Yiyeceğin yulaf miktarının üzerini örtecek şekilde süt ilave edip 5-10 dakika bekletirsen, sen yüzünü yıkayıp hazırlanana kadar şişerek yenecek kıvama geliyor. Pişirilmiş veya geceden bekletilmiş kadar lapa kıvamında olmuyor ama bu şekilde de lezzetli.
Yulaf ezmesi, chia tohumu, süt ve su küçük bir kavanozda karıştırılarak 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırılır. Sabah dolaptan çıkarılır ve üzerine meyveler, badem ezmesi, tarçın eklenir. Afiyet olsun.
Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın. Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın. Ardından yulafların içine ilave edin. İçine tarçın, ay çekirdeği ve kuru üzüm ekleyip, karıştırın.
Pişirme yöntemi olarak en sağlıklı şekilde çiğ yulafı 1 gece limonlu suda bekletip süzmeden yiyebilir ya da hızlı bir yöntemle sütle pişirme de yapabilirsiniz.
Yulaf ezmesi
Yulaftaki karbonhidratlar vücut tarafından çok daha geç yakıldığı için sizi tok tutuyor ve kan şekerinizi düzenliyor. Örneğin kahvaltıda onu sütle karıştırarak tüketebilir, öğle yemeklerinde salatalarınıza ekleyebilir ya da ara öğünlerde yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Yulafın su ile karıştırılmasıyla elde edilen yulaf ezmesi, gün içerisinde 8-10 yemek kaşığı olacak şekilde tüketilebilir.
Çiğ yulaf yemek için güvenli olsa da, bazı istenmeyen yan etkilerden kaçınmak için onları su, meyve suyu, süt veya süt ürünü olmayan bir süt alternatifine batırmanız önerilir. Kuru çiğ yulaf yemek, midenizde veya bağırsaklarınızda birikmelerine yol açarak hazımsızlık veya kabızlığa neden olabilir.
Pişmiş olarak, çiğ olarak tüketilebilir. Un yerine de kullanılabilir. Pratik ve faydalıdır. Yulafın tüketilmeye uygun haline de yulaf ezmesi denir.
Yulaf Ezmesi Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir? Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Ara öğünlerde kuru yemişlerle birlikte bir miktar yulaf ezmesi yemenizin bir sakıncası bulunmaz.
İçerdiği yüksek lif oranından dolayı hem besleyici hem uzun süre tok tutar. Aynı zamanda protein ve vitaminler gün boyu enerji de verir. Zayıflamak için yulaf tüketmek isteyenler sütle haşlayıp lapa şeklinde tüketilebilir. Bunun yanında yoğurt ile birlikte kuru ya da taze meyvelerle birlikte de tüketilebilir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Özellikle diyet yapanların tercihi olan yulaflı yumurtalı omlet doyurucu bir kahvaltı ile güne başlamak isteyenler tarafından sıkça pişirilmekte ve yenmektedir. Yapımı kolay ve besleyici bu kahvaltı, vitamince zengin yulaf ile protein bakımından çok önemli gıdalardan bir olan yumurtanın birleşiminden oluşmaktadır.
Sindirim sistemi fonksiyonlarını düzenler ve iyileştirir. Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz.
Yulaf ezmesi kaç kaşık yenmeli? 6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Aç karnına veya kahvaltıda yağsız sütle veya soya sütüyle, portakal suyu veya kabuklu yemişlerle birlikte yemeniz tavsiye edilir. 6. Kolesterolü azaltır: Yulaf bir lif ihtiva eden adı beta-glukan , vücuttaki kolesterol azaltmaya yardımcı olur.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Süt veya yoğurt. ( Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.) Taze veya kuru meyveler. Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar. Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur. Bunun en önemli sebebi ise bu kişilerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi sağlık problemlerine neden açması olmaktadır.
Sağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır.
Lapa hâline geldiğinde yulaf ezmesi tatlı bir lezzete kavuşur. Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Lif nasıl tok tutar? lifli yiyecek yediğimiz de (örnek yulaf) bu yiyeceğin içerdiği lif midede su ile karışıp şişer yani hacimsel olarak büyür bu büyümede mideye doluluk hissi verir ve açlığınız gider böylece yemek isteğiniz geçeceği için kalori açığı oluşturmak daha kolay olabilir.
Bir kaseye yulaf konulur, üzerine örtecek kadar sıcak su eklenir. 2. Yulaf ezmesinin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. 3. Muz parçalanarak kaseye eklenir, üzerine isteğe göre bal, hindistan cevizi veya tarçın da eklenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri