Alt yüz kısmı uzun olan yüz tiplerine küçük burun planlanmaz. Aynı şekilde geniş ya da yuvarlak yüz tipine sahip olan kişilere daha geniş yapıya sahip burun tipi önerilir.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
İdeal burunda, burnun glabella (alın kemiğinin iki kaş çıkıntısı arasında yer alan bölge) ve kaşla buluştuğu noktada küçük bir girinti olmalıdır. Nazofasiyal Açı: Burun kamburunu azaltmak için ne kadar nazal kemik ve kıkırdak çıkarılması gerektiğini ölçmeye yardımcı olur.
Çene kısmı dar, alın kısmı geniş yüz yapısına sahip olan kişilerde burun uç kısmı küçük olmalıdır. Alt yüz kısmı uzun olan bireylerde ise küçük burun planlaması yapılmaz. Bu ve buna benzer örnekler çoğaltılabilirken yuvarlak veya geniş yüz şekline sahip olan bireylerde ise geniş bir burun tipi önerilebilir.
Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
İlgili 19 soru bulundu
Kilo verirken vücudumuzdaki yağlı bölgelerde değişiklik görülebilir fakat burunda böyle bir farklılık oluşmaz. Burnumuz vücuttaki en yağsız bölgelerden biridir.
Ancak yara iyileşmesindeki gecikmeler, operasyonu riskli kılmaktadır. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları: Her cerrahi müdahale beraberinde riskler getirmektedir. Ancak kalp ve yüksek tansiyon hastaları daha da risk altında olduğundan burun ameliyatı için uygun hasta grubunda yer almazlar.
Göz rengi değişir mi demeyin; renkli lens kullanmaya başlarsanız o da değişir. Yani kısacası burun estetiği sonrası yüzünüzde değişen tek şey burnunuz değil, burnunuz ile birlikte gözleriniz, zevkleriniz, bakışlarınız rujunuz ve fondöteninizdir.
Yüzün simetrik yapısının oturtulmasında odak noktasında olan burnun çok önemli bir etkisi vardır. Yüzün karakteristik özelliğini kaybetmemesi için buruna verilecek yeni şeklin yüzün genel özellikleriyle çok uyumlu olması gerekir.
Burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normal mi? Evet, burun ameliyatı sonrası dudak-burun mesafesinde değişiklik olması normaldir. Ancak, bu değişiklik genellikle minimaldir ve doğru cerrahi teknikler ve planlama ile iyi yönetilir.
Burun, yüzümüzün merkezinde yer alan ve güzellik algısının oluşmasında büyük rol oynayan bir organımızdır. Dolayısıyla burnun estetik açıdan iyileştirilmesi, kişinin yüz güzelliğini de olumlu anlamda etkiler.
Burnu küçük gösterme makyajı için kontür uygularken, burun kemiğine açık renkte bir concealer ya da kontür pudrası ile ince bir hat çekmeli, burnunun ucuna da küçük bir dokunuş yapmalısın. Koyu renk kontür ürününü ise burun kenarlarına ve burnunun ucunu çevreleyen küçük üçgen bölgeye uygulaman yeterli.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir. Rinoplasti öncesinde uzun süre eğri kalan burun yapısında kaslarda kısalma oluşmuş, yumuşak dokularda değişim olmuş burunda masaj yapılması yararlı etkiler gösterebilir.
Güzel oyuncu İrem Sak, önceki gün evinden İbrahim Selim'in sunduğu "Bu Gece" programına konuk oldu.
Dr. Süreyya Şeneldir, ilerleyen yaşla birlikte burnun düştüğünü belirtti: “Yaşla birlikte tüm doku ve organlarda olduğu gibi burunda da bazı değişikler olur. Burun uzar, ucu düşer, genişler, delikleri büyür.
İskandinav halklarında kemerli burun
Ripley gibi Batılı antropologlar, kemerli burnun Nordik, Cermen, Kelt, Norman, Frank, ve Anglo-Sakson halklarının karakteristik özelliği olduğunu yazmıştır.
Burun estetiği başarılı şekilde uygulanmışsa şekli bozulmayacaktır. Kişi, estetik ile yeniden tasarlanan burnunu, aynı şekilde uzun seneler kullanabilir. Özellikle eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik söz konusu olmayacaktır.
Burun estetiği operasyonlarını gerçekleştiren uzman hekimler, kişilerin gelişim süreçleri ile riske girmemek ve emin olmak için çoğu zaman zorunlu haller dışında minimum 17 yaşında olan bireylerin, burun estetiklerini gerçekleştirmektedir.
18 yaşına girdikten sonra veya 16 yaşında uzaması tamamen bitmiş olmakta da olabilir. Gelişme devam ettiği halde burun estetiği yaptığında burun büyümesi devam edeceği için bayanlarda 17 yaşını bitirdikten sonra erkeklerde 18 yaşını bitirdikten sonra yapılabilmektedir.
Burun ameliyatı ile doktorun uygun gördüğü oranlarda küçültme, büyütme veya burun kemerinde değişiklik, burnun ucunda değişiklik hatta burun delikleri ve üst dudakla arasındaki açıda da değişiklik yapılabilir.
Evet, rinoplasti ameliyatı yüz şeklini değiştirebilir. Rinoplasti, burun estetiği ameliyatı olarak da bilinir ve burunun şeklini, boyutunu ve oranını iyileştirmek amacıyla gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir.
Eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik oluşmaz. Fazla fazla söyleyecek olursak 2 yıldan sonra burun değişmeyecektir.
Sekonder yani ikincil burun ameliyatları cerrahi olarak ilk yapılan ameliyata göre daha zordur. Bunun iki nedeni vardır. Hem burnun anatomisi değişmiştir hem de ameliyat esnasında buruna gereken şekli vermek için önemli olan kıkırdak gibi kaynaklar yeterli olmayabilir.
En zor ameliyat; burun estetiği
Biz hem fonksiyonel açıdan bakarız, hem estetik yönünü düşünürüz. Burnun iyi fonksiyon görmesinin çok önemli olduğunu, ama estetik görüntü güzelliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Ulay, şunları söyledi: “Burun estetiği çok zor bir ameliyattır.
İşlemin ne kadara mal olduğunu ve kişinin bilmesi gereken tüm detayları kişiye uzman doktor söyleyecektir. Estetik cerrahi uzmanlarının belirttiğine göre rinoplasti değişken bir değere sahiptir. Ancak bu tip ameliyatların değerinin 55000 ile 75000 lira arasında bir değere sahip olduğundan bahsedilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri