6) Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapanlar ile seçim işlerinde görevlendirilenlere yapılacak tüm ödemeler, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca kamu bankası ile yapacakları anlaşma kapsamında kendi adlarına açılacak vadesiz bir hesap aracılığıyla yapılır; hak sahiplerine kesinlikle elden ...
Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu ücretlerin genellikle kamu bankaları aracılığıyla ödendiği biliniyor. Özellikle Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kurumlar, sandık görevlilerinin ücretlerinin ödenmesinde sıkça tercih edilen bankalar arasında yer alıyor.
Buna göre; 31 Mart 2024 Pazar günü sandıklarda görev yapan sandık kurulu başkanları 2 bin 947 lira ücret alacak.
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri belirlendi. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenecek.
31 Mart pazar günü sandıklarda görev yapacak sandık kurulu başkanları 2.947 TL ücret alacak. Sandık memuru veya diğer bir ifadeyle sandık görevlileri ise 2.088 TL ödeme alacak. Partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına ise 2.936 TL ödeme yapılacak.
İlgili 24 soru bulundu
2024 yılında 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde sandık görevlisi, bina sorumlusu ve sandık başkanlarının alacağı ücretler belli oldu. Seçim görevlisi ücretleri memur maaşı katsayı oranına göre belirleniyor. 31 Mart pazar günü sandıklarda görev yapacak sandık kurulu başkanları 2.947 TL ücret alacak.
Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı 31 Mart Pazar günü görev alacak kişilere verilecek ücret açıklandı. "Sandık kurulu başkanı 2947 TL, Memur üye 2088 TL, bina sorumlusu 2936 TL alacak" denildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 yılının ilk yarısında uygulanacak memur maaş katsayılarına dair Genelgeyi yayımladı. Aylık katsayı 0,76087 oldu. Genel hesaplama yöntemi ile 2000 x memur maaş katsayısı (0, 760871 x 2000) olması dolayısıyla sandık görevlisi ücretinin bu yerel seçimlerde 1.521 TL olması bekleniyor.
Sandık görevlisi ücretlerinin en geç Nisan ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor. Sandık görevlisi ücretleri geçtiğimiz yıllarda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları aracılığıyla yatırılmıştı.
KİMLER SANDIK GÖREVLİSİ OLAMAZ? İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı sivil memurlar dahil askeri şahıslar, TBMM üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemeyecek.
SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NEREYE YATACAK? Sandık görevlisi ücretlerinin nereye yatacağına dair YSK'dan bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz seçimde sandık görevlileri ücretlerini kamu bankaları olan Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan almıştı. Şurada Paylaş!
Sandık görevlisi ücretleri elden verilmiyor. Seçimde görev yapanlar ödemelerini bankalar aracılığıyla alıyor. Seçimde sandıkların büyük çoğunluğunda kamu kurumu çalışanları olduğu için sandık görevlisi ücretlerinin yatıp yatmadığını Ziraat Bankası veya Halkbank hesaplarını kontrol ederek öğrenebilirsiniz.
Oy torbasında bulunan birleşik oy pusulaları ve oy zarfları, 31 Mart 2024 Pazar günü sandık kurulunun huzurunda açılacak ve sayılacaktır.
Bu seçimlerde görevlendirilen sandık kurulu üyeleri, mazeretsiz olarak görev yerlerine gitmemeleri halinde idari para cezasına çarptırılacaklar. 298 sayılı Kanun'un 22. ve 23. maddelerine göre belirlenen sandık görevlisi cezası, kişinin görevini belirtilen şekilde yerine getirmemesi durumunda uygulanacak.
Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar.
Bütün memurlar ücret alırken seçim güvenliğini sağlamakla görevli Emniyet personelinin ücret alıp alamayacağı merak konusu oldu. YSK'nın 1435 sayılı kararına göre “seçim güvenliğini sağlamak asli görevidir” denilerek emniyet mensuplarının ücret alamayacağını karara bağladı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK ) sandık görevlilerinin ücretlerini Ziraat Bankası aracılığı ile yapıyor, ilgililere arz olunur.
1- Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğüyle ilgili bütün işlemleri yapmak veya yaptırmak, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları incelemek ve kesin olarak karara bağlamak.
KİMLER SANDIK GÖREVLİSİ OLAMAZ? İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı sivil memurlar dahil askeri şahıslar, TBMM üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemeyecek.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yürütülen seçim sürecinde sandık görevlisi başvuruları 24 Şubat Cumartesi günü tamamlandı.
Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00'den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.
Seçim görevli ücretlerinin ne kadar ücret alacağı belli oldu. Başkan: 2.090 TL ödeme alıyor. Memur: 1.584 TL ödeme alıyor. Ödemenizi Halkbank üzerinden almak için bankanın size yollamış olduğu referans kodu ile ”Kartsız işlemler” – ”Kimlik No ile Para Çekme” işlemlerini yaparak seçim görevli ücretinizi çekebilirsiniz.
Sandık kurulu; yurt içinde bir başkan, bir ihtiyar meclisi/heyeti üyesi ve son yapılan milletvekili genel seçiminde en çok oy almış olan beş siyasi partinin üyesinden oluşur. Kurul üye sayısı üçten az olamaz.
Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ya yapılmaktadır. Partiler, sandık görevlisi olarak belirleyecekleri kişileri YSK'ya bildirir ve bunun için başvuru formu doldurulur. Sandık görevlisi başvurusu internet üzerinden yapılmamakta olup YSK'ya müracaat etmek gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri