Eğer makyaj yapan biriyseniz ve güneş kremi kullanıyorsanız çift aşamalı temizlik en etkili yöntemdir. Yağ yağı çözer mantığı ile aktifleşen çift aşamalı temizliğin ilk adımı yağ bazlı bir temizleyici ve sonrasında su bazlı bir temizleyici olan yüz yıkama jeli ile cildi yıkamaktır.
Güneş kremi nasıl temizlenir sorusu ise gün sonunda yapılan rutin bir cilt temizliği şeklinde yanıtlanabilir. Cilt yapısına uygun temizleme jelleri, tonik ve nemlendiricilerin kullanımı ile cilt etkili bir şekilde temizlenebilir.
Güneş kremini temizlemek için “double cleanse” ya da çift aşamalı yüz temizleme adında etkili bir yöntem vardır. Bu yöntem; yüz için güneş kremi, nemlendirici, makyaj vs. gibi birden fazla kozmetik ürün katmanı kullananlar için özellikle tavsiye edilir.
Sıvı deterjanı doğrudan lekeye uygulayın ve hafifçe yedirin. Sıvı deterjanı 10 dakika lekenin üstünde bırakın. Kumaş için güvenli olan en yüksek derecede yıkayın. Kalan losyon, güneş kremi ve krem lekelerini kontrol edin.
Bir dermatolog yardımı ile cildiniz için en doğru güneş kremini bulabilirsiniz. güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmayın. Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız.
İlgili 44 soru bulundu
AHA, BHA, C vitamini serumu gibi kullanan kişilerin cildi güneş ışınlarına hassastır. Bu sebeple her gün düzenli olarak güneş kremi sürülmeli ve cildi hassasiyetten korumalıdır.
Cildi nemlendirirken UVA, UVB ışınlarına ve kirliliğe karşı cildi koruyor. Bu sayede çevresel faktörlerin cilde verdiği zararın önüne geçerek, erken yaşlanma belirtilerine engel oluyor. Yapısı çok hafif olduğu ve parlama yapmadığı için de her gün rahatlıkla kullanılabiliyor.
Her gün güneş kremi kullananların cildindeki yaşlanma belirtileri kullanmayanlara oranla %24 daha az. Ayrıca gün içerisinde tazeleyerek ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak, sağladığı kozmetik faydanın yanı sıra ciddi cilt sağlığı problemlerini de büyük ölçüde engelliyor.
Şahin, "Güneş koruyucu kremleri dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Plaja gittikten sonra sürülmesi etkinliğini çok azaltıyor. Miktar olarak da açıkta kalan bölgeye yeterince yayılmalı, yani yeteri miktarda kullanılmalı. Krem kullanıldıktan sonra iki veya üç saatte bir yinelenmeli." uyarısında bulundu.
Nasıl temizlenir
Lekenin iyice yağını çekmesi için leke üzerine kabartma tozu veya karbonat serpin. Bu şekilde 1 saat kadar bekletin. Yağ kolaylıkla çıkacaktır. Daha sonra sıvı deterjan ile 10 dk ovalayın ve sıcak su içerisinde yarım saat bekletin.
Eğer makyaj yapan biriyseniz ve güneş kremi kullanıyorsanız çift aşamalı temizlik en etkili yöntemdir. Yağ yağı çözer mantığı ile aktifleşen çift aşamalı temizliğin ilk adımı yağ bazlı bir temizleyici ve sonrasında su bazlı bir temizleyici olan yüz yıkama jeli ile cildi yıkamaktır.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Cilt temizliği sabah ve akşam günde 2 defa yapılmalıdır. Cildinizi, suyla yıkandıktan sonra yüz temizleme ürünüyle 1 dakika boyunca hafif masaj yaparak temizleyin ve iyice durulayın. Günlük olarak güneş koruyucu kullanıyorsanız ya da makyaj yapıyorsanız cilt temizliği daha önemli hale gelir.
MAKSİMUM 3 SAAT ETKİLİ
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce güneş kremi sürün. Güneşe çıktıktan sonra bir kat daha sürün. Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur.
Nemlendirici kullanımı öncesinde yine cilt, tonik ve gül suyu gibi ürünler yardımı ile derinlemesine temizlenir.
Göz çevresine güneş kremi sürülür mü? Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Güneş Kremini İki Saatte Bir Yenile!
Güneş kremi ile ilgili bir diğer önemli nokta ise gün içerisinde sık sık yenilenmesi gerektiği. Uzmanlar genellikle iki saatte bir yenilemenin yeterli olduğunu söylüyorlar.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
Cilt Lekelerine Güneş Kremi Kullanımı
Güneş kremi kullanımının cilt bakım rutinine yıl boyu dahil edilmesi, oluşabilecek lekeler için önleyici adımlardan biridir. Daha önceden oluşmuş cilt lekeleri içinse, leke giderici krem seçenekleri kullanılmalıdır.
Güneşten korunmak isterken en sık yapılan hatalardan biri, güneş kreminin plajda sürülmesi. Çünkü kremin ciltten emilip koruyucu özelliğinin başlamasına kadar ortalama 30 dakikaya ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle en ideali kremi dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce, mümkünse ayna karşısında ve giyinmeden önce sürmeniz.
Cildin, mor ötesi A ve mor ötesi B ışınlarına maruz kalınca, vücudun melanin üretir; bu da cildinin daha koyu renkli gözükmesine neden olur. Bu yüzden, cildinin rengini açmak için yapabileceğin en önemli şey, hava çok sıcak ya da güneşli değilse bile her gün dışarı çıkarken güneş kremi sürmektir.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
3- Esmer tenliyseniz SPF 15 ideal bir koruma faktörü olabilir. Güneşte yandıktan sonra koruma faktör oranını kademeli olarak azaltabilirsiniz. 4- Kumral tenliyseniz SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleriyle güneşe çıkabilir, daha sonra faktör sayısını düşürebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri