Dayanıklı: Konteynerler genellikle sağlam bir yapıya sahiptir ve doğal afetlere karşı dayanıklıdırlar. Bu nedenle, konteyner evler, deprem veya diğer doğal afetlerin olduğu alanlarda kullanılabilecek güvenli konut alternatifleri olabilir.
Bununla birlikte konteyner evi daha sağlam zeminde kullanmak için yapı altını gelecek şekilde 15-20 cm kalınlığında bir beton zemin hazırlayabilirsiniz. Hiç beton kullanmaksızın yapı altına yerleştireceğiniz metal karkas veya bloklar yardımıyla kolayca bir platform oluşturabilirsiniz.
Hal böyle olunca, konteyner evler, depreme karşı güvenli yapılar arasında öne çıkmaktadır. Konteyner evler, yüksek kaliteli çelik malzemelerden yapıldığı için, yüksek dayanıklılığa sahiptirler. Deprem sırasında, bu yapılar çelik malzeme sayesinde esneklik gösterir ve hasar görmesi önlenir.
Taşıma işlevini yerine getirirken üst üste 6 adet konteyner konulabilir ve yaklaşık olarak 28 ton yük taşınabilir. Depreme dayanıklı konteyner evler son dönemde oldukça tercih edilmektedir. Dolayısı ile evet, konteyner evler depreme dayanıklıdır diyebiliriz.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Dayanıklı: Konteynerler genellikle sağlam bir yapıya sahiptir ve doğal afetlere karşı dayanıklıdırlar. Bu nedenle, konteyner evler, deprem veya diğer doğal afetlerin olduğu alanlarda kullanılabilecek güvenli konut alternatifleri olabilir.
Konteynerler çoğunlukla uluslararası mal taşımacılığında kullanılır. Taşınan malzemenin zarar görmemesi için çok zorlu koşullara dayanıklı olarak üretiliyor kesinlikle su geçirmediğinden emin olabilirsiniz. Kar, yağmur ve tipi gibi hava şartlarına dayanıklıdır.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
Taş evler, her türlü iklim koşullarına uyum sağlayabilmektedir. Bu nedenle deprem bölgelerinde taş ev seçimi yapılması oldukça avantajlıdır. Meydana gelen depremlerin ardından taş evlerde herhangi bir hasar oluşma ihtimali yok denecek kadar azdır. Taş evler, zemin itibariyle sağlam evlerdir.
İskenderun Limanında depremin ardından devrilen konteynerlerde yangın çıktı. Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sırasında İskenderun ilçesindeki liman sahasında bulunan konteynerler devrildi. Konteynerlerde daha sonra henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir. Beton zeminin konteyner ölçüsünden bir miktar daha geniş olması yapının yere sabitlenmesi açısından önemlidir. Konteyner yerden çelik metal sistemle yükseltilmiş platform üzerine de yerleştirilerek kullanılabilir.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Söz konusu kaçak yapılar; betonarme, prefabrik veya konteyner evler olabilir. Ancak yapının türü, kaçak yapı cezasının miktarını da değiştirilebilir. Ceza artış nedenleri, yapılan kaçak yapının özelliklerine göre bir değişkenlik göstermektedir.
Konteyner ev oda bölmeleri, tuvalet ve duşu, elektrik ve su tesisatı armatürlerine varana kadar modern fabrika tesislerinde kullanıma hazır olarak üretilir. Yapı çıtı kısmında yer alan taşıma mapalarıyla iç kısma hiç zarar vermeden vinç yardımıyla taşınarak istenilen her mekana yerleştirilebilir.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Konteynerler deprem açısından 7 büyüklüğündeki bir sarsıntıya ya da saatte 90 km hıza ulaşan bir rüzgâra karşı dayanıklı olduğunu söyleyebilmek mümkündür.
Konteyner, 2 oda şeklinde bölünmüş olup içerisinde banyo, WC ve mutfak bulunmaktadır.
Depremde binanın ilk neresi çöker? Deprem sarsıntısı esnasında binaların ilk zarar gören yeri, çoğunlukla zemine en yakın kısımlarda gözlemlenir. Bu kısımlar ise genelde binaların taşıyıcı kolonlarıdır. Eğer taşıyıcı kolonlar sağlam yapılmadıysa ya da yıpranmışsa binaların yıkılması hızlanacaktır.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
Konteyner evler kurulması ve kullanımı oldukça kolay evler olmasına rağmen elektrik ihtiyaçları bir evle neredeyse aynıdır. Bu sebeple de konteyner evlerin elektrik projesine ihtiyaçları bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri