Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Cilt sarkması olan hastalar; mezoterapi, lazer, PRP, radyofrekans gibi cildi sıkılaştıran yöntemler tercih etmelidir. Ancak cilt altındaki dokularda sarkması olan hastalar; dolgu, botoks, iple germe veya fokuslu ultrason yöntemlerini tercih etmelidir.
Genellikle 30 yaşından sonra başladığı düşünülse de erken yaşta yapılan yanlış bakımlar, kullanılan kötü kozmetik ürünleri, stres, sigara ve alkol, düzensiz ve yanlış beslenme, vitamin eksikliği, kolajen üretiminin azalması, aşırı kilo alıp verme gibi etkenler cildin sarkmasına ve kırışmasına neden olur.
Her sabah uyandığında aynanın karşısına geçerek 10-15 saniye abartılı bir şekilde gülümsemek aslında cilt sarkmasına karşı deneyebileceğin egzersizlerden biri. Ardından yanaklarına parmak uçlarınla hafif bir masaj yapabilir ve masaj bittiğinde 10 saniye boyunca yanaklarını balon gibi şişirebilirsin.
Eğer daha çabuk sonuç alabileceğiniz ameliyatsız bir çözüm arıyorsanız, iple yüz germe işlemini öneriyorum. Bu tedavide yüzdeki sarkma cilt altına yerleştirilen organik iplerle yukarı doğru çekilerek lift etkisi yaratılır. Kalıcılığı 12-18 ay devam eder.
İlgili 41 soru bulundu
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak ve sağlık bir görünüme kavuşmak için plastik cerrahi bölümünde uzman kişilerin gözetiminde olmak oldukça önemlidir. Uygun koşullar altında olduğu sürece bir sorun oluşmayacaktır.
Bol Su Tüketimi ve Dengeli Beslenme: Su tüketimi, cildinin nemini geri kazandırarak elastikiyetinin korunmasına yardımcı oluyor. Faydalı yağlar bakımından zengin zeytinyağı ve balık gibi besinler ise cildinin ihtiyacı olan takviyeyi sağlıyor.
Cildinizi esnek ve elastik tutmak için düzenli su içip, meyve ve sebze tüketin. Su içmek kilo kaybına bağlı değişikliklere adapte olmasını sağlamak için cildin elastikiyetini arttırır. Kas kitlenizi korumak için kardiyovasküler egzersizlere ilave olarak, ağırlık kaldırma ve vücut geliştirme egzersizleri yapın.
Aşırı kilo verme sonrası oluşan deri sarkma sorunlarının kendiliğinden düzelmesini beklemek doğru olmaz. Bu kişilerde görülen deri sarkma deformasyonlarının ne kadar süre geçerse geçsin sporla düzelmesi mümkün değildir.
Ameliyatsız cilt ve yüz gençleşme yöntemleri çok çeşitlidir. HİFU, Fotona, Fransız askısı, altın iğne, fraksiyonel co2, gençlik aşısı, botox, dolgu, dermamelan-cosmelan, lazer, mezoterapi, PRP, Somon DNA aşısı gibi pek çok yöntemle ameliyatsız gençleşme sağlanabilmektedir.
Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Çökük yüzlerde hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonları altın standarttır. Eğer sorun gözaltlarındaki çukurluksa Işık Dolgusu denen tedaviden faydalanabilirsiniz. Bu enjeksiyon yine hyalüronik asit içerir ve sadece gözaltlarındaki çukurluk ve morlukları yok etmek üzere geliştirilmiştir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Cildinizin sarkmasını önlemek, ölü cilt hücrelerinden kurtulmak ve dolaşımı artırmak için ovalama yöntemini kullanın. Ayrıca cildinize günlük olarak nemlendirici sürmeyi unutmayın. Nemlendiricilerin kolajen ve elastin oluşumunu artırmak için aloe vera, C, E ve A vitaminleri gibi bileşenler içerdiğinden emin olun.
LAHANA YAĞI, YOSUN YAĞI VE KAKAO YAĞI
Lahana, yosun ve kakao yağı kan dolaşımını hızlandırır ve bölgesel yağların yakılmasını sağlar. Selülüt görünümü ortadan kaldırır ve vücudun sıkı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Lavanta yağı, kakao yağı ve yosun yağını eşit miktara karıştırıp sorunlu bölgeye sürebilirsiniz.
C vitamini kolajen üretiminde önemli rol oynar. Yaş ile birlikte vücudun kolajen üretimi yavaşlar cilt hücreleri eski elastik yapısını kaybederek sarkmaya başlar, kırışıklık ve ince çizgiler de artış gözlenir.
C vitamininin cilt üzerindeki faydaları şu şekildedir: Hücreyi yenilenmesine katkıda bulunur. Ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatır ve sıkılaştırır.
Bu nedenle argan yağını, dulavratotunu, aloe vera'yı ve aynı zamanda yeşil çayı hem bir cilt bakım aracı hem de gerginleştirici olarak öneririm. Altın otu'ndan ("ölmez otu" olarak da anılır) çay ve yağ üretilir. Bu yağ, kozmetikte ve farklı alanlarda kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri