Yüreğir İlçesi 05/06/1986 tarih ve 3306 Sayılı Kanunla Adana Merkezinde kurulan İki İlçeden biri olup, 27/02/1987 tarihinde faaliyete başlamıştır. Daha sonra Adana merkezindeki iki İlçe olan Yüreğir ve Seyhan ilçeleri ikiye bölünerek Sarıçam ve Çukurova İlçeleri kurulmuştur.
Yüreğir, Adana şehrini oluşturan iki ilçe merkezinden birisidir. Yüreğir ilçesi, batıda Seyhan ve Karaisalı, kuzeyde İmamoğlu, doğuda Ceyhan, gü- neyde Karataş ve Yumurtalık ilçeleri ile çevrilidir (Şekil 1). Çalışma alanı Yüreğir ilçe merkezinden oluşmaktadır.
Adana'nın nüfus ve gelişmişlik açısından gelişmiş yerleşkelerinden birisi olan Yüreğir, şehrin merkez ilçeleri arasında yer almaktadır. Yüreğir, şehrin güneyinde yer almaktadır. Ceyhan, Seyhan, Karataş, Sarıçam ilçeleri ile komşu durumdadır. Batıda yer alan komşu illere D-400 karayolu ile bağlıdır.
Binlerce yıldır medeniyetlere yurt olan Yüreğir, 05.06.1986 tarih ve 3306 sayılı kanunla ilçe olmuştur.
01.02.2018 TÜİK verilerine göre 5'i merkez ilçe (Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Karaisalı) olmak üzere toplam 15 ilçesi ve belediyesi vardır. Bu ilçelerde 831 mahalle bulunmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Seyhan, Adana şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan ve 800 binin üzerindeki nüfusa sahip olan, Adana'nın en büyük ilçesidir.
Turgut Özal. #adana #losadanas.
Adana iline bağlı 15 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Çukurova. Sarıçam.
Tarihçe. Adana'nın merkez ilçesi olan Yüreğir, 5 Haziran 1986'da belediye olmuştur. İsmini 1250-1352 yılları arasında Türk Oğuz boyundan Üçoklara ait kavmin buraya yerleşmesinden dolayı almıştır. Adana'nın en çok göç alan ilçesidir.
Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. İlçemiz yerleşim konumu gereği Adana'nın en sorunlu zemininde bulunmaktadır. Üzerinde kurulu bulunduğu zemin alüvyon kökenli zemin olup, kum, çakıl, silt ve kilden oluşmaktadır.
Yüreğir ilçesi, Arap yemek kültürünün baskın olduğu bir ilçedir. Kente özgü acılı Adana Kebabı, şırdan, mumbar, sakatat yemekleri, içli köfte, babagannuş, humus gibi tat bu ilçede öne çıkan yemekler olarak bilinmektedir.
Yüreğir'de 65 yerleşim .
Seyhan, Adana ilinin Yüreğir ilçesine bağlı bir mahalledir.
Adana'nın ilçeleri sırası ile; Adana, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir şeklindedir.
Adana sınırları içerisinde deniz yoktur ancak Akdeniz'e sınırı olan yerleşim yerleri bulunmaktadır. Bu bölgeler Karataş, Bahçe beldesi, Yumurtalık ve Tuzla'dır. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin doğal sınırları içerisinde kurulmuş olan Karataş, Adana'ya 48 km uzaklıktadır.
Adana, tarihi 7000 yıla dayanan bir şehir olarak, ziyaretçiler için çok sayıda tarihi ve turistik değeri bünyesinde barındırmaktadır. Adana Merkez'de gezilecek yerlerin çoğunluğu şehrin “Eski Adana” olarak da bilinen güney kısmında ve birbirine yürüyüş mesafesindedir.
Seyhan : Adana'nın Merkez İlçesi iken 05.06.1986 tarihinde ayrı bir İlçe haline gelmiştir. İlçenin bulunduğu yöre, pek çok uygarlıklara sahne olmuştur. İlçenin başlıca eserleri Büyük Saat, Taş köprü, Yağ cami, Yeni cami, Çarşı hamamı, Bebekli kilise, eski Adana evleri vs. Tufanbeyli : İl Merkezine 200 km. mesafededir.
Pazar günleri PTT Evleri Kapalı Semt Pazarında açılacak olan sosyete pazarı, Çarşamba günü ise Atakent Kapalı Semt Pazarında Yüreğirli vatandaşlara hizmet verecek.
Tarihi. 1869 yılında Adana, Halep Vilayeti'nden ayrılarak müstakil bir vilayet olmuştur. 1871 yılında vilayet içinde Adana Belediyesi kurulmuştur.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye'de 81 ile bağlı 922 ilçe bulunurken, özellikle İstanbul'daki bir ilçenin nüfusu 57 şehri geride bıraktı. İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak öne çıktı ve 57 ili nüfus bazında geride bıraktı.
Şehir merkezi. Adana her ne kadar Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri olsa da otel bakımından fakir şehirlerinden biridir. Fakat, son zamanlarda çok fazla otel yapımı ve inşaatı dikkat çekmektedir.
Adana, günümüzde, sanayi bakımından gelişmiş bir yapıdadır. Şehirde, yeni sanayi atılımları da gerçekleşiyor.
Tarihçe. 2008'de merkez ilçe olan Seyhan'dan ayrılarak ilçe statüsüne kavuştmuştur. Adana'nın 4 merkez ilçesinden (Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam) biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri