Alınan Bedel BAĞIŞ DEĞİLDİR. Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
Kimlik Yenileme Ödemesi Hangi Bankalara Yapılır
Anlaşmalı bankalar şunlardır: Ziraat Bankası Halk Bankası Vakıf Bankası
Kimlik yenileme harç ödemeleri PTT şubelerinden yapılabilmektedir. Ayrıca İç İşleri Bakanlığı tarafından yönlendirilen, anlaşmaları bulunan bankalar aracılığı ile de değerli kağıt bedeli ödemesi yapılabilmektedir. Yeni kimlik başvurusundan önce randevu alınması gerekir.
Peki, ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme harç ücretini, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşmalı bankaların şubelerinden, ATM kanalları veya internet bankacılığı üzerinden ödeyebilirsin.
İlgili 42 soru bulundu
Kişiler yenileme ücretlerini PTT kurumlarına giderek de kolayca ödeme yapabilir. Oldukça basit olan işlemlerle, kimlik yenileme ücretleri ödenebilir ve ödendiğine dair makbuz alınabilir.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Kimlik yenileme yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerekli evrakları toplamaları ve kimlik yenileme ücretini gerekli mercilere ödemeleri gerekir. Bankadan, ATM'den ya da internet üzerinden kimlik bedeli ödemesi yapılabilir.
Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 37,50 TL, Kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 75 TL olarak belirlenmiştir. Kanuni bildirim süresi içinde doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ise ücretsizdir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
Nüfus Cüzdanı, Uluslararası Aile Cüzdanı, Pasaport, Sürücü Belgesi, Memur Cüzdanı, Avukatlık Kimlik Kartı, Askeri Kimlik Kartı, Basın Kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı kimlik belgesi ve 1 adet Biyometrik fotoğraf ile yapılacaktır.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Evlilik Nedeniyle Ehliyet Yenileme Ücreti 769 TL! Ehliyet yenileme harcı 769 TL kimlik kartı yenileme ise 83 TL!
Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
01.01.2020'den itibaren, vergi, harç, ceza ve amme alacağı niteliğindeki borçların ödemeleri yalnızca Kamu Bankaları ve PTT aracılığı ile yapılabilecek.
TELEFON NUMARASI girilir. KART NUMARASI İLE PARA YATIRMA veya TC KİMLİK NUMARASI İLE PARA YATIRMA seçilir. H/T'ye AİT 16 HANELİ KART NUMARASI veya H/T'YE AİT TC KİMLİK NUMARASI girilir. Ad -Soyadı baş harfleri kontrol edilerek para yatırma işlemi tamamlanır.
Harç ödemelerinizi Halkbank Mobil (Ödemeler/Vergi > Fatura ve Kurum Ödemeleri > Eğitim), Halkbank İnternet Şubesi (Ödeme/Vergi > Eğitim Ödemeleri), Halkbank ATM'leri, 0 850 222 0 400 Halkbank Dialog veya size en yakın Halkbank Şubesi'nden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Kimlik kart bedeli ücretsizdir.
Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır. Başvuruda talep edilen belgeler azaltılarak bürokrasinin önüne geçilmiştir.
Kimlik Kartı Satış Bedeli, Pasaport Harcı, Pasaport Değerli Kağıt Bedeli, Sürücü Belgesi Harcı ve Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli tahsilatları; Vergi Dairesi Müdürlükleri ile Gelir Servisi bulunan Malmüdürlükleri ve aşağıdaki listede yer alan anlaşmalı Bankalar ile PTT vasıtasıyla tahsil edilmektedir.
➔Kamu Bankaları arasında yapılan anlaşma gereğince, Müşterilerimizin Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, PTT ve Emlak Katılım Bankası ATM'lerinden yapacakları, yukarıda yer alan işlemlerden ücret alınmamaktadır.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri