ALES'ten en az 70 puan almış olmak (ALES puanları, sınavın açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli kabul edilmektedir.), f.
3.1 İlan edilen lisansüstü öğrenim grupları için ilgili puan türünde en yüksek ALES puanının %40'ı ve lisans mezuniyet notunun %20'si alınarak en yükseği 60 puan olmak üzere adayların YLSY Başvuru Puanı oluşturulacaktır.
istenilen alanların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması gerekir. Birden fazla lisansüstü öğrenim grubu tercihi yapan adaylar YLSY Başvuru Puanı üstünlüğü ve tercih sırası dikkate alınarak yalnızca bir lisansüstü öğrenim grubu (adayın yerleştiği lisansüstü öğrenim grubu) için sözlü sınava çağrılacaktır.
Yurt dışında burslu yüksek lisans yapmak istiyorsan ALES'e girmen gerekiyor. Bu sınav için istenen şartlar yıllara göre değişebiliyor. Detaylı bilgi almak için resmi kaynaklarını incelemek isteyebilirsin. Eğer burssuz bir şekilde yurt dışında yüksek lisans yapmayı planlıyorsan ALES'e girmene gerek yok.
İlgili 15 soru bulundu
MADDE 5 – (1) (Değişik:RG-14/4/2020-31099) Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına ve başvurduğu programın puan türünde 55 puandan az olmamak üzere senato tarafından belirlenecek ALES puanına sahip olmaları gerekir.
Tezli II. Eğitim, Uzaktan Eğitim ve Tezsiz yüksek lisans programlarında katkı payı ücreti alınmaktadır. Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında ALES şartı varmıdır? Tezsiz yüksek lisans programlarında, Güzel Sanatlar Enstitüsüne başvurularda ve Yabancı uyruklu kontenjanına başvurularda ALES'e girmiş olma şartı aranmaz.
YLSY Yeterli Dil Puanları) sahip olanların, yabancı dil sınavı sonuç belgelerini işlem takviminde belirtilen tarihler arasında REBUS'a yüklemeleri zorunludur. Yeterli yabancı dil puanlarını ibraz etmeyen öğrenciler başvuru ve tercih işlemlerine katılamayacaklardır. Diğer diller için dil belgesi şartı bulunmamaktadır.
YLSY kapsamında sadece yüksek lisans, sadece doktora ya da yüksek lisans ve doktora öğrenimi görülebilir. Üniversiteler adına öğrenim görenlerin doktora derecesi, diğer kamu kurumları adına öğrenim görenlerin yüksek lisans derecesi ile öğrenimlerini tamamlaması gerekmektedir.
Öğrenim sürelerim ne kadar? Süre uzatımları hariç, dil öğrenimi için bir yıl, yüksek lisans öğrenimi için en fazla 2 yıl, doktora öğrenimi için ise en fazla 4 yıla kadar süre verilir.
YLSY Yurt İçi Bursu: Yurt içi bursu, Türkiye'de yabancı dil eğitimi alınan süre içerisinde ödenen aylık burstur ve son olarak 2.100 TL olarak belirlenmiştir. Yurt içi burs miktarı MEB tarafından belirlenmektedir ve her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Başvurular Nasıl Yapılır?
YLSY Sözlü Sınavında adaylardan istenecek belgeler,
Sözlü sınava çağrılan adaylar sonuçlarını REBUS'tan öğrenebilmektedirler. Sözlü sınav sonrasında ALES puanının %40'ı, sözlü sınav puanının %40'ı ile lisans mezuniyet notunun %20'si dikkate alınarak YLSY puanı belirlenmektedir.
YLSY (MEB) Bursluluk Programı
ATEC Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak YLSY bursu kapsamında İngiltere, İrlanda, Amerika ve Avustralya başta olmak üzere birçok ülkede yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrencilerimize tamamen ücretsiz olarak danışmanlık vermekteyiz.
Yükseköğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna dayalı olarak Bakanlığımızca verilen burs ile (YLSY Programı) lisansüstü öğrenim görmek amacıyla yurt dışına öğrenci ...
Varsa Nasıl Hesaplanır? Evet, vardır. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmede ALES puanınızın %40'ı, not ortalamanızın %20'si dikkate alınır. Mülakattan sonra ALES puanınızın %40'ı, mülakat puanınızın %40'ı, genel not ortalamanızın %20'si alınarak YLSY puanınız hesaplanır.
Genel olarak, herkes istediği alanda yüksek lisans yapabilir, ancak bazı önemli faktörler ve gereksinimler vardır.
Kimlik Numarası ve Şifre" girerek sisteme giriş yapılabilecektir. 2. https://rebus.meb.gov.tr/ adresinden “Kullanıcı Girişi” ile giriş yapıldıktan sonra en üstte yer alan “Yerleştirme ve Sonuç İşlemleri” sekmesine tıklanacaktır. sekmesi tıklanacaktır. dahi adayların tercihlerini yapmaları gerekmektedir.
İlk olarak 1983 yılında verilmeye başlanan yurtdışı yüksek lisans bursları, günümüzde 160'dan fazla ülkeden aralarında Türkiye'nin de olduğu 1,500'e yakın seçkin uluslararası öğrenciye 1 yıllık yurtdışı yüksek lisans burs imkanı sunar.
Bakanlığımızca 1416 sayılı Kanun kapsamında verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencileri belirlemek amacıyla yapılacak sözlü sınav, 19 - 27 Ekim 2020 tarihlerinde Ankara'da Başkent Öğretmenevi'nde ve 02 - 03 Kasım 2020 tarihlerinde ise İstanbul'da Milli Savunma Üniversitesi ve ...
İstenen puan türünde aldığınız ALES sonucunuzla yüksek lisans başvurularında en az 55 puan, lisans mezunu olup doktoraya başvurulacaksa en az 80 puan, yüksek lisans mezunu olarak doktoraya başvurularda en az 55 puan ve akademik kadro başvurularında ise yine en az 70 puan talebini karşılamanız gerekmektedir.
Lisans not ortalaması 4 üzerinden en az 2.2 ve üzeri olmalı. Yurtdışında master yapmak istenen bölümün eğitim dilinde yeterliliğin bir belge ile kanıtlaması. Bu belge olmadan da ilk başvuru yapılabilir, ancak eğitim başlamadan yeterlilik belgesinin sunulması gerekir.
Sınav sisteminin değiştiği dönemden bugüne 2017-2018-2019-2020 yıllarına ait 20 ALES sonuç belgesi incelediğinde 70 ve üzeri sayısal puanı almak için sayısal testinden az yanlışla en az 15 doğru çıkarırken sözel testinin 46-48 arasında bir doğru sayısına sahip olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri