Tuz veya şekerle peeling yapabilirsiniz. Bu peeling ile ciltteki ölü hücreleri kazıyarak yok edebilirsiniz. Yüzünüzü ıslatıp siyah noktaların olduğu bölgelere hazırladığınız peeling'i sürün ve 30 saniye dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra yüzünüzü suyla yıkayın.
Yarım limonu cam veya seramik kaseye sıkın. Pamuk parçasını limon suyuna batırın ve siyah noktalara uygulayın. Soğuk suyla durulamadan önce en az 10 dakika kurumasını bekleyin veya bir gecelik işlem olarak açık bırakın ve sabah yüzünüzü durulayın. Limon suyu tedavisi günde bir kez kullanılmalıdır.
Eczanelerden reçetesiz olarak da satın alabileceğiniz dermokozmetik krem, maske ve jeller, siyah nokta tedavisinde etkili çözümler sunmaktadır. Doğrudan cildinize uygulayabileceğiniz bu ürünlerin içeriğinde, benzoil peroksit, resorsinol ve salisilik asit gibi maddeler bulunur.
Siyah noktaların varsa ve cildin akneye eğilimliyse Salisilik asit içeren siyah nokta temizleme ürünleri kullanmanı öneririz. Salisilik asit, sivilce tedavisinde sıklıkla kullanılan, mikro soyucu etkiye sahip bir maddedir. Cildin üst katmanını soyup, sağlıklı, berrak cildi ortaya çıkartır.
Bir yemek kaşığı kil, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve suyu macun kıvamına getirip siyah noktalı ve sivilceli cildinize uygulayabilirsiniz. Kil mikrop kırıcı özelliğinden dolayı cildinizi derinlemesine temizler. Adeta siyah noktaların kökünü kurutur.
İlgili 26 soru bulundu
Özellikle lavanta ve okaliptüs sabunları cilt temizliğini gerçekleştirirken siyah noktaların da önüne geçmektedir. Aktarlardan kolaylıkla elde edilebilecek bu sabunların cilde masaj yapılarak uygulanması ve ılık suyla durulanması yeterli olmaktadır.
Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır.
Biriken ölü hücrelerin ciltten arınması için peeling en etkili yöntemdir. Düzenli peeling ve cilt maskeleri ile siyah noktaların oluşumunu durdurabilir ve böylelikle size de hayalinizdeki pürüzsüz ve aydınlık bir cildin tadını çıkarmak kalır.
Benzamycin. Benzamycin, siyah noktalar için krem eczane satışı olan bir krem. Ancak dikkatli kullanılması gereken, alerjik bünyelerde soruna yol açabilecek bir ürün olduğu için kesinlikle doktor tavsiyesiyle alınmalı.
Limon ve Karbonat Maskesi
1 yemek kaşığı karbonat ya da tuzun içine yarım limonu sıkıp suyunu ekleyin. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere karışımı ovalayarak sürün. 15-20 dakika bekleyip soğuk su ile yıkayın.
LİMON SUYU Siyah noktalar açık ve tıkanmış gözeneklerin havayla teması ile oluştuğu için bu noktaları "küçültmek" biraz işinizi kolaylaştırabilir. Limon suyunun sıkılaştırıcı özelliği bu iş için biçilmiş kaftan gibi gözükse de geçici olarak cildi beyazlatıp güneşe karşı hassasiyet yaratabilir.
Siyah noktaların kendiliğinden geçmesi mümkün değildir.
Siyah noktalara karbonatın ölü hücreleri temizleyen doğal bir peeling malzemesi olma özelliği sayesinde müdahale etmek için karbonatın içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin. Siyah noktaların olduğu bölgeye karbonat ile hafifçe masaj yapın. Beş dakika kadar bekletin ve ılık su ile durulayın.
Cildi yumuşatan ve besleyen vazelini aynı zamanda siyah noktalardan kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Herkesin yaşadığı siyah nokta sıkarken tırnak izi kalma sorununu tamamen ortadan kaldıran bu yöntemle bebek gibi bir cilde kavuşabilirsiniz.
Cilt yüzeyinde kıl köklerinin yer aldığı foliküllerin veya bir diğer deyişle gözeneklerin yağ, deri döküntüleri veya kir ile tıkanması sonucunda siyah noktalar oluşur. Komedon olarak da adlandırılan ve aslında beyaz renkli olan bu birikintiler, cildin üst tabakasında hava ile temas ettiğinden zamanla siyah renk alır.
Doğal siyah nokta maskelerinden biri de vazelin maskesidir. Bu numarayı kullanmak için en iyi zaman duştan hemen sonradır çünkü sudan gelen ısı gözeneklerinizi açmış olacaktır. Tedavi edilmesi gereken etkilenen bölgeye Vazelin uygulayarak başlayın.
Siyah noktalara karşı keratolitik etkiye sahip salisilik asit veya A vitamini içeren dermokozmetik ürünler tercih edilebilir. Bu ürünler, cilt kanallarını tıkayan ve siyah noktalara neden olan ölü hücreleri gidermeye destek olarak cildin dokusunu pürüzsüzleştirir.
Bunun için yapmanız gerekenler bir yemek kaşığı karbonatı az miktarda suyla karıştırarak macun kıvamına getirmek kadar kolaydır. Daha sonra macunu siyah noktaların olduğu alanlara nazikçe masaj yaparak uygulayın. Kuruyana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin ve ılık su ile durulatın.
Özellikle siyah noktalar önlem alınmazsa maalesef iltihaplı sivilceye dönüşebiliyor, yerini de izlere ve derin çukurlara bırakabiliyor. Sağlıklı, pürüzsüz ve tertemiz görünen bir cildin en önemli göstergesi gözeneklerin açık olmadığı bir cilttir.
Siyah noktalar oldukça esnek ve çıkarılması zor yapılara sahip olabilir. Onlardan kurtulmaya çalışırken, daha fazla ortaya çıkmalarına sebep olabilirsiniz. Siyah noktalarınızı sıkmak, cilt tahrişine neden olurken potansiyel olarak lekenin içine daha fazla bakteri girmesine sebep olabilir.
Burundaki Gözenekleri Kapatan Ürünler
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapatılır sorusunun yanıtını en basit haliyle verecek olursak, yıkama, peeling, maske vb. ürünlerle siyah noktalardan arındırılan ciltte doğru tonik ve nemlendirici kullanımıdır.
Deniz tuzunu gözenekleri derinlemesine temizlemek, siyah nokta oluşumuna engel olmak, akne ve bakterileri önlemek için de kullanabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.
Kabartma tozu, cildi ölü derilerden arındırmaya yardımcı olur. Ayrıca gözeneklerin derinlerine yerleşerek kirleri temizleme özelliğine sahiptir. Cildin daha az yağ üretmesine, sonuç olarak da daha az siyah nokta üretimine destek olur.
Çoğu diş macununun formülünde triklosan adlı bir kimyasal bulunmaktadır ve bu kimyasal sivilceye (akneye) neden olan ve kötüleştiren bakterileri öldürmeye yaramaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri