Duraklama ve Park Etmek Yasak Levhası Hem duraklamak hem de park etmenin yasak olduğunu anlatan bu levha, yuvarlak içinde çarpı işareti ile resmedilmiş.
Duraklamak ve Park Etmek Yasaktır
Bu kırmızı çemberin içini tam dolduracak şekilde ortasında bir çarpı işareti var.
Durma ve Park Etme İşaretleri
Örneğin trafikte çarpı işareti nedir diye merak ediyorsanız, bu grupta yer alan bu levhanın 'Duraklamak ve Park Etmek Yasaktır' anlamına geldiğini söylememiz mümkün.
Yuvarlak Trafik Levhaları ve Anlamları Nelerdir? Yuvarlak levhalar sürücülerin yanı sıra yayaları da ilgilendiren trafik ve yol durumları için kullanılır. Örneğin; azami hız, mecburi dönüş gibi uyarılar yuvarlak işaretler ile yapılır.
Yasaklamalar ve Kısıtlamaların Sonu" anlamına gelir.
İlgili 16 soru bulundu
Trafik işaret levhaları, kara yollarında yaşanabilecek kazaları engellemek ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan işaretlerdir. Ayrıca trafik işaretleri; araçlar, yayalar ve bisikletliler gibi diğer kullanıcılar arasındaki trafik akışını düzene sokar.
Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir. Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir.
Yasaklayıcı işaret ve levhaları yaya sürücüleri yasaklayan ve sınırlama getiren levhalardır. Yasaklayıcı levha ve işaretler genellik olarak daire şeklinde bulunur.
Tehlike uyarı işaretleri ve anlamları
Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır. Bu işaretleri gören sürücülerin daha dikkatli olmaları ve hızlıysalar hızlarını azaltmaları gerekir.
Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Çarpma işareti, × simgesi ile gösterilen işaret. Bu simge küçük x harfi ile benzerlik taşımaktadır fakat daha simetriktir ve kullanımı farklıdır.
Uyarı işareti: Bir tehlikeye neden olabilecek veya zarar verecek durum hakkında uyarıda bulunan işarettir. Emredici işaret: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işarettir. Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri : Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.
Üzerinde inek resmi olan T-14a levhası, yola çıkabilecek inek, koyun gibi ehli hayvanlara, geyik resmi olan T-14b levhası ise yabani hayvanlara karşı uyarı niteliğindedir. T15 trafik levhası yolda yol çalışması olduğunu ifade eder.
Telif hakkı simgesi - Vikipedi.
Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.
Sürücüler tarafından çoğunlukla karıştırılan, yanlış bilinen levhalardan biri de ters üçgen trafik levhasıdır. İçi boş ters kırmızı üçgen levhasının ismi Yol ver levhasıdır.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
İşaret levhaları arasında amaca uygun renk ve form farklılıkları olmalıdır. o Cadde ve sokak isimleri mavi renkte, o Tarihi, turistik yerleri gösteren levhalar sarı renkte, o Sağlık kurumları beyaz zemin üzerine kırmızı renktedir.
Başlıca Levhalar
Büyük levhalar: Pasifik levhası, Kuzey Amerika levhası, Güney Amerika levhası, Avrasya Levhası, Afrika Levhası, Hint-Avustralya levhası, Antarktika levhası. Küçük levhalar: Anadolu Levhası, Cocos levhası, Karayip levhası, Nazca levhası, Arap Levhası, Ege Denizi Levhası.
Trafik işaretleri karayollarında yasak, tehlike, bilgi işaretleri olmak üzere üç çeşittir. Demiryollarında elle verilen işaretler yanında levhalar bulunur. Denizyollarında şamandıra ve ışık işaretleri vardır. Havayollarında ise sinyal levhaları ve ışıklandırma vardır.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Büyük bölümü üçgen levhalardan oluşan tehlike uyarı işaretlerinin sayısı ise 52. Bu uyarı işaretleri arasında en sık rastlananları ise sağa viraj, sola viraj, kasisli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi levhalar oluşturuyor.
Türkiye, üç büyük levhanın etkisi altındadır. Avrasya, Afrika ve Arap levhaları. Anadolu'nun büyük bir kısmının yer aldığı Anadolu levhası, Avrasya levhasının küçük bir bölümüdür.
Trafik işaretleri; Tehlike Uyarı İşaretleri, Trafik Tanzim İşaretleri, Bilgi İşaretleri, Durma ve Park etme İşaretleri, Yatay İşaretleme, Yeni Standart Trafik İşaretleri 6 ayrı kategoriye ayrılıyor.
Sembol veya piktogram : Bir işaret levhası veya ışıklandırılmış yüzey üzerinde kullanılan ve özel bir durumu veya özel bir davranışı tanımlayan şekildir.
Trafikte ; trafiğin düzen içinde olması için bazı . Trafik işaret levhalarının farklı şekillerde olmasının nedeni bu levhaların uyarıcı, hatırlatıcı ve düzenleyici olarak değişmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri