En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Bilgisayarınızı yoran toz yığınlarını elektrikli süpürge ile çekebilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olun çünkü kasadaki bileşenlere zarar vermemeye çalışın. Kasa içindeki mekanizmalara temas etmeyin ve çok güçlü bir şekilde hava vermeyin.
İlk adım, kasanın iç yüzeyine erişmek için yan kapağının açılmasıdır. Daha sonra, elektrik süpürgesi veya özel bir toz üfleyici kullanarak tozları çıkarmalısınız. Tozları temizlerken, herhangi bir bileşene zarar vermemek için dikkatli olmalısınız. Bir sonraki adım, fanların temizlenmesidir.
Ekrana zarar verebilecek kadar baskı uygulamaktan kaçınmanız ve deterjan benzeri temizlik ürünlerini eser miktarda kullanmanız gerekir. Laptop ekranı temizleme işlemine uygun mendillerden ve bezlerden yararlanarak istenmeyen durumların meydana gelme ihtimalini en aza indirebilirsiniz.
En sık kullanılan yöntem, basınçlı hava spreyi veya kompresör kullanmaktır. Fanın etrafındaki tozu ve kirleri temizlemek için spreyi fanın ızgarasına doğru yönlendirerek hava püskürtülür. Bu, fan kanatçıklarındaki birikintileri ve soğutma kanallarındaki tıkanıklıkları temizlemek için etkili bir yöntemdir.
İlgili 36 soru bulundu
Elektrik süpürgesinin ince boru ağzıyla fan girişlerinden hava çekin, takılan birşey varsa büyük ihtimal dışarı çıkartacaktır. Wd40 veya yağlayıcıyı fan deliklerinden sıkmak gibi bir hata yapmayın, artık cihazlar çok minimal yapıda, en ufak gözenekten sıktığınız şey başka yerlere sıçrayıp kısa devreye neden olabilir.
Fan kanatlarındaki ve çevredeki toz veya birikintileri temizlemek için basınçlı hava spreyi veya küçük bir fırça kullanın. Dizüstü bilgisayarın içine nem girmemesine dikkat ederek fan kanatlarını hafifçe silmek için nemli bir bez kullanın.
Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının. Monitör için temizlik aracını kullanın.
Bilgisayarınızın kapağını temizleme
Bilgisayarınızın dış yüzeyini zaman zaman aşağıdaki şekilde temizleyin: Bilgisayarın boyalı yüzeylerini temizlemek için yalnızca yumuşak temizleme solüsyonları (amonyak bazlı olmayan ve aşındırıcı olmayan) ve nemli, tüy bırakmayan, yumuşak bir bez kullanın.
Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
Bu nedenle, en güvenli yöntem basınçlı hava veya fırça kullanmaktır. Bunların yanı sıra, ekran kartı soğutucusunu temizlerken fanların da temizlenmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Fanların üzerinde biriken toz ve kir, fanların dönüş hızını azaltarak soğutma performansını düşürebilir.
Önerilen, her 6 ayda bir bilgisayarın genel bakımı yapılmasıdır ve bilgisayar ömrünü uzatan en önemli etkendir.
Kullanabilirsin sorun olmaz ben hep onla temizliyorum. Sıcak değilde soğuk olursa iyi olur.
Söz konusu aşınmalar, cihazınızın performanısın kötü etkiler hatta bozulmaya sebep olabilir. Bilgisayarınızda donma, takılma ve aşırı ısınma gibi problemler yaşanmadan önce laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir.
Dizüstü bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda ekran temizliği için mikrofiber bez kullanmalısınız. Özel olarak üretilen mikrofiber bezler, ekranda kir, toz ve iz bırakmaz. Sıradan bezlerde olduğu gibi temizlik sonrası ekranda tiftik, tüycük gibi parçalar kalmaz ve en önemlisi ekran çizilmez.
Notebook nasıl temizlenir? Notebook'un içini açtıktan sonra, notebook temizlemek için kompresör ya da çeşitli fırça çeşitlerini kullanabilirsiniz. Burada temel dikkat etmeniz gereken konu, notebook'taki pili çıkartmanız ya da pil bağlantısını çıkartmanız.
5. adım: Bir kaseyi suyla doldurun ve içine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Laptopunuzun tuşlarını bu kaseye koyup kirleri ve yapışkanlıkları geçene kadar bekleyin. Temizleme işini bitirmek için tuşları diş fırçasıyla nazikçe fırçalayabilirsiniz.
kesinlikle yapılmaması gerekir. iz bırakır. laptop ekranını temizlemek çok ama çok kolaydır. bildiğin kuru mikrofiber bir bez parçası ile (marketlerde şurada burada 2 liraya bulabilirsiniz, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, kirlenirse yıkayabilirsiniz) ekrana bir kaç damla su vurarak temizlenir.
Bilgisayarınızın ekranını aseton içeren temizleyicilerle silmeyin. Yalnızca ekran veya monitör temizliğinde kullanılmak amacıyla üretilmiş bir temizleyici kullanın. Temizleyiciyi asla doğrudan ekrana püskürtmeyin. Temizleyici, ekranın içine girerek hasara neden olabilir.
Oje çıkarıcı aseton iyi bir çözücü olduğu için boya ve mürekkep gibi maddelerin silinme aşamasında da kullanılabilir. Bu amaçla kullanılacağı zamanlarda da yine pamuk, bez, peçete gibi bir üründen destek alınabilir.
Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz. İnce bir tabaka halinde bezle beraber uygulanan sıvı deterjanlar, ekranların parlamasına ve temizlenmesine yardım eder.
Laptop fanı temizliği birçok yöntemlerle yapılmaktadır. Fakat bazı yöntemler (yıkamak, çamaşır suyu kullanmak ,deterjanlı suda bekletmek, elektrik süpürgesi kullanmak) bilgisayarınızı tehlikeye sokabilir.
Bir süre sonra ilk günkü aldığınız performansı alamamaya başlarsınız ve işlemci doğal olarak yavaşlar. Özellikle son dönemde laptoplarda sık görülen aşırı ısınma probleminin giderilmesi hususunda laptop fanlarının temizlenmesi oldukça büyük önem taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri