Videoyu açtıktan sonra videonun altına inerek bilgi kısmına gelin. Ardından bilgi kısmının en altında bulunan Bu videodaki müzik kısmı ve daha fazla bilgi edin kısmı bulunmaktadır. Daha fazla bilgi edin kısmı bulunuyorsa videoda telif hakkı bulunabilir. Daha fazla bilgi edine tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Genel olarak orijinal eseri oluşturan kişi, eserin telif haklarına sahip olur. Örneğin bir resmi siz yaptıysanız, resmin telif hakkı büyük olasılıkla sizdedir. Aynı şekilde bir fotoğrafı siz çektiyseniz, fotoğrafın telif hakkı büyük olasılıkla sizdedir.
Oysaki Türk Hukuku (FSEK) uyarınca, Youtube için hazırlanmış bir videonun, eser sahibinin rızası dışında tamamının veya bir kısmının, başka bir internet platformunda, TV'de veya benzeri bir ortamda yayınlanması telif hakkı ihlalidir. Bu durumda eser sahibi kanundan doğan haklarını kullanabilmektedir.
YouTube'da bir şarkının telif hakkıyla korunup korunmadığını anlamanın en kolay yolu,videonun açıklama kutusuna bakmaktır. YouTube'dan indirdiğiniz müziklerde genellikle ses ve sanatçının ayrıntıları paylaşılır, bu da açıklamadaki telif bilgisini kontrol etmenize yardımcı olur.
İpucu: Telif hakkı politikalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu videoyu izleyin. Etkin canlı yayınınız telif hakkı nedeniyle kaldırılırsa 7 gün boyunca canlı yayın özelliğinden yararlanamazsınız. 3 telif hakkı ihtarı alırsanız: Hesabınız, ilişkili tüm kanallarıyla birlikte kapatılır.
İlgili 37 soru bulundu
Unutmayın: Telif hakkına ilişkin düzenlemeler canlı yayınlar ve Shorts videoları için değil, yalnızca uzun videolar için geçerlidir. Canlı yayınlar ve Shorts videolarından para kazanma hakkında daha fazla bilgi edinin.
İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil başvuru ücreti, 01.01.2019 tarihi itibariyle 163,25 TL. olarak güncellenmiştir.
Telif hakkı olmayan müzik, yalnızca orijinal içerik oluşturucuya ait olmayan müziktir. İlgili bir taraf genellikle kullanım izni almak için bir kerelik ücret ödeyebilir. Telif hakkı olmayan müzikler kamuya açık alanda, Creative Commons müzik lisansları altında veya telifsiz müzik kütüphanelerinde bulunabilir.
Videoyu açtıktan sonra videonun altına inerek bilgi kısmına gelin. Ardından bilgi kısmının en altında bulunan Bu videodaki müzik kısmı ve daha fazla bilgi edin kısmı bulunmaktadır. Daha fazla bilgi edin kısmı bulunuyorsa videoda telif hakkı bulunabilir. Daha fazla bilgi edine tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Başkasına ait esere, kendi eseri olarak ad koyan kişi altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır. Bu fiilin dağıtmak veya yayımlamak suretiyle işlenmesi hâlinde, altı aydan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
YouTube Studio'da oturum açın. Sol menüden telif hakkı simgesini seçin. YENİ KALDIRMA TALEBİ'ni tıklayın.
Para cezası 50.000 TL ile 150.000 TL arasındadır. Türk Ticaret Kanunu kapsamına dahilse telif hakları ihlali cezası 1 yıla kadar hapis olarak verilebilmektedir.
Bu konuda dünyadaki yayınevlerinin telif haklarına yönelik politikalarına erişmek için “Sherpa7Roemo Publisher Copyright Policies” web sayfasına bakılabilir.
Telif Hakkı Uyarısı Alırsak Ne Olur? Telif hakkı ihtarı almanız, bir hak sahibinin telif hakkıyla korunan içeriğini kullandığınız için yayından kaldırma talebi gönderdiği anlamına gelir. Bu tarz bir resmi bildirim alındığında telif hakkı yasalarına uymak için paylaşımınız yayından, platformdan kaldırılır.
Not: Bir şarkının cover'ını yapıyorsanız telif hakkı sahiplerinden (ör. söz yazarları veya müzik yayıncıları) mutlaka izin almanız gerekir. Orijinal ses kaydını yeniden üretmek, videoya şarkı eklemek veya şarkı sözlerini göstermek için ek lisanslar almanız gerekebilir.
YouTube Studio'daki Ses Kitaplığı'ndan telifsiz prodüksiyon müzikleri ve ses efektleri edinerek videolarınızda kullanabilirsiniz. YouTube Ses Kitaplığı'ndaki müzikler ve ses efektleri telif hakkına tabi değildir. Ses Kitaplığı'na yalnızca YouTube Studio'dan erişilebilir.
Ama ne olur ne olmaz sen 10 saniye yap. (Ayriyetten bu youtube un otomatik algılama saniyesi yani müzik telifi ise müzik sahibi videona telif hakkı yollarsa her türlü telif yersin. 13-14 saniye koyman yeterli.
-Tek sınıflı marka başvurusu yapılacaksa 380,00 TL ve 1.020,00 TL olmak üzere toplamda 1.400,00 TL Türk Patent ve Marka Kurumu'na ödenecek başvuru ve tescil ücretidir. Ayrıca tarafımızca talep edilecek hizmet bedeli bu tutarın içerisinde bulunmamaktadır.
Koruma süresi, eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıldır. Birden fazla eser sahibi söz konusu ise son sağ kalanının ölüm tarihi esas alınır. Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır.
Telif hakkı ödemeleri çoğunlukla ayda bir kez yapılır ama tam olarak ne zaman yapılacağı ve sanatçının ile bestecinin ne kadar alacağı, plak veya dağıtım şirketleriyle (veya besteciler için meslek birlikleri ve yayımcılarla) olan sözleşmelerine bağlıdır.
YouTube İş Ortağı Programı'nın (YPP) en son yönergelerine göre, en az 500 abonesi olan herkes, son 90 gün içinde en az 3.000 izleme saati veya 3 milyon Short izlenmesi ile videolarından reklam geliri elde edebiliyor. Bir başka kural da kullanıcının herkese açık olmak kaydıyla en az üç videoyu yüklemiş olması.
YouTube Shorts'ta gelir paylaşımı 1 Şubat 2023'te başlamıştır. YouTube İş Ortağı Programı şartlarında yapılan yeni değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinin. Para kazanan iş ortakları Shorts Akışı'ndaki videolar arasında görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
YouTube Short videonuzun her görüntülenmesi, kanalınızın toplam izlenme süresi için hesaba katılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri