Buna göre asgari ücret brüt 20.002,50 TL, net 17.002,12 TL'dir. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2024 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 5.100,64 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “17.002,12 TL x 0.30= 5.100,64 TL” formülünden yararlanabilirsiniz.
Yani Yüksek lisans programına kayıt yapan öğrenciler bilimsel hazırlık hariç 2 yıl boyunca harç ücreti ödemezler. Mezuniyetini iki yıl içinde tamamlanamaması durumunda öğrenim ücreti öder. Doktorada ise 4 üncü yılın sonunda mezun olamayan öğrenciler öğrenim ücreti öderler.
KamuAjans.Com-Devlet memuriyetine girmeden önce veya memuriyet sırasında yapılan yüksek lisans, ilgili memurlara ilave kademe ilerlemesi sağlarken, bazı kadro unvanlarında olanlar için ise aylık maaş artışı getirmektedir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Mezun / Master Tez Öğrencisi maaşı aylık ortalama 28.700 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Mezun / Master Tez Öğrencisi maaşı 22.900 TL iken, en yüksek ise 43.900 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Memurların yüksek lisans yapmış olması kendilerine ilave 1 kademe ilerlemesi kazandırırken, bazı memurların aylık ücretlerini de artırmaktadır. Memurların yüksek lisans yapmış olması kendilerine ilave 1 kademe ilerlemesi kazandırırken, bazı memurların aylık ücretlerini de artırmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Yüksek lisans süreci, araştırma yapma, eleştirel düşünme, analitik becerilerinizi geliştirme gibi yetenekleri kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yeni bir ortamda çalışma, sorumluluk alma ve zaman yönetimi gibi becerilerinizi de geliştirir.
Tezli yüksek lisans programını tamamladığınızda "Yüksek Lisans Diploması" alırsınız. Ancak unvan olarak genellikle herhangi bir değişiklik olmaz. Örneğin, bir mühendis yüksek lisans eğitimi aldıysa, "Mühendis" unvanını korur, ancak "Yüksek Lisanslı Mühendis" şeklinde bir ayrım yapılmaz.
Paylaşılan en düşük Araştırma Görevlisi maaşı 34.800 TL iken, en yüksek ise 104.900 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır. Maaş verilerini nasıl oluşturuyor ve güncel tutuyoruz? Bu veriler senin için faydalı mıydı?
eleman.net verilerine göre, Araştırma Görevlisi 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 34.700 TL maaş alıyor. Araştırma Görevlisi, 2024 yılında en düşük 31.700 TL alırken, en yüksek 47.300 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Araştırma Görevlisi, Temmuz 2023 yılında ortalama 25.900 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Akademisyen 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 50.900 TL maaş alıyor. Akademisyen, 2024 yılında en düşük 37.500 TL alırken, en yüksek 76.800 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Akademisyen, Temmuz 2023 yılında ortalama 39.000 TL maaş alıyordu.
Yüksek lisans eğitimin sonucunda, alanınıza bağlı olarak “bilim uzmanı”, “uzman hekim”, “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olabilirsiniz. Her insanın adeta yarış halinde olduğu iş hayatı içerisinde bu unvanlarla beraber kendinizi fark ettirebilir, bambaşka noktalara yükselebilirsiniz.
Yüksek lisans, iş hayatına başladıktan sonra da profesyonel ve kişisel gelişime katkı sağlayacak bir yatırım olarak görülmeye devam ediliyor. Bu nedenle hedefe uygun yapılacak bir yüksek lisans, güzel bir kariyer yolculuğunun temel taşlardan biri olabilir.
Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "hekim", "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.
Sizlere altın değerinde bir bilgi daha verelim.Yüksek lisans eğitiminize devam ederken üniversite de araştırma görevlisi kadrosuna da başvurabilirsiniz.Yani hem yüksek lisans öğrencisi hemde araştırma görevlisi olabilirsiniz.Bunun için lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra YÖK'ün kadroların yayınladığı internet ...
Yüksek lisans öğrencileri de hem devlet kurumlarından hem de vakıflardan burs alabilirler.
Daha önce lisans eğitimi alırken burs/öğrenim kredisi alan öğrenciler lisansüstü programa kayıt yaptırdıklarında öğrenim kredisi ve burs başvurusunda bulunabilmektedir. Burs her öğrenciye çıkmamaktadır. Ancak öğrenim kredisi ise başvuran her öğrenciye verilmektedir.
Öğretim görevlisi, üniversitelerde öğrencilere ders veren ve doktora derecesine sahip olma zorunluluğu bulunmayan kişilerdir. Araştırma görevlisi ise üniversite bünyesinde bilimsel çalışmalar yaparak ve öğrencilere yardımcı olarak çalışan, genellikle doktora öğrencisi olan bireylerdir.
Bir yıllık sürenin sonunda kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumunun performansa dayalı kriterlerini sağlayan araştırma görevlilerinin kadrosu bir yıl daha devam ettirilebilir. Bu sürelerin sonunda araştırma görevlilerinin kadro ile ilişikleri kendiliğinden kesilir.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Öğrenci Asistanı maaşı aylık ortalama 29.600 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Öğrenci Asistanı maaşı 23.700 TL iken, en yüksek ise 105.500 TL'dir.
Bilindiği gibi, 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine göre atanmış araştırma görevlilerinin süreleri yüksek lisans için 3 yıl, doktora için 6 yıldır. Atamalar başarı durumuna göre birer yıllık dönemler halinde yapılır.
Ocak 2024'de araştırma görevlisi maaşı da zamlanmıştır. 2023 Temmuz ayında 31.763 TL olan araştırma görevlisi maaşları 2024 yılında memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında yapılan zam ile birlikte araştırma görevlisi (7/1) maaşları 47.406 TL oldu.
Yüksek lisans programını tamamlayan kişilere "yüksek lisans mezunu" denir. Ayrıca, kişiler kendi uzmanlık alanlarını ve aldıkları dereceyi belirtmek için "Master" unvanını kullanabilirler ve bu unvan, derecenin alındığı alana ve ülkeye göre değişiklik gösterebilir.
Tezli yüksek lisans programının normal öğrenim süresi 4 yarıyıl, azami süre 6 yarıyıldır.
Yüksek lisans eğitimi, eğitim süreçlerinin “çıraklıkdönemi” olarak da görülmektedir.Yüksek lisans seviyesindeki bir öğrenci, ustasının (danışman öğretim üyesinin) desteğiylealanında uzmanlaşmaktadır (Selçuk, Peyman ve Arat, 2016). Bu eğitimin ardından kişi “bilim uzmanı” unvanına sahip olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri