bir sitede şöyle diyor: Yeni batarya çabuk bitiyor, sorunu yeni bir telefon bataryasının, gerçek performansına ulaşabilmesi için gereken şarj etme sayısı kadar, şarj edilmemiş olmasından kaynaklanır. Özetle, yeni batarya çabuk bitiyor, diyorsanız, bu durum yeni bir batarya için gayet normal bir olaydır.
Değişim sonrasında batarya öncelikle tamamen şarjı bitene kadar beklenmeli ve tam olarak bataryanın bitmesi ardından şarja takılmalıdır. Bu şekilde bataryanın ömrünü daha da uzatmak ve uzun süreli bir kullanım gerçekleştirmek mümkün olur.
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
İlgili 26 soru bulundu
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Yeni bir pil takıldığında, ilk olarak telefonunuzu tamamen dolana kadar şarj etmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü yeni nesil piller, ilk şarj işlemi sırasında bir kalibrasyon sürecinden geçerler. Bu süre zarfında, telefonunuzu tamamen doldurmak ve %100 şarj olduğunda bir süre daha şarjda bırakmak önemlidir.
Yeni alınan telefon en az 6 saat şarj edilmelidir. Bu saat diliminden az olmamasına dikkat etmelisiniz. Telefon alırken en dikkat edilen detaylardan biri, şarjın uzun ömürlü olmasıdır. Bu yüzden, merak edilen sorulardan biri “yeni alınan telefon kaç saat şarj edilir?” sorusu oluyor.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Yeni bir telefon aldığınızda, ilk şarjı tamamladıktan sonra düzenli kullanım sırasında cihazı genellikle yüzde 20 ila 80 arasında pil seviyesinde tutmaya çalışmanız önemlidir. Bu uygulama, pil ömrünü uzun vadede artırabilir.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır.
Akıllı telefon ilk alındığında nasıl şarj edilmeli denildiği zaman ilk olarak var olan şarjının kullanılması gerektiği bilinmelidir. Örneğin yeni alınan telefon %60 şarj oranına sahip ise yaklaşık %5 şarja kadar kullanılması gerekir. Bu orana geldikten sonra güç kaynağına takılarak tamamen şarj edilmesi tavsiye edilir.
%100e kadar şarj et %100 olunca şarjda bekletmeden anından adaptörü prizden çek kullan. 100 olduğunda akımı keser ama sen şarjdan çıkarmazsan bir süre sonra 99 olur sonra tekrar akım alır 100 olur tekrar bekletirsen 99 olur 100 yapar sürekli tekrarlanırsa batarya için zararlı.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Konu ile ilgili merak ettiklerinizi bu sayfada bulabilirsiniz! Bir elektrikli araç bataryasının ömrü çoğunlukla 8 ila 10 yıl arasında oluyor. Esasında yapılan araştırmalar elektrikli araç bataryalarının değişim gerekmeksizin 20 yıla kadar kullanılabileceğini gösteriyor.
Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir. Tüm bataryalar ömürlerini doldurmadan önce sınırlı sayıda şarj döngüsüne -şarjın tam olarak bitip, tekrar tam kapasite doldurulması- sahiptir.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
Aşırı pil tüketen uygulamaları silin. Titreşim özelliğini devre dışı bırakın. Ekran zaman aşımını ayarlayın. Uygulamaların Lite sürümünü tercih edin.
Saklama ömrü hiçbir zaman kullanım ömrü ile eşit olmayacaktır. Bazı cihazlarda bazı piller son kullanma tarihi diye bizim ülkemizde adlandırılan Saklama Ömrünü dahi geçerek, performans göstermeye devam edecektir.
1. telefonumuzu root ediyoruz. 2. sonra telefonumuzun rootlu olup olmadığını anlayabilmek için root checker tarzı bir uygulama kurup emin oluyoruz. 3. telefonu açık konumdayken yeşil bildirim ışığı yanıncaya kadar şarj edin ve yeşil yanarken 30 dk daha şarjda kalsın. 30 dk sonra sarjdan çekiyoruz.
Orijinal olmayan pillerin kullanılması, yükleme işleminden ve aygıt yazılım güncellemelerinden sonra veya şarj sırasında beklenmeyen davranışlara da yol açabilir. Orijinal olmayan pillerin kullanılması güvenlik sorunlarına da neden olabilir.
Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır. 20-80 şarj etme seçeneği daha çekici görünüyor ve modern telefonlar büyük bir batarya kapasitesine sahip olduğundan her zaman yüzde 100'e şarj etmeniz gerekli değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri