eğer ana dal not ortalaması 2,00/4,00'ün altına düşerse öğrencinin yan dal programından kaydı silinir.
ÖSYM hizmeti dâhilinde düzenlenen ydus sınavının tam olarak adı Tıpta yan uzmanlık eğitime giriş sınavı olarak bilinmektedir. Ayrıca mesleki uzmanlık sınavı olarak ileri seviye eğitim almak isteyen doktorlara yöneliktir.
Sınav şartlarını karşılamayan kişiler bu sınava giriş yapamıyor. YDUS EK YERLEŞTİRME NEDİR? YDUS ek yerleştirme, yan dal ve uzmanlık eğitimi almak isteyen doktorların ilgili hastane ve bölümü tercih ederek yerleştirilmesi için boş kontenjanların ortaya çıkmasıyla olur.
YDUS'a girebilmek için; uzmanlık DHY yükümlülüğünün tamamlamanmasına 9 aydan daha az kalmış olmalıdır. Bu şartı ve yukarıdaki diğer şartları sağlıyorsanız YDUS'a girebilirsiniz. YDUS sonucunda kazandığınız yan dal kadrosunda asistanlığa başlayabilmek için ise uzmanlık DHY'sini tamamlamış olmanız gerekiyor.
ÖSYM tarafından düzenlenen YDUS 18 Aralık'ta saat 10.15 itibarıyla başladı ve 160 dakika sürdü. Ankara'da düzenlenen YDUS'da adaylar çoktan seçmeli 80, açık uçlu 20 olmak üzere toplam 100 soru soruldu.
YDUS, tıpta yan dal uzmanlık eğitimi giriş sınavıdır. Bu sınav yılda bir nadiren iki kez olmak üzere ÖSYM tarafından, eğitim araştırma hastanelerinde, tıp fakültelerinde ve GATA'da daha ileri seviyede bir uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar için yapılır.
YDUS, tıpta yan dal uzmanlık eğitimi giriş sınavıdır. Bu sınav yılda bir nadiren iki kez olmak üzere ÖSYM tarafından, eğitim araştırma hastanelerinde, tıp fakültelerinde ve GATA'da daha ileri seviyede bir uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar için yapılır.
Yarışma esaslarına dayanan Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), mesleki bilgi üzerine yapılır. Sınavın amacı uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.
1. Bu testte 80 soru bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 100 dakikadır (1 saat, 40 dakika).
Tıpta Uzmanlık Eğitimi içinde; İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları yan dal ihtisas sınavıyla gelen; İç hastalıkları, Göğüs hastalıkları ve Dermatoloji uzmanlarına 3 yıl süreyle ihtisas verilmektedir. Bilim Dalımız öğretim üyesi sayısı ve donanımı nedeniyle program yöneticisi konumundadır.
Yan dal uzmanlığında ise hekimler sadece alanları ile ilgili daha spesifik bir görev tanımlaması ile çalışmaktadır. Birçok kurumda da yan dal uzmanlarının tek çalıştığını düşündüğümüzde, alanları ile ilgili hizmet işleyişinde karar verici olmaktadırlar.
Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi'nde 40 soru, Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi'nde ise 80 soru yer alacaktır. Adaylar tek oturumda toplam 120 soru cevaplayacaklardır. Sınav süresi 2,5 saat (150 dakika) olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri