Yenidoğan çağında bebekler çok hızlı büyüyecekleri için, alınan giysileri 1-2 kereden fazla giyemezler. Bu çağdaki bebekler için en çok tercih edilen giyim türü bebek tulumudur.
Yenidoğan bebek hediyelik olarak body, t-shirt, tulum ve pijama seçilmektedir. Yenidoğan bebeğin göbek bağı düşene kadar body yerine daha çok t-shirt giydirilmektedir. Bebekler gün içerisinde üstlerini çok fazla kirlettiklerinden, çok fazla kıyafete ihtiyaç duyulabilmektedir.
Bebeğinizi kundaklamak veya çok sarmak uygun değildir. Hafif yumuşak örtülerle gevşek şekilde sarabilirsiniz fakat bu nefes almasını ve hareketini engellememelidir. Ayrıca oda ısısını çok fazla arttırmamalısınız. Bebeğe bizim giydiğimizden 1 kat fazla kıyafet giydirilmesi uygundur.
yenidoğan bebek için bir-iki tane 50 cm ölçüsünde giysi almanız ve. genellikle 0-3 ay arası için 50-56 cm ölçüsündeki giysileri tercih etmeniz. Çünkü bebekler özellikle ilk aylarda çok hızlı büyüyebilir.
Bebekler doğdukları andan itibaren oldukça fazla ihtiyacı olan ilk kıyafetleri genellikle zıbınlar, tulumlar, ayağı açık tulumlar, uzun pantolonlar, şapka, eldivenler ve hastane çıkışlarıdır. Bebekler ilk etapta hızlı büyüyecekleri için bu ürünler kısa sürede kullanılmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
Yenidoğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
Bezleri ise deneye deneye öğrenerek daha doğru bir tercih yapmayı öğrenirler. Yenidoğan 1 numara bebek bezi doğumdan altıncı aya kadar kullanımı devam eder lakin gelişimi fazla olanlar için daha büyük bedene ihtiyaç olur.
Hastane çıkışı takımlar zıbın, çıt çıtlı body, yelek, patikli alt, patikli tulum, şapka ve eldiven gibi bebeğinizin rahatlıkla giyebileceği kıyafetler ile önlük, ağız bezi, göbek bağı kuşağı, mendil, kundak,battaniye ve takı yastığı gibi aksesuarlardan oluşur.
Bebek hastane çıkışı genellikle yelek, zıbın, patikli alt, çıt çıtlı body, eldiven ve bereden oluşur. Bunlara ilaveten battaniye, önlük, göbek bağı ve mendil de içerenleri vardır. Bu saydıklarımız hastanedeyken bebeğinize fazlasıyla yetecektir.
10'lu hastane çıkışı setlerinde kıyafetlerin yanında; battaniye, eldiven, şapka, çorap, önlük, ağız bezi gibi aksesuarlar yer alıyor. Hastane çantanıza içerisinde tüm ihtiyaçların bulunduğu bu tip bir ya da iki seti ve tek parça ya da takım olarak kullanabileceğiniz birkaç kıyafeti eklemeniz yeterli oluyor.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Soğuk havalarda yedek bir yelek, hırka ve battaniye taşınmalıdır. Hava sıcaklığı 16-22 derece gibi çok soğuk veya sıcak değilken, rüzgar ve güneş yokken, bebek dışarı şapkasız çıkabilir. Soğuk havalarda ve yaz mevsiminde şapka önerilir.
Bebek hastane çıkışında mevsime uygun kıyafetler, temizlik ve bakım ürünleri ve puset yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
Göbeği düştükten bir gün sonra bebek banyo yaptırılabilir. Göbek genelde doğumdan sonra 1-2 hafta içinde düşer. Düşünceye kadar yumuşak bir bezle cildini kaynamış ılımış su ile silin ve kurulayın. Bu işlemi gün aşırı yapabilirsiniz.
Ter bezleri gelişmemiş olan yeni doğanların bulundukları ortamın ısı seviyesi başta olmak üzere kıyafet seçimlerine de dikkat edilmelidir. Ev içerisinde hırka, patik, tulum gibi tercihler yapmak yerine atlet ve bir kat kıyafet giydirilerek rahat ettirilmeleri gerekir.
Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür. Fakat bebek kıyafetleri 60 derecede yıkanır mı sorusunun yanıtı da evet olarak yanıtlanabilir.
Yaz aylarında bebeklerin giyiminde tercih edilen kıyafetler genellikle ince ve pamuklu olmalıdır. Pamuklu kumaşlar, hava alabilen ve teri emen özellikleri nedeniyle bebeklerin cildini rahatlatır. Ayrıca açık renkli giysiler tercih etmek, güneşin etkisini azaltarak bebeğinizi serin tutmaya yardımcı olur.
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri