Çocuk, bedensel ve görme engelliler ile engel oranı %70 ve üzeri olan engelli vatandaşlarımıza iştirak edenler ve refakatçi kimliği olanlara 09.00-18.30 saatleri arasındaki girişler ücretsizdir. Yoğunluk sebebiyle okul ve kalabalık grup gezileri öncesinde randevu alınması gerekmektedir.
65 yaş üstü T.C. vatandaşları ve 7 yaş altı tüm ziyaretçilerimiz için girişler ücretsizdir. Müzelere ücretsiz giriş hakkı olan ziyaretçilerimiz kimlik ibrazıyla 09.00-18.30 saatleri arasında müzemizi ücretsiz ziyaret edebilmektedir.
8 yaşından küçük çocuklar hiçbir ücret ödemeden giriş yapabiliyor.
YEREBATAN SARNICI / UYARILAR
- 65 yaş üstü ve 7 yaş altı girişi ücretsizdir. - Öğretmen, öğrenci, polis ve askerler, kimliklerini ibraz etmek koşuluyla indirimli biletten yararlanabilirler.
09.00-19.00 saatleri
Yerebatan sarınıcı haftaiçi sonu farketmeksizin giriş ücreti yerli ziyaretçi için 80 TL, yabancı ziyaretçi için 450 TL, öğrenciler için ise 30 TL'dir.
İlgili 37 soru bulundu
Yerebatan Sarnıcı, seans düzenlemesi sebebiyle 18.30-19.30 saatleri arasında ziyarete kapalıdır. İndirimli ve ücretsiz girişler için kimlik ibraz edilmesi zorunludur. Kurumumuz Kültür Bakanlığı'na bağlı olmadığı için Müze Kart geçmez.
Yetişkinler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 80 TL. Öğrenciler ve öğretmenler için Yerebatan Sarnıcı Giriş ücreti = 30 TL. Yabancı ziyaretçiler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 450 TL.
2023 yılı için yapıya giriş fiyatları şöyle: Yerli ziyaretçi giriş ücreti: 50 TL. Yabancı ziyaretçi giriş ücreti: 300 TL. Öğrenci-öğretmen ve askeri personel giriş ücreti: 20 TL.
İstanbul'u ziyaret edenler için Yerebatan Sarnıcı, bu mistik ve tarihi atmosferi bizzat yaşamak adına kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Cumhuriyet'in 100. yılında Yerebatan Sarnıcı müzesi 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Medusa neden ters diye düşünenler için bu sorunun cevabını şöyle verebiliriz; Medusa başı sütun kaidelerine bakanların taş kesilmemesi için ters koyulmuştur. Ayrıca Yerebatan Sarnıcı neden para atılır derseniz, suya dilek dileyerek para atıldığında bu dileklerin gerçek olacağına inanılır.
“İçeride fotoğraf ve video çekmek yasak mı?” Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
"Ramazan ayı boyunca iftardan sonra müzelerimiz İstanbullulara ücretsiz olacak. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzelerimizi Radar İstanbul uygulamamız ile ziyaret edebilirsiniz."
Ve kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. 0 dönemde büyük yapıları ve özel yerleri kötülüklerden korumak amacıyla Gorgona kafalarının resim ve heykellerinin konulduğu, Medusanın da bu düşünceyle buraya konulduğu sanılmaktadır.
Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak Miniatürk saat 11.00'e kadar T.C. vatandaşları için ücretsizdir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilmektedir.
Ücretsiz müzeler hangileri? İBB'den yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda yerli ziyaretçiler bugün itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret edebilecekler.
Yapılan yeni düzenlemelerden sonra sarnıçtaki fiziksel koşulların ve bazı alanlardaki su seviyesinin, balıkların yaşaması için uygun olmaması sebebiyle balıklar sarnıçtan kaldırıldı. Yerebatan Sarnıcı, müze olarak kullanılmasının yanı sıra konserlere ve görsel şölenlere de ev sahipliği yapıyor.
Yerebatan Sarnıcı'na ulaşım son derece kolaydır. Merkezi bir konumda bulunan Yerebatan Sarnıcı'na Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak gidebilirsiniz. Burada Sultanahmet durağından indikten sonra 3 dakikalık bir yürüme mesafesi ile sarnıca ulaşabilirsiniz.
Yerebatan Sarnıcı'na girişlerde tam bilet 50, öğrenci 20 lira.
80.000 ton su depolama kapasitesiyle şehrin en büyük kapalı sarnıcı olan ve diğer kapalı sarnıçlardan daha fazla devşirme taşıyıcı elemana sahip olmasıyla dikkat çeken Yerebatan Sarnıcı; yaklaşık 10.000 m2 alanı kaplayan; uzunluğu 140 metre, genişliği 70 metre olan dikdörtgen biçimli devasa bir yapıdır.
BİLET FİYATLARI
Topkapı Sarayı'nın Harem ve Aya İrini bölümlerinde, Dolmabahçe Sarayı Selamlık bölümünde, Milli Saraylar Beykoz Cam ve Billur Müzesi ile Küçüksu Kasrı Mesire Alanı ve Beykoz Mecidiye Kasrı Mesire Alanı'nda Müzekart geçmemektedir.
Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Parkı'nın hemen yanında, yılanlı sütun, Theodius Dikilitaşı ve alman çeşmesinin bulunduğu eski adıyla tarihi At Meydanı'nın hemen arkasında yer almaktadır. Yerebatan Sarnıcı Hangi Semtte? Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un Sultanahmet semtinde bulunur.
Yenilikçi ve teknolojik yaklaşımlar eşliğinde kültürel etkinlikleri İstanbullularla buluşturan Kültür AŞ'den yenilik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ'ye bağlı Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi giriş biletleri artık www.passo.com.tr'den alınabilecek.
Yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayan Yerebatan Sarnıcı, farklı deneyimlere kapı aralamaya devam ediyor. Tarihi sarnıcı karanlıkta şifalı sesler eşliğinde deneyimleme imkânı sunan Night Shift: Bazilikanın Karanlığı etkinliği, ışık, koku ve mekân algısını bir arada yaşatıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri