Gümrük vergisi ödemeleri, yetkilendirilmiş olan T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Ziraat Katılım Bankası A.Ş. ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş. gibi bankaların bankacılık kanalları vasıtasıyla da gerçekleştirilebilir.
Gümrük beyannamesine bağlı vergiler beyanname numarası ilgi tutularak beyannamenin ait olduğu Gümrük Saymanlık Müdürlüğüne, Yetki verilmiş olan kamu bankalarına (Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank ve Emlak Katılım Bankası) ödenir.
Bankaya gitmeden, internetten ödeme yapmadan, dekont göndermeden Gümrük Vergisi ödemenin tek yolu Gümkart'ta! Gümkart, gümrük vergisi ödemelerinizi en hızlı ve güvenli şekilde yapmanızı sağlayan ticari bir karttır. Gümkart, sadece VakıfBank POS'u bulunan gümrüklerde kullanılabilmektedir.
Ürün AB ülkelerinden geliyorsa %18, Diğer ülkelerden geliyorsa %20 gümrük vergisi ödemek zorunda kalmaktaydınız. 15 Mart 2022 tarih ve 5303 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile AB ülkeleri dışından yapılan alışverişte bu oran %30 olarak yeniden belirlenmiştir. Artık yüzde 30 gümrük vergisi ödemek durumundasınız.
Gümrük vergisini ürün ya da hizmetin giriş yaptığı ülke tahsil eder. Yurt dışından ürün satın alan şirketler ve kişiler gümrük vergisi ödemekle yükümlüdür. İhracat sırasında ödenecek vergi gümrük kanunlarına göre %20'den %30'a kadar çıkarılmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Hem ithalat hem de yapan tarafı ilgilendirir. Bu vergiyi, ürün ya da hizmetin giriş yaptığı ülke alır. Vergiyi doğuran yurt dışına ürün satmak değil, almaktır. Dolayısıyla yurt dışından ürün satın alan kişiler tarafından ödenmesi gerekir.
Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.
https://uygulama.gtb.gov.tr/Tara linkinden Gümrük Vergisi ve Tarife (GTİP) Arama işlemini yapabilirsiniz. İthalat işlemleri 474 sayılı “Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun'da belirtilen gümrük tarife istatistik pozisyonları (G.T.İ.P.) ile karşılarında belirtilen madde isimleri çerçevesinde yürütülmektedir.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur.
Yurtdışından gelen her gönderinin gümrüğe takılması gayet doğaldır. 75 eurodan ucuz olan gönderiler düşük ihtimalli de olsa gümrüğe takılabilir. Örneğin çok büyük bir koli geldiyse ve üzerinde fiyat olarak 20 dolar yazılmışsa gümrük memuru buna inanmayabilir ve paket içerisindeki ürünü görmek isteyebilir.
Yapılan kontrol ve denetlemeler sonucunda hiç alınmadığı veya noksan alındığı belirlenen gümrük vergileri ile işlemleri daha sonra yapılmak üzere teslim edilen eşyaya ilişkin gümrük vergilerinin, yükümlüye tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ödenmesi zorunludur.
Anlaşmamız bulunan firma/kurumlara yönelik tahsilat ve ödemelerinizi Katılım Mobil, İnternet Şubesi ve Müşteri İletişim Merkezinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Gümrük vergileri hakkında detaylı bilgi için www.gtb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Tabii, iş ürünün Türkiye'ye ulaşmasıyla bitmez. Gümrüğe veya incelemeye takılırsa, 5 günde Türkiye'ye ulaşan bir ürünün Türkiye içinde size teslim edilmesi 15-20 günü bulabilir.
10.000 avro ve üzeri nakit parayı yanında taşıyan kişilerin, sınırından geçtikleri ülkenin gümrük kapılarında yazılı olarak beyanda bulunmak için gümrük memurlarından 'nakit para beyan formu' talep ederek bu formu doğru şekilde doldurmaları gerekmektedir.
Artık 150 Euro'ya kadar yapılan alışverişlerde Avrupa Birliği dışından satın aldıysanız yüzde 30 oranında bir vergi uygulanacak. Avrupa Birliği içerisinden verilen siparişlerde ise yüzde 18 anlaşması devam ediyor.
Söz konusu vergi oranları kişisel kullanıma mahsus kitaplar hariç diğer eşyanın; AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18 gümrük vergisi, diğer ülkelerden gelmesi durumunda %30 gümrük vergisi, eşyanın kişisel kullanıma mahsus kitap olması ve gönderimin 1500 Avro'yu aşması halinde ise ülke ayrımı olmaksızın %8 ...
Yurt dışından kıyafet alabilirsiniz. Gümrük limitlerine uymak koşuluyla dilediğiniz ürünü yurt dışından satın alabilirsiniz. Ancak yetkililerce yapılacak incelemede, sipariş verdiğiniz ürünlerdeki adet miktarı ticari maksatla aldığınıza, kişisel kullanım için fazla olduğuna dair bir kanaat oluşturmamalıdır.
Bu nedenle yurtdışından gelen paranın vergisi yoktur.
Gümrük Müdürlüğü Cezaları Nereye Ödenir? Gümrük işlemleri sebebi ile ödenmesi gereken gümrük vergileri ve para cezalar kamu Gümrük Saymanlık Müdürlüklerine ve yetki verilmiş olan kamu bankaları aracılığı ile ödenebilmektedir.
AB ülkelerinden direkt olarak Türkiye'ye gelen ürünlere gümrüklerde %18, diğer ülkelerden gelen ürünler için ise %20 gümrük vergisi uygulanmaktadır. Kitap ya da diğer basılı yayın eşyaları için ise vergi uygulaması bulunmamaktadır.
İthalat veya ihracat vergilerinin geri verilmesini veya kaldırılmasını isteyen kişinin veya temsilcisinin, Gümrük Yönetmeliğinin 77 no.lu ekinde yer alan “Geri Verme veya Kaldırma Başvurusu Formu” ile ilgili gümrük idarelerine başvuru yapması gerekmektedir.
Gümrük Kanunu değişti: 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa yüzde 18.3, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 30 vergi ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklikler yapıldı ve bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.
Mal, sahibi tarafından 30 gün içerisinde geri alınmazsa tasfiye kararı verilir. Bu karar ile birlikte ilgili malın mülkiyeti artık kamuya geçmiş olur. Mallar ihale yoluyla, yeniden ihraç edilmesi amacıyla perakende şekilde satılmalıdır. Bu şartlar Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında düzenlenmiştir.
Gümrükten Çıkan Ürün Nereye Gidiyor? Gümrükten çıkan ürünler Başakşehir'de tekrar depoda toplanıyor. “PTT İşyerinden Çıktı / PTT İşyerine Sevk Edildi” ibaresiyle beraber İstanbul Arnavutköy'de bulunan AVPİM'e sevk ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri