Burnun delinmesi ile takılan piercingler çoğunlukla klipsli bir tasarıma sahiptir. Çıkarma işlemi için klipsin çevrilmesi yeterlidir. Ancak iyileşme süresinin bitimine kadar çıkarma işleminin yapılması önerilmez.
Bir elinizle piercingi iç taraftan, diğer elinizle dış taraftan tutup piercingi saat yönünün tersine yönde döndürmeye devam edin. Piercing gevşeyip çıkarılmaya hazır hale geldiğinde yavaşça çekip çıkarın.
ilk delimde titanyum veya medikal çelik küpeler kullanılır. İlk 6 ay ilk küpenizi değiştirmemenizi tavsiye ederim. Yine de değiştirmek isterseniz iki ay sonra çıkartabilirsiniz. Yine de ilk altı ay titanyum veya medikal çelikten yapılmış farklı bir model kullanabilirsiniz.
Piercinglerin genel olarak sistemi vidalar ve somunlarla aynıdır. Saat ibresi yönünde sıkışır, tersi istikametinde açılır. Toplardan birini tutup diğerini çevirerek açabilirsiniz. Bunun yanında geçmeli piercing çeşitleri de mevcuttur bunları ise top kısmından çekilerek çıkartılır.
Hızma çıkarma işlemi için öncelikle takının gövdesinden tutarak ağız kısmını açmanız gerekir. Takıldığı yönün tersinde hareketlerle kolay bir şekilde piercing yerinden çıkarılabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Yapılması gereken piercing üzerine bir miktar yağ ya da vazelin uygulamak ve birkaç dakika beklettikten sonra sıkışan piercingi nazikçe itmektir. İtme işlemi sırasında kesinlikle zorlamamaya özen göstermek ve aşırı güç kullanımından kaçınmak gerekir.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Piercingi çıkarmak için ucunda bulunan topçuğu çevirmelisin. Topçuğun yönü piercingin takıldığı bölgeye göre sağa ya da sola doğru çevrilebilir.
Piercingin etrafındaki alanı sürtünmeyi azaltan bir alkol ile birlikte dezenfekte edin. 2. Piercingi çıkarmak için bir cımbız kullanın. 3. Kanamayı durdurmak için bölgeye temiz bir pamuk top ile basınç uygulayın.
Kulak piercinginizi çıkartmak ya da değiştirmek istiyorsanız; iltihaplanma gibi sorunlar ile karşılaşmamanız için ellerinizin temiz ve kuru olması önceliklidir. Yavaş ve narin hareketler ile topu sökmeli ve pim kısmını çekmelisiniz.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Piercing yapılan bölgeyi baskı ve darbeden korumalı, iyileşene kadar takıyı çıkarmamalısınız.
Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir.
Piercing uygulanan bölge tam iyileşme sağlayana kadar günde birkaç defa temizlenmelidir. Ancak günde 4 kereden fazla olacak şekilde veya önerilen ürünler dışında temizleme ürünleri kullanarak temizlemek cildinizi tahriş ederek iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Bunun yerine piercing bölgesini steril ya da tuzlu su ile günde birkaç kez temizlemeniz yeterli olur.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
öncelikle 1-2 gün hiç takma. sonra kolonya ile iyice dezenfekte et tak iyileşir. iyice kötüye giderse doktora görün.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
3. Takıyı çevirmek, bükmek veya döndürmek gibi eylemler iyileşme süreci içerisinde yapmamalısınız; temizlerken, takıyı mümkün olduğunca hareket ettirmekten kaçının.
Delinen bölge iyileştikten sonra dikkat edilmesi gerekenlerin başında, yemek yerken ve uyurken piercingin çıkarılması gelir. Aksi halde dil, damak, yanak içi ve dişler zarar görebilir. Ayrıca piercingi yutma tehlikesi vardır.
İlk takılan küpenin sorunsuz bir süreç geçirmesi için bölgenin sürekli olarak temizlenmesi ve ıslak bırakılmaması da önemlidir. Kulak memesi söz konusu olduğunda iyileşme daha kolay olabilir ancak eğer delinen bölge kıkırdak bölgesi ise bu bölgedeki kipelerin 2 aydan önce çıkarılmaması gerekir.
Yüzünüze ya da vücudunuza yaptıracağınız piercingler, çıkarıldığında iz bırakabilir. Bu izler, uygulama yapılan bölgeye ve cilt yapısına göre farklı miktarlarda olabilir. Nasıl ki piercing bakımına özen gösterilmesi gerekiyorsa takıyı çıkardıktan sonra da aynı dikkatle hareket edilmeli.
Dijital panoramik röntgen çekimi öncesinde özellikle baş bölümünde bulunan; toka, küpe, kolye, gözlük, piercing ve ağızda bulunan hareketli protezler gibi metal içeren nesnelerin çıkarılması gerekir. Böylece röntgen görüntüsü üzerinde bozulma oluşumunun önüne geçilir.
Dövme ve diğer işlemlerde olduğu gibi piercing için yaş sınırı 18'dir. 18 yaşından küçükler ebeveyn izniyle piercing yaptırabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri