10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendirin. Lütfen göz çevresi ve dudak kenarlarına gelmemesine dikkat edin. Karbonat da limon kadar lekeleri arttırıcı bir etkiye sahiptir.
Çok kalınlaşmış dirsek, topuk gibi bölgelerde belki ama yumuşak cilde, yüze limon sürülmez, yüze limon sürüp yatmak ise ciddi sorunlara yol açabilir. Neden sürülmez açıklayayım. Yüksek asit ciltte kimyasal yanmaya sebep olabilir.
Özellikle yağlı ciltlerde T bölgesinde bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bir süre cildinizde beklettiğiniz limonu yalnızca suyla yıkamalısınız.
"Limon antioksidandır ve asidik bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle akne tedavisinde kurutucu ve leke tedavisinde renk açıcı olarak kullanılabilir. Ancak doğrudan cilde uygulanan limon bu özelliğinden dolayı hassas ciltleri tahriş edebilir, egzamaya neden olabilir.
Limon: Antiseptik özelliğiyle cildi lekelerden ve ölü hücrelerden arındırır. Temiz bir pamuğa bol bol limon suyu sürüp güneş lekesine uygulayarak 20-25 dakika bekleyin. Ardından bol su ile durulayın. Kaşıntı ya da kızarıklıklara maruz kalmamak için limon suyu uyguladığınızda güneşe çıkmayın.
İlgili 20 soru bulundu
Oldukça eski zamanlardan beri başvurulan bir doğal cilt bakım yöntemidir. Limon isteğe göre gün içinde yüze sürülüp temizlenebilir ya da şartlara göre yatmadan önce yüzde bekletilebilir. Ancak limonun her gün yüze uygulanması cilde zarar verebilir. Bu sebeple 2 günde bir uygulaması yapılması idealdir.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Siyah Nokta ve Sivilceler; antiseptik özelliğinden dolayı sadece limon suyunun yüze sürülmesi bile düzenli uygulamada sivilcelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez maske ile bakım yapmak ise cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Yüzüme limon sürdüm kızardı denince yapılması gerekenler
Hemen bol suyla yıkayın. Yıpratıcı temizleyiciler kullanmayın, sadece su yeter. 2. Tonik kullanmayın, sadece bol miktarda nemlendirici sürün. Nemlendiriciyi kızarmış bölgelerde iyileşme olana dek sık sık tekrarlayın.
Cilde iyi gelir
Turunçgiller ve limon içerisinde yer alan C vitamini ve flavonoidler, cilt sağlığı gelişimini destekler. Limonlu su tüketmek, cildin bütünlüğünü sağlamada etkili olan kolajen üretimini sağlayarak cilt yaşlanmasına neden olan zararlı etkenleri önler.
Limonun içerisinde bulunan bolca sitrik asit, cilt problemlerini tedavi etmede çok etkilidir. Yarım limonu direkt olarak akneli bölgeye uygulayın. Gece yatmadan önce uygularsanız ve sabah kalktığınızda duruladığınızda daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.
Yağlı ciltler için ideal bir temizleyicidir
Çünkü limonun cildi sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Tarifini verdiğim yüz losyonu, yüzdeki siyah nokta ve sivilcelere karşı en ideal losyondur.
Limon Suyu Uygulayın
Cilt üzerindeki kahverengi lekelerin üzerine direkt olarak limon suyu sürüp 30 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın. Bu yöntemi 2 ay boyunca her gün 2 kez uyguladığınızda istediğiniz lekesiz sonuçlara kavuşabilirsiniz.
Cildi dış etkenlere karşı güçlü hale getirerek birçok mikroba karşı korur. Gözeneklerin açarak yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arınmasını sağlar. Temiz cildinize haftada 2-3 kez bir parça pamuk yardımıyla süreceğiniz limon suyu sivilceleri kurutarak kısa süre içerisinde geçmesini sağlar.
Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar.
Limonun vücut beyazlatmaya olan etkisi birçok kişi tarafından bilinir. Özellikle koltuk altı beyazlatmada da kullanılabilen limon suyu, ölü derilerin ve hücrelerin atılmasına ve kararmanın giderilmesine yardımcı olur.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir. Fakat kararma olan bölgede yara veya tahriş durumu varsa, limon ile beyazlatma işlemi yapılması uygun görülmemektedir.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Ciltteki lekelerin görünümünü azaltır ve ciltteki yağlanmayı kontrol altına alır. Bu karışımı cilde uygulamak, sağlıklı ve parlak bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir. Zeytinyağı ve limon karışımı, sağlığa birçok fayda sağlayan doğal bir kombinasyondur.
Limonun ayak altına sürülmesi sanıldığı gibi ayaklarla ilgili bir probleme değil, gribal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Limonu ikiye bölerek kaya tuzu veya deniz tuzu üstüne sürülerek ayakların özellikle topuk bölgesine sürülmesi grip gibi hastalıklara iyi geldiği deneyimlenmiştir.
Limon suyundaki sitrik asit, doğal bir oksitleyici ve ağartıcı bir maddedir. Saçtaki renk pigmentini kimyasal olarak azaltır ve saçları beyazlatır. Güneşe maruz kaldığında ise, ağartma süreci hızlanır. Limonun aydınlatma etkileri, sarı, açık kahverengi gibi açık saç renklerinde daha iyi sonuç verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri