İşte çok işinize yarayacak 40 püf noktası! Temiz yer tahtalarının en büyük düşmanlarından biri de sudur. Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz. Sirkenin kokusundan endişe etmeyin.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Tüm yüzeylerde kullanım kolaylığı sağlayan Vileda Mikrofiber Bezleri; mutfak, banyo, yerler, fayans, pencere, halı ve koltuk temizliğinde kullanabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
YER TEMİZLİĞİ
Çamaşır deterjanındaki temizleme enzimleri, zemindeki kiri çıkarmak için harikadır. Paspas kovanızı sıcak su ve bir çay kaşığı çamaşır deterjanı ile doldurun. Sadece biraz deterjan, geniş bir alanı temizlemek için yeterli olacaktır. Temizlerken paspasınızı olabildiğince sıktığınızdan emin olun.
Doğal Ahşap Yüzey Temizleyicisi
Gereken malzemeler:- 2 su bardağı sirke- 1 su bardağı sıcak su- 1 yemek kaşığı rendelenmiş zeytinyağlı sabun- Birkaç damla biberiye ya da çam yağıDoğal zeytinyağlı sabunu rendeleyin. Kaynamış suya ekleyip köpürtün. Sonra diğer malzemelerle karıştırıp parkelerinizi bu suyla silin.
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
Yer temizliği için genellikle yer silme deterjanları kullanılmaktadır fakat temizlenecek alanın çok pis olduğu düşünüldüğünde yer silme kovanızın içine birkaç damla çamaşır suyu damlatılabilir.
1. Temizlik sonrası evinin güzel kokmasını istiyorsan yer silme suyuna parfüm yada güzel kokulu bir kolonya ekleyebilirsin.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız.
11 CEVAP. Beyaz sirke, hoş kokulu bir yağ Yasemin,portakal,nane yağı olabilir. Mesela nane yağının mikrop öldürme özelliği falan zaten var. Ekstra olarak biraz karbonat koyabilirsiniz emin olun temizlik için bunlar yeterli.
Eğer varsa boş bir sprey kabına, yoksa herhangi bir boş kaba 2 bardak sirke, bir bardak su koyarak karıştır. Böylece doğal temizleyicini hazırlamış olacaksın. Eğer sirke kokusu seni rahatsız ederse, karışımına birkaç damla lavanta yağı, portakal yağı ya da limon yağı gibi hoş kokulu doğal yağlardan ekleyebilirsin.
Tuvaletinizin daha temiz olduğunu göreceksiniz. Şurada Paylaş! Çamaşır yıkama makinenize normal miktarda çamaşır makinesi deterjanı koyduktan sonra diğer göze bir tane bulaşık tableti ekleyin. Bu sayede geçmeyen sarı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz.
Temiz Gelecek Derneği'nden Buket Atlı koronavirüs nedeniyle temizlik ürünlerinin kullanımının arttığına dikkat çekerek, doğada çözünemeyen temizlik maddelerinin toprağı zehirlediğini söyledi.
Mutfaktaki yağ ve kire karşı etkili malzemelerden biri de bulaşık makinesi tabletleri. Bu etkili ürünü fırınınızda ve özellikle fırın camlarınızın temizliği için de kullanabilirsiniz. Bu tabletler, bulaşıklarınızı pırıl pırıl yapmanın yanı sıra fırındaki yağ ve yiyecek kalıntıları üzerinde de etkili.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
Kapıyı sabunlu su ile silin. Eğer kapının yüzeyinde zorlu lekeler varsa, suyun içine bulaşık deterjanı ekleyebilir ve lekeleri nazikçe ovalayarak silebilirsiniz. Temizlik işlemi bittikten sonra kapıyı önce duru su ile silin, ardından kuru bez bile kurulamayı unutmayın.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Parke nasıl temizlenir sorusunun birden çok cevabı vardır. Bu açıdan doğal temizlik istiyorsanız, sabunlu su ile katmanlar halinde fırçalamalısınız. Zeminin ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak temizleme kovasına sıvı sabun veya yüzey temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında ise paspası iyice sıkın ve zemini ovalayın.
Ahşap zeminleri temizlerken yüzey temizleyicinin yanı sıra 1-2 damla zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı kullanılabilir. Yağlar tek başına kullanılmamalı ve limon suyu veya beyaz sirke ile dengelenmelidir. Ahşap yüzeyleri parlatmak için doğal ve sağlıklı olan bu yöntem tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri