Az kelimesinin eş anlamlıları; azıcık, yetersiz, biraz, noksan, cüzi, kusurlu, kıt ve eksik olarak ifade edilebilir.
Kelimenin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi ise noksan ve az kelimeleridir.
Yeterli kelimesinin eş anlamı olan kelimeler: Ehliyetli. Kifayetli. Yerinde.
Önemli kelimesinin eş anlamı ise ehemmiyetli, mühim gibi kelimelerdir.
Güç kelimesinin eş anlamlıları genel olarak kuvvet ve kudret sözcükleridir.
İlgili 20 soru bulundu
Enerji, temel olarak iş yapma yeteneğidir. Güç ise birim zamanda kullanılan enerjinin miktarıdır. Güç ve enerji, elektrik ve elektronik sistemlerde kullanılan iki ana terimdir.
"Süper güç" ün kesin bir tanımı yoktur. Popüler kültürde, normal insan özelliklerinin minimum düzeyde abartılı halinden tutun da uçma, süper güç, yıkıcı enerji ışınları, zarar görmezlik, telepati, telekinezi, ışınlanma, süper hız veya hava kontrolüne kadar her şeyi tanımlamak için kullanılabilir.
Kibar kelimesinin eş anlamlıları, efendi, centilmen, nazik, narin ve görgülü kelimeleridir.
Sadece kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük
Sadece kelimesinin eş anlamı olan kelimeler şöyledir; Yalnızca. Yalnız.
Nahif, eneze veya güçsüz gibi kelimeler cılız kelimesinin yerine kullanılabilir. Önemsiz, değersiz, basit ve sıska gibi kelimeler de cılız kelimesinin eş anlamlısıdır.
2- Sıra Dışı: Sıra ve dış kelimelerinden oluşan sıra dışı, hem farklı hem de marjinal anlamına gelir. 3- Başka: İlk anlamı öteki ve diğer olan başka kelimesi, Farklı ve sıra dışı manasında da kullanılır.
Az kelimesi en fazla eş anlamlısı bulunan kelimeler arasında yer almaktadır. Az kelimesinin eş anlamlıları; azıcık, yetersiz, biraz, noksan, cüzi, kusurlu, kıt ve eksik olarak ifade edilebilir. Az kelimesi yerine eş anlamlısı olan birçok kelimenin de kullanılması mümkün olmaktadır.
Eksik Zıt Anlamlısı
Bu bağlamda; fazla, bütün ve tam sözcükleri eksik ile karşıt anlama gelmektedir. Bu kavramların tümü en genel haliyle “eksiksiz” manasına gelmektedir. Eksik ile zıt anlama sahip sözcüklerin cümle içerisindeki kullanımlarına verilebilecek anlamlar aşağıdaki gibidir.
NOKSAN EŞ ANLAMLISI
Bu tarz kelimeler ise birbirlerinin yerini tutabilir. Bu anlatılanların tamamı göz önüne alındığı zaman, noksan eş anlamlısı olan kelimesi eksik sözcüğüdür. Bunun yanında Noksan kelimesi fire ve natamam sözcükleriyle de eş anlamlıdır.
Eksik kelimesinin anlamı, noksan, yetersiz demektir. Zıt anlamlısı ise tamam, ziyade, fazla ve yetkin olarak ifade edilmektedir.
Eşsiz kelimesinin benzersiz, emsalsiz, harikulade gibi birçok eş anlamlısı vardır.
Kişiler sade kelimesi yerine düz, yalın ve gösterişsiz kelimeleri gönül rahatlığı ile kullanabilir.
''Tam anlamıyla'' ve ''tamamen'' şeklinde de kullanılan tam sözcüğü, bütün ile eş anlamlıdır.
1- Hürmet:
Dilimize Arapçadan geçmiş olan hürmet kelimesi, önem verilen bir kişiyi kırmayacak şekilde hareket etmek ve ölçülü bir şekilde davranmak anlamına gelir.
1- Nazik: Nazik kelimesi hem kibar hem de saygılı anlamına gelir. 2- Narin: Moğolcadan başta Türkçe ve Farsça olmak üzere birçok dile geçen narin kelimesi de kibar ile eş anlamlıdır.
Berhudar, bahtiyar, mesut, ongun, sevinçli, hoşbaht bunlardan bazılarıdır. Mutlu kelimesine anlamdaş olarak kullanılan kelimelere verilebilecek örneklerden bazıları şu şekilde olmalıdır; Yaşlı adam, bana berhudar ol dedi; Bugün sevinçli bir haber aldım;Tek hayalim bundan sonra mesut bir hayat sürmek.
Halihazırda bir tek Amerika Birleşik Devletleri süper güç olma kriterlerini karşılamaktadır. Avrupa Birliği'nin yanı sıra Brezilya, Rusya, Hindistan ile Çin (BRICS ekonomileri); en sık potansiyel süper güç olarak nitelendirilen devletlerin arasındadır.
Günümüz ''Dünya Güçlerini'' değerlendirecek olursak ilk sırayı ABD'nin alması çok olasıdır. ABD her ne kadar son zamanlarda yapmış olduğu ekonomik kriz ve savaşlara harcadığı paralarla eski gücünü kaybetmiş olsa da hala bir numarayı elinde tutuyor. Dünyadaki etki alanı açısından oldukça yayılmıştır.
Bu yetenek sizde de olabilir mi? Doğaüstü algılama becerisi araştırmalara göre her insanda bir dereceye kadar zaten var. Yaşamımızdaki travmatik anlarda bazen açığa çıkıyor. Tıpkı yeni bir dil öğrenirmiş gibiüzerinde çalışıldığı vakit her zaman ve çok kolay olmasa da kullanılabilir hale gelebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri