Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurt dışından getirilen telefon harcı hangi bankaya yatırılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurt dışından getirilen telefon harcı hangi bankaya yatırılır?

IMEI kayıt ücreti 20 bin TL internet vergi dairesi veya Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası aracılığıyla ödenebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Yurtdışından gelen telefon harcı nereye ödenir?

Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt harçlarının ödemesi 'Cep Telefonu Harcı Ödeme' seçeneğiyle kolay şekilde gerçekleşebilir. IMEI ödemesini İnternet Vergi Dairesi (https://intvd.gib.gov.tr) üzerinden kredi kartıyla hızlı şekilde yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

e-Devlet IMEI kayıt ücreti nereye yatırılır?

Belirtmiş olduğunuz konuyla ilgili bilgilere www.turkiye.gov.tr bulunan kurumlar başlığı altında yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı ''Cep telefonu Harcı Ödeme'' hizmetinden ödeme yapabilirsiniz. Ödeme yapıldıktan sonra ımei kaydet hizmetinden kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Yurtdışından gelen telefon harcı nasıl yatırılır?

Satın aldığınız telefonun IMEI kaydını yapmak için önce e-Devlet Kapısı üzerinden işlem yapmalısınız. Daha sonra kayıt sürecini tamamlamak için Garanti BBVA Mobil ve Garanti BBVA İnternet Bankacılığı üzerinden IMEI harcı yatırma işlemini yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: garantibbva.com.tr

IMEI harç yatırdıktan sonra ne yapılacak?

HARÇ YATIRDIKTAN SONRA İŞLEMLERE DEVAM EDİLMESİ GEREKİYOR

Harç ödemesi kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IME KAYIT - E DEVLETTEN + ÖDEME YÖNTEMİ.

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

IMEI kayıt parası nereye yatırılır?

IMEI kayıt ücreti 20 bin TL internet vergi dairesi veya Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası aracılığıyla ödenebiliyor. Bankalar dışında vergi dairelerine giderek IMEI kayıt ücretini ödeyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

IMEI kayıt harcı nereye ödenir?

2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. IMEI kayıt ücreti 20 bin TL internet vergi dairesi veya Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası aracılığıyla ödenebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Yurtdışı harcı Nereden yatırılır?

Yurt Dışı Çıkış Harcı Nereye Ödenir? Yurt dışı çıkış harcını havalimanlarında bulunan vezne ve otomatlara, gümrük saymanlıklarına, vergi dairelerine, Maliye Bakanlığı'na ait olan harç bürolarına veya anlaşmalı bankalara ödeyebilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Telefon harcı ödendikten kaç gün sonra kayıt yapılır?

IMEI İşlemleri

Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

IMEI kayıt ücreti ne zamandan itibaren geçerli?

YENİ İMEİ ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK? İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak. Son karar ile birlikte 2015 yılından bu yana yurt dışından şahsi kullanım için getiren telefonlara uygulanan harç bedelindeki toplam artış ise yüzde 15 bin 110 oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Yurda giriş yapmadan IMEI kaydı yapılır mı?

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Telefon Kaydı e Devlete ne zaman düşer?

Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır. -2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücretini ödemek. -Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Başkasının pasaportuna kayıtlı telefon alınır mı?

Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme yasal değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Yurtdışından gelen telefonlar pasaporta nasıl işlenir?

Kayıt işlemini ne şekilde yaptırabilirim? T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilen kişiler, e-Devlet kapısı ( www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi?

Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Yurt dışından gelen telefona ne kadar vergi ödenir?

Daha önce 6 bin 019 TL olan yurt dışından getirilen telefon harçları 20 bin liraya çıkartılırken, Katma Değer Vergisi (KDV) oranları da yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Yurt dışı telefon aldıktan sonra ne yapılmalı?

Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Cep telefonu kayıt harcı nereye yatırılır?

Yurt dışı telefon IMEI kayıt ücretini internet vergi dairesi üzerinden ya da Denizbank, İş Bankası ve Garanti Bankası aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: neredekal.com

Telefon harcı ödenmezse ne olur?

IMEI ücretinin ödenmemesi, akıllı cep telefonunun sistemde gözükmemesi anlamına geliyor. Bir akıllı cep telefonunun sistemde görünmemesi ise o cihazın aktif olarak kullanılabilmesini engelliyor. Bir akıllı telefonunun IMEI ücretinin ödenmemesi ve kayıt ettirilmemesi durumunda söz konusu cihaz şebekeye bağlanamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pasajblog.turkcell.com.tr

Yurtdışı çıkış harcı mobil bankacılıktan ödenir mi?

Gelir İdaresi Başkanlığı ile tamamlanan entegrasyon kapsamında bankacılık uygulamaları arasında bir ilk olarak Maximum Mobil kullanıcıları uygulamadaki “Ödemeler” menüsü altında yer alan “Yurt Dışı Çıkış Harcı Ödemesi” alanından tüm bankalara ait kredi kartları ile harç ödemelerini yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbank.com.tr

Yurt dışı çıkış harcı internet bankacılığından ödenir mi?

İnteraktif Vergi Dairesi'nin resmi internet adresi olan “ivd.gib.gov.tr” adresine giren kişiler ana sayfada yer alan hızlı hizmetler arasından “Harç ve değerli kağıt bedeli ödeme” sekmesine tıklayabilirler. Ardından karşılarına çıkacak olan sayfadan "yurt dışı çıkış harcı ödeme” seçeneğine tıklayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: syader.org

Harç ödeme nasıl yapılır?

Üniversite harçlarını yatırmak isteyen kişiler, üniversitelerin anlaşmalı olduğu bankaların intenet bankacılığından, şubelerinden veya ATM'lerinden harç işlemlerini yapabilmektedir. ATM üzerinden harç ödemesi yapacak kişiler kartsız ödeme seçeneği ile ATM'Den ödeme yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: internethaber.com

Pasaport olmadan telefon kaydı yapılır mı?

Pasaport olmadan telefon kaydı yapmak mümkün değildir. Yurt dışına çıkışlarda kullanılan pasaport ve bazı ülkelere girişte kimlik belgesi, telefon kayıtları için kullanılabilmektedir. Kıbrıs gibi ülkelere kimlikle girmek mümkün olduğu için pasaport olmadan da telefon kaydı yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IMEI kaydı yapıldıktan sonra ne zaman açılır?

Bazı durumlarda IMEI kaydının tamamlanması birkaç saat veya birkaç gün sarkabiliyor. Sistemdeki güncellemeler ve teknik sorunlara bağlı olarak bu süre farklılık gösterebiliyor. IMEI kaydı yaptırdıktan sonra telefonunuz kullanıma açılmamışsa kullandığın hattın müşteri hizmetlerini arayabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Yurt dışından gelen telefon kapandı nasıl açılır?

IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT