İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Yumuşatıcıyı, deterjan çekmecesinin yumuşatıcı gözüne koyun. Yumuşatıcı gözündeki (>max<) seviye işaretini aşmayın. Yumuşatıcı akışkanlığını kaybetmişse, yumuşatıcı gözüne koymadan önce suyla seyreltin.
Makinelerde üç adet deterjan bölmesi bulunur. Bu bölmelerden ikisine deterjan koyulurken bir tanesine yumuşatıcı koyulur. Bu gözlerin sırası ve hangi deterjanın nereye konulacağı oldukça önemlidir. Ortadaki bölmeye yumuşatıcı konulurken diğer iki bölmeye ise deterjan konulur.
Deterjan hangi göze konulmalı
Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır. I sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözü sadece "Ön yıkama programı" seçildiğinde kullanılmalıdır.
Yumuşatıcı kullanımı, temelde tüm yıkama programlarında tercih edilebilir. Ancak, hassas veya renkli giysiler için özel yıkama programları kullanılıyorsa, yumuşatıcıyı bu programlarda da kullanmak önerilir. Yumuşatıcı genellikle makine çalıştırılmadan eklense de çoğu zaman durulama aşamasında eklenmesi önerilmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Sağ bölmesine(I) ön yıkama için toz deterjan ilave edin.
ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN YUMUŞATICI BÖLÜMÜNDE SU BİRİKMESİ
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Çamaşır makinesinde sıvı çamaşır deterjanı nasıl kullanılır diyecekseniz, ön yıkama gerektirmeyen durumlarda genellikle ana yıkama yapılan bölmeye sıvı çamaşır deterjanı çamaşırların kirlilik durumuna göre ve belirtilen ölçüye göre koyulur.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Ön yıkama nedir? Eskiden kirli çamaşırları temizleyebilmek için bir gün önceden yapılan çamaşır suyunda bekletme ve ıslatma işlemlerinin günümüzde makineler tarafından yapılan gelişmiş çeşidine "Ön Yıkama" adı verilir.
Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
Yumuşatıcıyı koyduğunuz renkli bölüme Max (Maksimum) çizgisinin altında kalacak miktarda yumuşatıcı koyun ve çekmeceyi yavaş bir şekilde kapatın. Deterjan çekmecesinin hızlı kapatılmasından dolayı yumuşatıcı gözünde dalgalanma ve çekime neden olacağı için makine yumuşatıcıyı erken alır.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Çamaşır yumuşatıcı olarak sirke kullanmak isteyenler öncelikle elma sirkesi ya da beyaz sirke tercih etmelidir. Bu sirke çeşitlerinin herhangi birinden bir çay bardağı kadar alınarak çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne her yıkamadan önce eklenmesi sonucunda çamaşırlar yıkandıktan makineden yumuşacık çıkar.
Özellikle kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar yüksekte olması gerekmektedir. En çok ise 100 cm kadar yukarıda olması önemlidir. Eğer yükseklik bu seviyeler doğrultusunda ayarlanmaz ise yeni çamaşır makinesi sulu bırakma sorunu ortaya çıkabilir.
Doğru yumuşatıcı miktarı
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Ön yıkama, normal bir yıkamadan önce veya sonra yapılabilir. Ön yıkama, çamaşır yıkama işlemi için önemli bir adımdır. Özellikle uzun süre yıkanmayan çamaşırlar için ön yıkama yapmak çamaşırların daha temiz, yumuşak ve esnek olmasını sağlar.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız. Tozdan, kirden kurtulmanın yanı sıra evinizde hoş bir koku oluşacak ve zeminin yumuşadığını göreceksiniz.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri