Akne oluşumunu engeller Salisilik asit, antimikrobiyal özelliği bulunduğundan akne oluşumuna karşı neden olan bakterilere karşı savaş açar. Ciltte iltihaplanmaların yaşanması durumunda antienflamatuar özelliğinden de faydalanılır. Bu yüzden cilt bakım alanında akne ve sivilce tedavisinde salisilik asitten yararlanılır.
Cildin daha dolgun görünmesini sağlar. Enjeksiyonlarda kullanılarak dudaklara, göz altına ve yüzdeki diğer bölgelere daha dolgun bir görünüm verir. Cildin alt katmanlarına inerek nemlendirerek dolgunlaştırır, yüz şeklini geliştirir. Dolgunlaştırma özelliği sayesinde ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltır.
Cilt bakımında asitleri ne sıklıkla kullanmalısın? Haftada en az iki-üç kere asit içerikli cilt bakım ürünleri kullanmak cildinde arınma sağlayabilir. Tabii bu aşamada hangi asitleri kullandığın veya kombinlediğin de çok önemli. Örneğin, retinol ve asitlerin birlikte kullanılması tavsiye edilmez.
Hassas cilt tipleri de dahil tüm cilt tipleri Hyaluronik asit içerikli ürünler kullanabilir. Düzenli kullanım ile cilt daha pürüzsüz, neme doygun, daha dolgun yapı kazanır. Aynı zamanda ince kırışıklık, elastikiyet kaybı endişelerine de yardımcı olmaktadır. Göz çevresine de kullanılabilir.
Sitrik asit, glikolik asit ve mandelik asit gibi popüler AHA'lar; cilt serumları, yüz temizleme jelleri ve tonikler gibi çok çeşitli cilt bakım ürünlerinde yer almaktadır. Ancak, bu asitler suda çözündüklerinden cildin alt katmanlarına etki edemezler ve cilt yüzeyindeki ölü derileri gidermek için kullanılırlar.
İlgili 40 soru bulundu
Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir. Glikolik asit peelingi en etkili ve güvenilir peeling yöntemidir.
Sağlayabildiği faydalar tüm cilt tiplerine uygun olsa da, yağlı cilt tipi için salisilik asit kullanmak özellikle önem taşır. Yağlı ve sivilceli ciltlerde sıklıkla görülen akneler, siyah noktalar, sivilceler salisiliğin bir süre kullanılmasıyla ortadan kalkabilir.
Aynı zamanda cilt soyucu asitler olarak da bilinen hidroksi asit çeşitlerinden ziyade alfa hidroksi asit (AHA) ve beta hidroksi asit (BHA) cilt bakımında en sık kullanılanlar arasında yer alır.
BHA (Salisilik Asit)
AHA'lar gibi cilt yüzeyinde değil, cildin daha alt katmanlarında çalışır, gözenek içine inerek dermise ulaşabilir. Bu nedenle daha etkili bir gözenek temizliği sağlar, siyah nokta ve geniş gözenek gibi problemlerde etkilidir.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Bu nedenle ise yüz serumu sürüldükten bir süre sonda nemlendirici kullanmak cildinize iyi gelecektir. Yani evet yüz Serumu sürüldükten sonra nemlendirici kullanabilirsiniz.
Salisilik asit, cildin yağ dengesini sağladığından yağlı ve karma ciltler için uygun bir ürün olarak bilinir. Tüm cilt tiplerinde kullanılsa da sivilce içeren akneli ciltlerde daha etkilidir.
Sabah cilt bakım rutini oluştururken öncelikle cildinizi temizlemeli, ardından serum ve nemlendirici uygulamalısınız. En son adımda ise güneş kremi geliyor ve daha sonrasında makyaj adımına geçebilirsiniz. Yani güneş kremi serumdan önce mi sürülür sorusunun cevabı, önce serum sonra güneş kremi....
Yaz aylarında güneş ışığına maruz kalmak, cildin daha da hassaslaşmasına ve güneşe karşı tahrişe neden olabilir. Cildin iyileşme süreci etkilenebilir ve ciltte tahriş riski artabilir. Bu nedenlerle, yaz aylarında AHA ve BHA içeren ürünlerin kullanımı sınırlanmalı veya düşük dozlarda kullanımı sağlanmalı.
Cevap basit: Herkes. Uzmanlar hyalüronik asidin tüm cilt tipleri için harika olduğunu söylüyor. Bu içerik genel olarak tahriş edici değildir ve sivilce, rosacea (gül hastalığı) veya alerjik cilt reaksiyonlarını tetiklemez.
Hyaluronik Asit Kaç Yaşında Kullanılır? Hyalüronik asidi krem, serum ya da nemlendirici şeklinde kullanan kişilerin en az 25 yaş ve üstü olması gerekmektedir. 25 yaş altındaki kişilerin cilt yapısı hassas olabileceğinden hyalüronik asit uygulamaması önerilir.
Ayrıca koltuk altı kararması veya cildin herhangi bir bölgesinde olan kararma ve istenmeyen cilt tonlarında da glikolik acid en etkili çözümü sunan uygulamalardandır.
Gözeneklerini iyi bir şekilde arındırmak, sıkılaşmalarını sağlamak ve siyah noktaları gidermek için senin için en doğru asit: Salisilik asit! Salisilik asit bir meyveden elde edilen bir BHA içeriği.
Böylece sivilce (akne) sonrası yaraların yol açtığı renk değişikliğini azaltmış olur. Laktik asit, ciltteki ölü derilerin yok edilmesi için en iyi bileşenlerden biridir. Sivilce (akne) sonrası yara izlerinin görünümünü azaltır ve cildin genel dokusunu düzeltmeye yardımcı olur.
C vitamini, antioksidan özelliklere sahip olduğu için cildi serbest radikallere karşı koruyor ve kolajen üretimini destekliyor. Bu içerik hyaluronik asit ile birlikte kullanıldığında ciltte nemlendirme etkisini artırırken aynı zamanda cildi aydınlatma, leke ve kırışıklık görünümü önleme konularında etkili olabiliyor.
Cilde iyi gelen vitaminlerin sayısı epey fazladır. A, E, C, D, K B3 ve B9 vitaminlerinin her biri cildin sağlığı ve güzelliğinin korunmasında paha biçilmez değerdedir. Aynı zamanda antioksidanlar ve mineraller de cilt sağlığını destekler ve güzelliğini bir üst düzeye çıkarır.
Aha Bha cildi soyar mı? Cilt bakımında asit kullanımı süresince ürünler, yüzeydeki ölü hücreleri uzaklaştırarak cilt yüzeyinde soyma işlemi gerçekleştirir. Bu nedenle cilt yapısına uygun olarak seçim yapılmalıdır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Sivilce İzlerine İyi Gelen Ürünler
diye soranlara Effaclar Peeling Serum'u öneriyoruz. İçerisinde 3 asit kompleksi ve yatıştırıcı Niacinamide bulunan bu sivilce lekeleri için serumu, peeling etkisi yaratarak tıkanmış gözenekleri temizliyor. Özellikle cilt kusuru görünümü ve leke görünümünü azaltmayı hedefliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri