Bu maddeler genel olarak sahte veya yıpranmış seyahat belgesi sunmak, maddi kaynak yetersizliği veya kanıtlanamaması, giriş yasağı bulunması, seyahat sağlık sigortasının geçerli olmaması ve schengen topraklarından ayrılacağınıza inanmamalarından oluşur.
Yunanistan vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Yunanistan konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan vizesi 3. madde vize reddi “ Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.” ...
Vize Reddi 10. Madde: Planlanan seyahatin kalış amacının inandırıcı gelmemesi ya da anlaşılamaması. Eksik evrak teslim edilmesi, uçak/otel rezervasyonlarının inandırıcı gelmemesi, ülkeyi turist vizesi ile transit olarak kullanmak, ibraz edilen belgeler ile sözlü ifadenin uyuşmaması.
İlgili 27 soru bulundu
Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir. Ret alan kişiler, başvuru dosyasındaki eksikleri tamamlayarak yeniden başvuru yapma yoluna gidebilir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Yunanistan vizesi almak bir çok açıdan kolaydır. Yunanistan vizesinin kolay alınmasını sağlayan faktörler kısaca şöyle: Yunanistan ile Türkiye arasındaki coğrafi yakınlık vatandaşlarımızın seyahat amaçlarını her zaman inandırıcı kılmaktadır.
Yunanistan vizesi reddi pasaporta işlenir; başvuru sahibinin kimlik bilgisi Yunanistan Konsolosluğu ve Schengen veri tabanında (Visa Information System) saklı tutulur. Yunanistan vize reddi pasaporta işlenmese de kimlik bilgisi Yunanistan Konsolosluğunda bulunur.
Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Eğer sizin de vizeniz red konusundaysa, red kararından en çok 1 ay içinde itiraz etmeniz gerekir. Elbette bu süre geçerse itiraz edemiyorsunuz. Siz vize reddi itiraz talebi için başvuru yapınca en fazla 3 ay içerisinde konsolosluktan dönüş alacaksınız.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Yunanistan turistik vizesi ortalama 5-10 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Başvuru merkezi ve konsolosluklar randevu ile seyahat tarihleriniz arasında en az 7-8 gün olmasını beklemektedir. Buna göre dosyanız hazırlanır ve uygun günde başvuru yapılır.
9.VİZE BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM? Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke konsolosluğu tarafından bir mektup ile bildirilmektedir. Vizenizin reddedilmesinin sebeplerini listelemektedirler ve tarafınıza göndermektedirler. Bu sayede neden vizenizin reddedildiğini maddeler halinde öğrenebiliyorsunuz.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir.
Küresel ölçekte vatandaşlık ve oturum danışmanlığı hizmeti veren Henley&Partners tarafından hazırlanan Pasaport Endeksi'ne göre dünyanın en güçlü pasaportuna sahip ülke Singapur olurken, üç basamak yükselen Türk pasaportu 50. sırada yer aldı.
2. madde ile alınan vize redleri ciddi red gerekçeleri değildir ve doğru vize başvuruları ile vize onayı alınabilmektedir. Eğer Schengen vize başvurunuz 2. madde gerekçe gösterilerek reddedilmişse yapmanız gereken önce otel ve uçak bileti rezervasyonlarınızın gerçek olup olmadığı kontrol etmek olmalıdır.
Vize reddine ilişkin bilgiler vize başvurusunun yapıldığı ülke tarafından kaydedilir ve saklı tutulur. Schengen ülkeleri aynı sistemi kullandıkları için Schengen ülkesinden vize reddi alınması durumunda bir başka Schengen ülkesi bu vize reddini görebilir.
Her ülke sizin başvurmuş olduğunuz ve vize reddi almış belgelerinizi gözlemleyemez. Bu durumu şöyle açıklamak gerekir. Schengen ülkeleri ortak Schengen veri tabanını kullanmaktadırlar. Bu veri tabanı herhangi bir Schengen ülkesi için vize başvurusu yaptığınızı gözlemleyebilir.
Yunanistan turistik vize belgeleriniz hazırladıktan sonra başvurunuz yapılır. Başvuru tarihinden sonra 4 ile 8 iş günü arasında vizeniz sonuçlanmaktadır.
Yunanistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı 1 . Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri