cok yüksek ihtimalle cildine uygun olanini bulamadigin içindir, bazen alerjik bi seyde olabilir. cilt tipine uygun ve kaliteli bir ürün kullanman gerekiyor. dediğin gibi hassas cildinden kaynaklı olabilir. birde ürünün içeriği yan etki yapmış olabilir.
Herhangi bir ürünü yüzünüze uyguladığınızda cilt renginizin değişmemesi gerekir. Eğer nemlendiricinizden sonra cildiniz kızarıyor ve kaşınıyorsa cildiniz hassas olabilir ya da ürün formülündeki herhangi bir içeriğe karşı alerjiniz olabilir.
Kapsaisin içeren kremler ilk uygulama sırasında sıcak bir karıncalanma veya yanma hissi oluşturabilir. Tekrar eden uygulamalarda bu hisler azalır. Ağrının dinmesi için kapsaisinli kremlerin birkaç günden birkaç haftaya değişen sürelerde kullanımı gerekebilir.
Doğal içerikli nemlendirici kremlerimiz doğrudan cilt üzerinde alerji yapmaz ancak kremlerin içeriğinde yer alan herhangi bir bileşene alerjiniz olması halinde cildiniz kızarabilir ya da alerjiye bağlı olarak farklı tepkiler gösterebilir.
Örneğin, gece cilde sürülen kremler, gündüz kremlerine göre çok daha alt katmanlara nüfuz ediyor. Cildin yenilenmeye hazır olması, sürülen kozmetik ürününün cilt yapılandırmasında kısa sürede etkili olmasını sağlıyor. Güneşin cilde nüfuzu olmadığı için leke karşıtı ürünler de genellikle geceleri kullanılıyor.
İlgili 21 soru bulundu
Sadece ihtiyacın kadar kremi cildine masaj yaparak uygulaman gün boyu canlı görünen bir cilde kavuşmak için yeterlidir. Maske olarak kullanılan ürünlerdeyse kullanım talimatlarına uygun olarak 5-10 dakikayı geçmemek oldukça önemlidir.
Kremin etkisini görmek ve ona doğru bir puan vermek için ortalama 6 ila 12 hafta arasında düzenli olarak kullanmanı öneririz. Özellikle cildindeki ince çizgiler veya leke sorununu azaltmak için bakım kremleri kullanıyorsan en az 4 hafta boyunca ürünü kullanmalısın.
Cildine salatalık maskeleri uygulayarak rahatlamasını ve kızarıklığın geçmesini sağlayabilirsin. Islak bir bez ile kompres yaparak cildindeki kızarıklığı önleyebilirsin. Çeşitli maskeler yaparak cildindeki hassasiyeti önleyebilirsin. Bu konuda özellikle aloe vera maskesi yapmanı öneririm.
Sinir bölgelerine fiziksel yapılan ya da bazı rahatsızlıklar sonucunda yapılan baskılar, yüz bölgesinde kızarıklık ve yanmaların oluşmasına neden olmaktadır. Şeker hastalığı, nöropati ve diyabetik nöropati gibi sinirsel hastalıklar yüzde kızarma ve yanmaya neden olabilmektedir.
Doktorlar çoğunlukla yüzde işe yarayan topikal antibiyotikler reçete edebilir. Yüz dokusu vücudun diğer bölgelerinden daha fazla kan içerir. Bu durumlarda, antibiyotik, örneğin basitrasin ve başka merhemler de işe yarar ve dokunun nemini korumasına yardımcı olur.
Hassas cilt, genellikle kendini karıncalanma, batma, yanma hissi ve hatta kızarıklık görünümüyle belli eder. Hassas cilt, kızarıklık görünümünün artmasıyla birlikte bu rahatsızlık hissinin de artığını ve dış etkenlere karşı daha duyarlı bir hale geldiği görülmektedir.
"Çok iyi bildiğimiz markalarda bile insan sağlığına zararlı maddeler var. Göz çevresinde kullandığımız kremlerde bu etkilenmenin yanında göze yakın olmaları nedeniyle kapakların iç kısmında biriken rimelleri görüyoruz. Bir de makyaj malzemesini sürdükten sonra gözü kırparken bunlar buharlaşıp göz yüzeyinde etkili olur.
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, susam yağı, badem yağı, gibi sağlıklı yağlar ile cildinizi nemlendirebilir daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yağların faydalarından yararlanmak için yalnızca vücudunuza dairesel hareketle masaj yaparak sürmeniz yeterlidir.
Kırmızı yüzün nedeni çoğu zaman genetik ve yapısal olarak derideki damarlanmanın yoğun olmasından kaynaklanabilir. Bazense bu damarların geçirgenliğinin artması, damarlarda genişlemeye neden olan soğuk-sıcak ortamlarda bulunma, güneş, egzersiz, stres, alkol, baharatlı yiyeceklerin aşırı tüketilmesi olabilir.
Sedef hastalığı, seboreik egzama, alerjik dermatitler, kortizonlu krem kullanımı, güneş yanığı da kırmızı yüze neden olabiliyor. Sadece yüz bölgesinde görülen rozaseaya, seboreik dermatit, perioralegzema gibi cilt hastalıkları da eşlik edebiliyor. Bu durum hastalığın şiddetinin de artmasına neden oluyor.
Tonikten sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duymanız normal. Bu his kısa süre sonra kaybolur. Ancak devam ederse, ciltte aşırı kuruma ve gerginlik hissederseniz toniğiniz size uygun değil demektir.
Vücutta yanma hissi için nöroloji bölümüne gidilir.
Bunlar stres, uykusuzluk, yanlış ürün kullanımı, beslenme şekli gibi etkenlerdir. Bu cilt tiplerinin en fazla gösterdiği reaksiyonlar arasında kızarma, yanma, kabuklanma gibi sorunlar bulunmaktadır.
Güneş ışığının yanı sıra, hava kirliliği, ısı, soğuk, rüzgar, ayrıca kozmetik kullanımı, diyet ve alkol tüketimi gibi yaşam tarzları, stres veya hormonlar gibi fizyolojik faktörler hassas cilt belirtilerini uyarabilir veya kötüleştirebilir.
En iyi cilt onarıcı krem hangisidir? Onarıcı nemlendirici krem denildiğinde bizim aklımıza ilk olarak La Roche-Posay'in Cicaplast Baume B5 kremi geliyor. Tahriş olmuş, zarar görmüş cilt görünümü için genellikle hemen La Roche-Posay'in Cicaplast Baume B5 kremi tavsiye edilir.
Cilt nem kaybı, cildin daha kuru ve hassas hale gelmesine neden olur. Nemlendirici kremler, ciltteki ıslaklık ve yağ seviyelerini koruyarak cildin nem kaybını önler. Ayrıca, nemlendirici kremler, cildin tahriş edilmesini önleyerek kuruma ve çatlaklara neden olan çevresel faktörlerden korur.
Abdi İbrahim Hametan Krem Yüzümde Kızarıklık Yaptı
Krem hem egzama yı daha çok arttırdı hem de sivilcelere bir etkisi olmadı. Üstelik yüzümün kızarmasına, yanmasına ve hassaslaşmasına da neden oldu.
Çok kuru ciltler gün içinde 3-4 saatte bir nemlendirilmeye ihtiyaç duyarken, karma ve yağlı ciltlerin günde 2 ya da 1 kez nemlendirilmeleri yeterli olacaktır.
Kremler Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır? Kremlerin kullanım ömrü, açıldıktan sonra genellikle 6-12 ay arasında değişir.
Önce yıkayıp sonra sürmen gerekirsen sen tersi işlem uygulamayı öneriyorsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri