Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
Devlet memurları isteğe bağlı tayin ve mazeret tayini isteyebilmektedir.
3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.
Aday Memur Tayin İsteyebilir Mi? Aday memurun, asalet tasdik süresince başka kuruma nakli yapılamaz.
Sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunabileceği durumlar kanunda tahdidi (sınırlayıcı) olarak sayılmıştır. Bu durumlar; becayiş yoluyla, eş durumu, sağlık, Şehit eş, can güvenliği, eşin vefatı ve son olarak talep üzerine tayindir. Bu durumlardan biri gerçekleşmişse 4/B'li sözleşmeli personel tayin isteyebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Kadroya geçenler 4 yıllık süreyi doldurana kadar tayin hakkı bakımından sözleşmeli personel kalmaya devam edecek. Diğer taraftan 4/B'lilerin var olan eş durumuna bağlı tayin hakkı kaldırıldı.
... bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanırlar. Birinci fıkranın (a) ve (c) bentleri kapsamında memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar.
b) Esasların Ek 3 üncü maddesinden de anlaşılacağı üzere, sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği mümkün bulunmamaktadır.
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
Boş kadrolar 15 Ocak 2024 tarihinde ilan edilecek, kesin yerleştirme sonuçları ise 15 Şubat 2024 tarihinde açıklanacaktır.
Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.
kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir. birlikte değerlendirilecektir. yer alan 30 Eylül 2023 itibarıyla bir yıllık çalışma süresi ile 4'üncü maddesinde yer alan dört yıllık çalışma süreleri aranmayacaktır.
Can güvenliği mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur; aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanına, görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise diğer hizmet bölgelerine atanabilir.
Ne yazıkki, işlemin devlet memuruna tebliğ edilmesinde bir süre bulunmamaktadır. Zaten personel mevzuatlarında, istisnai düzenlemeler dışında, idari işlemlerin yapılması hususunda ve bu işlemlerin ilgililere tebliğinde düzenlenmiş bir süre sınırlaması mevcut değildir.
Kamu görevlisinin kabul edilebilir mazereti bulunması durumunda idare, kamu görevlisinin görev yerini değiştirebilecektir. Kamu görevlisinin görev yerinin değiştirilmesine ilişkin mazerete dayanan talepleri olabileceği gibi, sınıf ve kurum değiştirmek suretiyle naklen atanmayı talep etmesi de söz konusu olabilecektir.
Harcırah İle İlgili Yasal Düzenleme Nedir? 2003 yılında Resmi Gazetede yayımlanan 4969 sayılı Kanun ile devlet memuriyetine ilk defa ve yeniden atanacaklar ile kendi isteğiyle nakil talebinde bulunanlara artık harcırah verilmeyecektir. Bu düzenleme 1954 tarihli Harcırah Kanunundaki yapılmış en büyük düzenlemedir.
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
İnternet kanalıyla SGK işe giriş bildirgesi yapılır. Maaş yapılması için tahakkuk bürosuna banka hesap numarası maaş nakil ilmühaberi, tayin onayı ve göreve başlama yazısı gönderilir. Daha sonra fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve bilgi formu istenir ve sicil dosyasına konulur.
MADDE 5 – (1) Bir sözleşmeli personel pozisyonundan diğer bir sözleşmeli personel pozisyonuna yer değiştirme veya unvan değişikliği suretiyle atanmak üzere yerleştirmeler yılda bir kez, ilk defa ve yeniden atanmak üzere sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirmeler ise yılda en fazla üç kez yapılabilir.
Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek. Tayin hakkı, 1 yıl sonra verilecek. Belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamında yer alıyor.
Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür. Sadece kurum içi tayin hakkı tanınmıştır. Bu sebeple sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunması için görev yaptığı kurumun birden fazla ilde veya ilçede birimi olması gereklidir.
Sözleşmeli personel ne zaman tayin ister? Sözleşmeli devlet memuru göreve başladığında 3+1 yıllığına göreve başlar. 3. yılını dolduran sözleşmeli devlet memuru kadrolu devlet memuru statüsüne geçer. Sözleşmeli devlet memuru kadrolu statüsüne geçince istediği tüm tayin hakkına sahip olamaz.
Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının yayımladığı, sözleşmelilerin kadroya geçişini düzenleyen 632 sayılı KHK'yı açıklayan rehberde, kadroya geçen sözleşmelilere aday memurluk hükümlerinin uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.
5- Eşi kamu personeli olan naklen atanması mümkün olmayan veya zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan görevde bulunan sözleşmeli personel, boş vizeli pozisyon bulunması ve fiilen en az bir yıl çalışmış olması kaydıyla eş durumu tayini talebinde bulunabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri