Yeni çipli kimlik kartlarının çip bölümünde geleneksel nüfus cüzdanlarındaki 'verildiği yer' hariç tüm bilgiler yer alıyor.
(4) On beş yaşını tamamlayanların kimlik kartı başvurusunda biyometrik veri, biyometrik fotoğraf ve imza alınır. (5)Kimlik kartında biyometrik veri olarak, sağ ve sol elin orta parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi alınır.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
PIN ile doğrulama bir çok kimlik doğrulama teknolojisini barındıran kimlik kartınızın kimlik doğrulama metodlarından biridir. Kamuoyunda orta seviye güvenlik gerektiren uygulamalarda PIN ile doğrulama metodu kullanmak isteyen kurum ve kuruluşların uygulamalarında kullanılacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik olarak KIOSK'lar konuldu. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek bu cihazları kullanabilir. KIOSKlar üzerinden yeni kimlik kartınızın şifresini aktif hale getirebilir veya değiştirebilirsiniz.
Çipli kimlik kartlarının elimize ulaştığı Kişiye Özel Şifre Zarfı'nda yer alan Etiket Formu'nun altında bir hologram var ve altında da PIN kodumuz yer alıyor. Nüfus müdürlüklerine yerleştirilen Kiosk cihazları üzerinden şifrelerimizi doğrulama, değiştirme işlemlerini yapabiliyoruz.
Yeni çipli kimliklerle vatandaşlar bankacılık, noter, okul, emniyet ve tapu işlemlerinin yanı sıra sağlık ve sigorta işlemlerinde de güvenli doğrulama işlemi yapabilecek.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
NFC teknolojisi artık kartımızı cüzdanımızdan çıkarmadan, cep telefonumuzu kullanarak ödeme yapmamıza da olanak sağlıyor. NFC özelliğine sahip akıllı telefonunuza kredi ve banka kartlarınızı tanımlayabilir, telefonunuzu yine NFC özelliğine sahip POS cihazına yaklaştırarak ödemenizi yapabilirsiniz.
Yonga üzerinde biyometrik veri yer almaktadır. Bu sayede farklı kurum ve kuruluşların güvenli kimlik doğrulaması yapmasına imkân sağlanmaktadır.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
Nüfus cüzdanlarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili zorunlu bir tarih var mı? Nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.
Kimliklerde yalnızca imza, fotoğraf, isim-soyad, baba adı, soyadı, anne adı ve kızlık soyadı, doğum yeri ve tarihi, boy bilgileri bulunuyor.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yüklemek zorunlu değildir. Ancak hayatın birçok alanında kolaylık sağlar.
Eski nüfus cüzdanları yeni kimlik kartları alınıncaya kadar geçerli olacak.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri NFC Özelliği Yeni Kimlik Kartımı Okumuyor. Yeni Kimlik kartı NFC de çalışmamaktadır.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
Çip sistemi üzerinde birçok vatandaşlık bilgisini taşıyacak kimlik kartlarında ayrıca kullanıcının fotoğraf ve parmak izi gibi bilgileri de yer alacak.
Akıllı kimlik kartınız kırıldığında ya da fiziksel olarak zarar gördüğünde ve bu durumdan dolayı kullanamadığınızda kartınız ücretli olarak değiştirilir. Kart talebinde bulunmak için cardinfo websayfasını (https://cardinfo.metu.edu.tr/) kullanabilirsiniz.
1924 Anayasası'nda yapılan değişiklikler
1924 Anayasası'nda 1924'ten 1960'a kadar bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler şunlardır: 10 Nisan 1928 tarihinde yapılan değişiklikle Anayasa'nın 2 maddesinde yer alan “Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır” hükmü çıkarılmıştır.
Giriş yapabilmek için mutlaka T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır. e-Devlet Anahtar, ek bir güvenlik yöntemidir. Ayrıca, e-Devlet Anahtar özelliği aktif edildikten sonra e-Devlet mobil uygulamaları ile giriş yapabilmek için, mobil uygulamanın son versiyonunun cihazınızda yüklü olması gerekmektedir.
Kimlik kartı çıkarma işlemleri başvuru süreci ile birlikte tamamlandıktan sonra yeni kimlikler, ortalama 1 hafta içinde kişiye ulaşıyor.
✅ Pin kodu bilginizi artık e-Devlet Kapısı'ndaki “T.C. Kimlik Kartı Pin Kodu Sorgulama” hizmeti üzerinden. sorgulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri