Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat, pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvi, çikolata, helva gibi hazır yiyeceklerdeki karbonhidrat basit karbonhidrattır. Bu şekerler kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Tahin her ne kadar çok faydalı olsa şeker hastaları için tehlikelidir. İçerisinde birçok vitamin, mineral, şeker ve yağ bulundurur. Bu da diyabeti olan kişiler için risklidir.
· Reçel, marmelat, pekmez, çikolata, dondurma, helva, kek, pasta ve tatlı gibi şeker ve şeker içeren besinler tüketilmemelidir.
Helvada hammadde olarak yağ bulunmaz. Helva tahin ve şekerden üretilir.
Şeker hastaları kendilerine tatlı yaparken özellikle şeker oranı yüksek meyveleri sütle kombinleyebilirler. Bu şekilde yapılan tarifler şeker ilaveli veya tatlandırıcı ilaveli tatlıya göre daha sağlıklıdır. Kuru kayısı, kuru incir, kuru hurma ve muz, sütlü tatlılarda şeker ve tatlandırıcı yerine kullanabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Tahin helvası Ortadoğu ve Akdeniz tatlısıdır. Bu helva ayrıca magnezyum, çinko, selenyum, fosfor, kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar bakımından zengindir. Çoğu uzman tahinli helvayı besleyici ve enerji kaynağı bir besin olarak tanımlar. Bunun yanında vücut hücrelerini gençleştirdiğine inanılmaktadır.
- Hücreleri onarır ve organların yenilenmesini sağlar. - Tokluk hissi yaratarak, kilo almayı önler. - Kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle, kırıkları önler. - Mideyi rahatlatarak, ağrıların hafiflemesini sağlar.
Hurma Helvası, bilindiği üzere helva, tahin ve şekerden üretilmektedir. Şeker yerine hurma suyu kullanarak şeker ilavesiz çeşitli helvalar üretmekteyiz. Şekersiz helva, tüketiminin hafifliğinin yanı sıra hurmanın sağladığı birçok vitamin ve mineralleri kapsayan sağlıklı ve doğal bir üründür.
Kahvaltıda protein kaynağı olarak peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmeli. Hem vitamin-mineral ihtiyacını karşılamak, hem de lif miktarını arttırmak için bol yeşillik türleri ve meyve tüketmek de büyük önem taşıyor.
Buna karşın protein içeriğinin yüksek olması nedeniyle kan şekerini düşüren besinler arasında üst sıralarda yer alan yoğurt, diyabet hastaları tarafından düzenli olarak tüketilmelidir.
Peynir,içerdiği yüksek protein , düşük karbonhidrat sayesinde sağlıklı glikoz seviyeleri korunmasına yardımcı olabilir. Glisemik indeks, besinleri kan şekerini ne kadar hızlı yükselttiklerine göre derecelendirir. Çoğu peynir çok az karbonhidrat içerir. Bu yüzden, glisemik indeksleri düşüktür.
Tahin, vücudumuzdaki hücreleri yenilemekle yaralarımızı kapatır. Bedenimizi güçlendirir. Çok önemli bir miktarda da lesitin içerir. Tahin helvası kolesterol yükselmez ve enerji kazandırır.
Sütlü tatlılar balığın bayat olması ihtimaline karşı tüketilmezken şerbetli tatlılar yüksek şeker oranıyla mideye rahatsızlık vermeye devam edeceği için tercih edilmiyor. İşte bu noktada en ideal tatlı olarak helva devreye giriyor ve balık yedikten sonra yaşanan kan şekeri düşüklüğüne çare oluyor.
Sade tahin helvası özellikle sabah kahvaltılarında tüketilen bir tatlı olmakla birlikte çayın ve kahvenin yanında de ikram edilebilmektedir. Sade tahin helvasının bir diğer kullanım yeri ise tatlılardır.
Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez. Aşırı tahin tüketimi hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olabilir. Tahin kalorisi ve yağ oranı yüksek bir gıda olduğundan ölçülü tüketilmelidir.
Tahin helvası şeker ve karbonhidrat içermektedir.
Tahinin içeriğinde yar alan magnezyum minerali, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir ve kalp krizi riskine iyi gelir.
Yüksek kan şekerini hızlı bir şekilde düşürmek için sabah ve akşam olmak üzere yeşil çay tüketimi önerilir.
Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma; günde 1 kase yoğurt tüketmenin tip 2 diyabet riskini yüzde 18 azalttığını ortaya koyuyor. Diyabete karşı önleyici olduğu gibi diyabette mutlaka olması gereken bir besin olan yoğurt, sütten daha kolay sindirilir.
KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR
Turşu yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri